fbpx
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Seminar icon

Διεθνής Πιστοποίηση Personal Trainer - CPT Βασική Εκπαίδευση L1

Διεθνής Πιστοποίηση Personal Trainer – CPT ® seminar banner by MPBalatsinos

Διεθνής Πιστοποίηση Personal Trainer - CPT Βασική Εκπαίδευση L1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΔYNATOTHTA ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
85 ώρες | 2 μήνες
MP Balatsinos
16.11.2019
Έναρξη
Θέσεις Διαθέσιμες

Αποκτήστε τη διεθνή πιστοποίηση Personal Trainer, με δυνατότητα online παρακολούθησης όπου και αν βρίσκεστε, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

O πετυχημένος personal trainer διακρίνει το επίπεδο του ασκούμενου -αρχάριο ή προχωρημένο- και με βάση αυτό και μια σειρά άλλων παραμέτρων, τον βοηθάει να πετύχει τους στόχους του. Αν θέλετε να είστε ένας πετυχημένος personal trainer, πέρα από τη διάθεση χρειάζεσαι και το συγκεκριμένο σεμινάριο.

Συμμετέχοντας στην εκπαίδευση MP Personal Trainer Basic Course ® για να αποκτήσετε την πιστοποίηση Personal Trainer, θα διδαχθείτε όλα τα βασικά στοιχεία για να ανταπεξέλθετε άριστα στην προπόνηση των μελών ενός γυμναστηρίου ή fitness club, αλλά και στην εξατομικευμένη προπόνηση.

Διδάσκει μια ομάδα από καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο του fitness.

Πατήστε στις παρακάτω ενότητες και ενημερωθείτε αναλυτικά για τη θεματολογία του σεμιναρίου:

Instructor icon
Ζιώγας Γεώργιος
Instructor icon
Δαφλίδης Νίκος
Instructor icon
Καμήτσιος Μαργαρίτης
Instructor icon
Καραγεωργίου Αλέξανδρος
Instructor icon
Μουρουγλάκης Αλέξανδρος
Instructor icon
Πετρίδης Γιώργος
Instructor icon
Σωτηράκης Χάρης
Instructor icon
Τζιοβάρα Ευριδίκη

Basic Anatomy

Στην πρώτη ενότητα του σεμιναρίου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές ανατομίας, καθώς και η κινησιολογία και φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Οι μυες, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι και φυσικά τα οστά και οι αρθρώσεις είναι τα βασικά και απαραίτητα κεφάλαια της ύλης της ανατομίας. Επίσης, στο κεφάλαιο αυτό θα αναλυθούν οι τύποι της μυϊκής συστολής, τα επίπεδα του ανθρώπινου σώματος και άλλες απαραίτητες ενότητες που πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας της άσκησης.

Cοaching & Exercise Physiology

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται οι φυσιολογικές μεταβολές του οργανισμού κατά την επίδραση της άσκησης, αφού πρώτα κατανοήσετε τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Η εργοφυσιολογία είναι το απαραίτητο κεφάλαιο για να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε τον μηχανισμό του ανθρώπινου οργανισμού κατά τη διάρκεια της άσκησης, με στόχο τη βελτίωση της απόδοση των αθλούμενων. Ενεργειακά συστήματα, αναερόβιο κατώφλι και σύνδρομο υπερπροπόνησης είναι τα κεφάλαια που αναλύονται εις βάθος στην ενότητα του Coaching & Exercise Physiology.

Basic Exercise and Personal Assessment

Στην ενότητα αυτή διδάσκεται μεγάλη ποικιλία ασκήσεων με ελεύθερα βάρη και συμβατικά μηχανήματα καθώς και μέθοδοι αξιολόγησης των ασκούμενων σας. Η παρουσίαση πραγματοποιείται στους πιο σύγχρονους χώρους γυμναστηρίων με όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο του fitness και θα διδαχθείτε πώς να τοποθετείτε αλλά και πώς να καθοδηγείτε έναν ασκούμενο σε κάθε μηχάνημα ξεχωριστά.

Stretching and Μobility

Σε αυτό το κεφάλαιο θα παρουσιαστεί η τεχνική των διατάσεων και η πρακτική τους εφαρμογή στον ασκούμενο. Θα δείτε όλες τις κατηγορίες διατάσεων αλλά και τους τρόπους εκτέλεσής τους για να βελτιώσετε την ευλυγισία και την κινητικότητα αλλά και να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού ενός ασκούμενου.

Fitness Management

Η διαχείριση των πελατών ενός γυμναστηρίου είναι από τα πιο βασικά εργαλεία για να προοδεύσετε σε ένα γυμναστήριο. Από το τρόπο που υποδεχόμαστε τους νέους πελάτες, την καταγραφή του ιστορικού υγείας μέχρι και την αποφυγή συχνών λαθών, είναι οι σημαντικές στιγμές που θα κάνουμε τον πελάτη του γυμναστηρίου να νιώσει άνετα και ευχάριστα. Επίσης, θα εκπαιδευτείτε στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων μέσα στους χώρους του γυμναστηρίου.

Functional Training

Αναλύεται όλη η φιλοσοφία για τη λειτουργική προπόνηση και διδάσκεται μεγάλη ποικιλία ασκησιολογίου με μπάρες, αλτήρες, τροχαλίες όπως και με το βάρος του σώματος. Αναλύονται βασικά θέματα όπως μυϊκές ανισορροπίες, σταθερότητα & κινητικότητα, αξιολόγηση ασκουμένου, στάση σώματος και άλλα πολλά. Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να αναπτύξει την κριτική σκέψη του μαθητή και να μάθει να αξιολογεί την κάθε περίπτωση ενός ασκούμενου ξεχωριστά.

Sports & Nutrition

Στην ενότητα της διατροφής αναλύονται όλα τα βασικά συστατικά των τροφών και η σχέση τους με την άσκηση και την αθλητική επίδοση. Όλες οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από τη διατροφή αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής θα αναλυθούν διεξοδικά, για να μπορείτε να αντιμετωπίσετε και τον πιο καχύποπτο πελάτη. Διατροφικές διαταραχές στον αθλητισμό αλλά και σύγχρονες δίαιτες, είναι ακόμα 2 σημαντικά κεφάλαια αυτού του μαθήματος.

Programming and Exercise

Στην ενότητα της προπονητικής αναλύεται διεξοδικά ο σχεδιασμός της προπόνησης για πολλούς τύπους ασκούμενων. Μερικά από τα κεφάλαια που αναλύονται στο μάθημα αυτό είναι:

 • Η έννοια της προσαρμογής
 • Στοιχεία επιβάρυνσης προπόνησης
 • Προθέρμανση
 • Προγράμματα προσαρμογής, δύναμης, αντοχής, υπερτροφίας, αντοχής στη δύναμη
 • Μέθοδοι προπόνησης

First Aid

Η ενότητα των Πρώτων Βοηθειών για άμεση αντιμετώπιση των συνηθέστερων μυοσκελετικών κακώσεων στο γυμναστήριο είναι εξίσου σημαντική διότι η ασφάλεια των πελατών του γυμναστηρίου είναι η βάση όλων. Αποκτήστε τις βασικές γνώσεις ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε απρόβλεπτη κατάσταση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

 • Φοιτητές ΣΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους ΣΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους ΙΕΚ
 • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών FITNESS
 • Και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο Fitness

Εξετάσεις

Η αξιολόγηση χωρίζεται σε 2 στάδια:

Στάδιο 1 – Θεωρητική αξιολόγηση

Αποτελούμενη από 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που θα προέρχονται από όλη τη διδαχθείσα ύλη. Αυτό το στάδιο πραγματοποιείται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο χώρο, που αποτελείται από προσωπικούς υπολογιστές. Οι συμμετέχοντες αξιολογούνται με τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις κάθε κατηγορίας μαθημάτων από το λογισμικό μας.

Στάδιο 2 – Case Study
Θα δωθούν 2 μεμονωμένες κλινικές περιπτώσεις ασθενών με βασικά ερωτήμτα το σχεδιασμό του θεραπευτικού προγράμματος καθώς και
τι θα πρέπει αν αποφευχθεί με αιτιολόγηση της κάθε περίπτωσης(περιορισμοί, στόχοι).

Η ημέρα και ο χρόνος εξέτασης θα οριστεί μετά τη λήξη παρακολούθησης του σεμιναρίου και η επιτυχής παρακολούθηση του ολοκληρώνεται μετά από εξετάσεις και την επίτευξη του τελικού σκορ άνω του 70% της μέγιστης βαθμολογίας(100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 2 θέματα ανάπτυξης). Δύναται μια επιπλέον προσπάθεια επανεξέτασης για μία και μοναδική φορά. Στην περιπτωση δεύτερης αποτυχίας ο σπουδαστής θα κληθεί να παρακολουθήσει όλη την ενότητα στο σύνολο της.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 • Το εγχειρίδιο του MP Personal Trainer Course διανέμεται στους συμμετέχοντες στην έναρξη της εκπαίδευσης σε έντυπη μορφή. Σε όσους παρακολουθούν απομακρυσμένα αποστέλλεται ταχυδρομικώς πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • O κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει προσωπικό κωδικό για την εκπαιδευτική πλατφόρμα της MP Balatsinos, μέσα από την οποία έχει πρόσβαση στο επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου και στα quiz των διδαχθείσων ενοτήτων.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Μετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων παρέχεται στον σπουδαστή η βεβαίωση ολοκλήρωσης. Οι απόφοιτοι του σεμιναρίου μπορούν να λάβουν παράλληλα και την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση EREPS (ευρωπαϊκό μητρώο επαγγελματιών άσκησης).

Seminar icon
* Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
του Υπουργείου Παιδείας και τον Ευρωπαϊκό φορέα αξιολόγησης εκπαιδευτικών φορέων Europe Active.
EREPS icon
Europe Active icon

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερομένων, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την εταιρία χωρίς να παρέχονται σε τρίτους. Με την αποστολή των στοιχείων τους οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι συμφωνουν με την αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών τους δεδομένων από την εταιρία για εσωτερικούς σκοπούς (διοργανώσεις, προσκλήσεις, ενημερώσεις προϊόντων) υπό την τήρηση των ισχυόντων κανόνων προστασίας δεδομένων.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας (πλην του email) στην αίτηση με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες (εαν χρειάζεται).

Πώς μάθατε για εμάς;