431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Seminar icon

Εκπαίδευση στα ομαδικά προγράμματα αίθουσας γυμναστηρίου.

MP Group & Online Exercise Trainer Course® seminar banner by MPBalatsinos

Εκπαίδευση στα ομαδικά προγράμματα αίθουσας γυμναστηρίου.

LIVE-ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
40 ώρες | 4 ΣΚ
MP Balatsinos
25.05.2024
Έναρξη
Ελληνικά Γλώσσα Διεξαγωγής

Εάν στόχος σας είναι να καθοδηγήσετε μικρά και μεγάλα τμήματα ασκούμενων, αλλά και να πραγματοποιήσετε Online μαθήματα εκγύμνασης, τότε αυτό το σεμινάριο θα σας δώσει την πιο ολοκληρωμένη γνώση!

Δυνατότητα παρακολούθησης με το μεικτό σύστημα εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευσης που εφαρμόζει η MP Balatsinos από το 2017.

Στο σεμινάριο Group Trainer θα μάθετε όλα όσα θα χρειαστείτε για να ξεχωρίσετε επαγγελματικά στις αίθουσες των γυμναστηρίων αλλά και σαν Online Coach. Από τις βασικές αρχές των ομαδικών προγραμμάτων, τη μουσική κατανόηση, την ένταση και τα μέτρα, μέχρι τη δομή και τις μεθόδους διδασκαλίας ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου ομαδικού προγράμματος. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα ομαδικό πρόγραμμα άσκησης με ή χωρίς αντιστάσεις, που θα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των ασκούμενών σας.

 

Θεματολογία – Τα μαθήματα που θα μπορείτε να διδάξετε μετά το σεμινάριο Group Trainer:

Cross Training

Το μάθημα αυτό συνδυάζει τα οφέλη της αναερόβιας προπόνησης με αυτά της αερόβιας. Περιλαμβάνει μια πληθώρα δυναμικών ασκήσεων με αντιστάσεις αλλά και με το βάρος του σώματος, όπως και ασκήσεις που βελτιώνουν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και δυναμικά ομαδικά μαθήματα. Κάθε Group Instructor θα πρέπει να είναι σε θέση να διεξάγει ένα μάθημα Cross Training με ασφάλεια και δημιουργικότητα.

Circuit Training

Η διάσημη και τρομερά αποτελεσματική κυκλική προπόνηση βρίσκεται πλέον σε όλες τις αίθουσες των γυμναστηρίων. Η μέθοδος της κυκλικής προπόνησης βοηθάει στην αύξηση του μεταβολισμού με αποτέλεσμα την αυξημένη καύση θερμίδων, κάτι που καθιστά το μάθημα αυτό ένα από τα πιο δημοφιλή. Στην ενότητα αυτή παρέχεται πλήρης εκπαίδευση κυκλικής προπόνησης με όλους τους δυνατούς τρόπους, κάτι που θα ωφελήσει τόσο στα ομαδικά μαθήματα όσο και στις συνεδρίες Personal Training.

Abs & Hips

Είναι, ίσως, το ομαδικό μάθημα με τον περισσότερο κόσμο μέσα στην αίθουσα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εστιάζει στις περιοχές του κορμού (Πόδια-Κοιλιακοί-Ραχιαίοι), δηλαδή τα αγαπημένα σημεία του σώματος των περισσότερων πελατών. Οι ασκήσεις γίνονται με εξοπλισμό (λάστιχα, αλτήρες, step κ.α.) αλλά και με το βάρος του σώματος. Η άριστη τεχνική των ασκήσεων παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Οι γνώσεις επάνω σε αυτό το μάθημα είναι απολύτως απαραίτητες για όλους τους group instructors.

Total Body

Λάστιχα, αλτήρες, step, boxes και ό,τι άλλο εξοπλισμό μπορεί να έχει μια αίθουσα ομαδικών μαθημάτων, είναι τα εργαλεία αυτού του δυναμικού μαθήματος. Ένα αρκετά ευέλικτο μάθημα το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει από έναν αρχάριο ασκούμενο μέχρι τον πιο προχωρημένο. Στην ενότητα αυτή μαθαίνουμε ασκήσεις με όλα τα απαραίτητα εργαλεία προπόνησης που συναντάμε σε μια αίθουσα ομαδικών προγραμμάτων.

Functional Training

Η λειτουργική προπόνηση στον χώρο της αίθουσας είναι από τα πιο χρήσιμα και διασκεδαστικά μαθήματα. Θα διδαχτείτε ασκήσεις και κινήσεις που μπορούν να γίνουν με διάφορες προπονητικές μεθόδους και οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινότητας. Στην ενότητα αυτή θα εκπαιδευτείτε, ώστε να είστε σε θέση να αξιολογείτε σωστά τις ανάγκες ενός group καθώς η αντίληψη και η προσαρμοστικότητα του Instructor είναι βασικά στοιχεία για μια επιτυχημένη λειτουργική προπόνηση.

Bootcamp

Ο στρατιωτικός χαρακτήρας του μαθήματος αυτού καθιστά το μάθημα αρκετά δυναμικό και απαιτητικό. Συνήθως αφορά προχωρημένους ασκούμενους χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα διότι η ένταση αλλά και το επίπεδο των ασκήσεων είναι αρκετά υψηλά. Η ικανότητα του instructor να ορίζει την ένταση και την ποσότητα της άσκησης είναι απαραίτητη και σε αυτή την ενότητα σας παρέχεται όλη η απαραίτητη γνώση για να την αποκτήσετε.

Interval

Η μέθοδος της διαλειμματικής προπόνησης είναι αρκετά αποτελεσματική και πλέον δημοφιλής και στις αίθουσες των ομαδικών μαθημάτων. Η ένταση προσαρμόζεται από low intensity σε high intensity (H.I.I.T.) και έτσι καλύπτει όλα τα επίπεδα ασκούμενων. Ο τρόπος διδασκαλίας, οι επιλογές των ασκήσεων και οι χρόνοι των διαλειμμάτων είναι τα στοιχεία που πρέπει ένας instructor να χειρίζεται αλάνθαστα.

Plyometrics

Το βασικό εργαλείο της προπόνησης ισχύος (ταχυδύναμης) έχει εισβάλει πλέον και στο group training και αποκτά φανατικούς ασκούμενους. Η επιτυχία αυτού του μαθήματος βασίζεται πλήρως στην άρτια εκπαίδευση του instructor διότι οι εντάσεις είναι υψηλές και η τεχνική πρέπει να είναι τέλεια. Ο instructor θα πρέπει να προλαβαίνει τυχόν λάθη προτού αυτά συμβούν. Στην ενότητα αυτή θα εκπαιδευτείτε με όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε με ασφάλεια ένα τέτοιο μάθημα.

Stretching και Ορθοσωμική

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει ως αποτέλεσμα την κακή στάση σώματος με αποτέλεσμα μιας σειράς μυοσκελετικών προβλημάτων. Αυτό οδήγησε τα περισσότερα γυμναστήρια στο να συμπεριλάβουν μαθήματα ορθοσωμικής στις αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων. Η απήχηση των μαθημάτων αυτών έχει αυξανόμενη τάση και στο κοντινό μέλλον θα είναι ίσως τα πιο πολυπληθή τμήματα. Μετά το πέρας αυτής της ενότητας ο instructor θα έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για ένα ολοκληρωμένο μάθημα ορθοσωμικής.

 

Για να ολοκληρώσετε τις γνώσεις σας στο Group Training, μπορείτε να εξειδικευτείτε στα παρακάτω ξεχωριστά σεμινάρια:

Bars

Το ομαδικό μάθημα με μπάρες είναι από τα πιο δημοφιλή στις αίθουσες. Με τη βοήθεια της μπάρας, κλασικών ασκήσεων ενδυνάμωσης και δυνατής μουσικής, το μάθημα αυτό γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Η τεχνική των ασκήσεων και η δομή, είναι τα κλειδιά της επιτυχίας αυτού του πολύ δυναμικού μαθήματος. Στο σεμινάριο Bars on Music® θα πάρετε όλη την απαραίτητη εκπαίδευση για να δημιουργείτε με επιτυχία και ασφάλεια το μάθημα αυτό χρησιμοποιώντας την μπάρα και την μουσική ώστε να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό μάθημα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

TRX

Οι διάσημοι ιμάντες προπόνησης της TRX είναι πλέον από τα πιο βασικά μαθήματα στις αίθουσες και η χρήση τους απαιτεί μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Η επίσημη πιστοποιημένη εκπαίδευση της TRX, παρέχεται από την MP Balatsinos και προετοιμάζει τους instructors με τα πιο δυνατά εφόδια ώστε να είναι σε θέση να δημιουργούν ποιοτικά και αποτελεσματικά μαθήματα TRX.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Pilates

Η μέθοδος του Pilates είναι από τις πιο βασικές εκπαιδεύσεις που θα πρέπει να έχει ένας group instructor. Είναι από τα πιο περιζήτητα μαθήματα παγκοσμίως, καθώς τα οφέλη αυτού του μαθήματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανή και χρήσιμα. Στη σειρά σεμιναρίων Pilates της MP Balatsinos έχετε την ευκαιρία να εκπαιδευτείτε σε όλες τις μεθόδους όπως Mat, Reformer, Cadillac, Labber Barrel, Spine Corrector, Wunda Chair αλλά και την μέθοδο του Pilates κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Cycling

Το σεμινάριο MP Cardio Cycling Instructor® σας δίνει όλη την εξειδικευμένη γνώση για τη δημιουργία προγράμματος άσκησης με στατικά ποδήλατα σε εσωτερικό χώρο. Η αυξημένη καύση θερμίδων, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η αερόβια ικανότητα και αντοχή, η ελεγχόμενη προπόνηση αλλά και το γεγονός ότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι, την έχουν φέρει στην κορυφή των επιλογών πολλών γυμναστηρίων. Το ότι είναι δημοφιλές, καθώς και το ότι απαιτείται η καθοδήγηση εξειδικευμένου instructor, κάνει το σεμινάριο MP Cardio Cycling Instructor® απαραίτητο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Yoga/Aerial Yoga

Η Yoga εκτός από τη μυϊκή ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ευλυγισίας, έχει το πλεονέκτημα της διαχείρισης του άγχους και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που το μάθημα αυτό είναι από τα βασικότερα στις αίθουσες των γυμναστηρίων. Η MP Balatsinos σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα σπουδών 200 ωρών, πιστοποιημένο από την Yoga Alliance USA, τον δημοφιλέστερο και μεγαλύτερο φορέα της Yoga. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα της εκπαίδευσης Aerial Yoga και η καταχώρηση στο μητρώο της Yoga Alliance USA.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Aqua Aerobic

Το σεμινάριο MP Aqua Fitness Instructor® παρέχει όλη την απαραίτητη εκπαίδευση για τη σωστή καθοδήγηση και διεξαγωγή ενός αερόβιου μαθήματος μέσα σε πισίνα. Μετά το σεμινάριο αυτό θα έχετε όλες τις γνώσεις των αρχών για ένα μάθημα aqua fitness, αρχαρίων αλλά και προχωρημένων, καθώς και το βασικό ασκησιολόγιο για τη δημιουργία ομαδικών προγραμμάτων μυϊκής ενδυνάμωσης, με την βοήθεια ειδικού εξοπλισμού όπως Νoodles (μακαρόνια), Cuffs (εξοπλισμός ποδιών) και βαράκια.

Για περισσότερες πληροφορίες του Aqua Aerobic πατήστε εδώ

Οι καθηγητές του σεμιναρίου Group Exercise Trainer:

Master Trainer της Lebert Fitness για την Ελλάδα. Δημιουργός της μπάρας γυμναστικής SRT Barbell και της Graps Fitness. Εργάζεται ως Personal Trainer και Group Exercise Instructor στη Θεσσαλονίκη από το 2004. Συνεργάστηκε με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο τμήμα της Θεσσαλονίκης και ως υπεύθυνος προγραμμάτων σε μεγάλα γυμναστήρια της πόλης. Instructor της Lebert Fitness στην παγκόσμια έκθεση fitness IHRSA στο Los Angeles το 2015. Συνεργάτης της σχολής fitness MP Balatsinos ως εκπαιδευτής των σεμιναρίων Functional Training, Group Trainer και Lebert Fitness Official Courses.
Instructor icon
Δαφλίδης Νίκος
Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ. Απόφοιτος ιδιωτικής σχολής με δίπλωμα στο Aerobic & Step Specialist καθώς και στο Personal Training. Ιδιοκτήτης γυμναστηρίων και υπεύθυνος οργάνωσης στον τομέα των Group Classes - Βασικός Καθηγητής P.T & G.T.
Instructor icon
Καμήτσιος Μαργαρίτης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

  • Φοιτητές ΣΕΦΑΑ
  • Απόφοιτους ΣΕΦΑΑ
  • Απόφοιτους ΙΕΚ
  • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών FITNESS

Εξετάσεις

Στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιείται πρακτική αξιολόγηση που αφορά τη διδασκαλία ομαδικών προγραμμάτων που διδάχθηκαν στο σεμινάριο.

Εκπαιδευτικό Υλικό

Ο κάθε συμμετέχοντας με την εγγραφή του αποκτά προσωπικό λογαριασμό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Ε-Studies της MP Balatsinos, μέσα από την οποία έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου και τα αρχεία μουσικής που παρέχονται.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αποστέλλεται στον σπουδαστή βεβαίωση παρακολούθησης σε pdf ηλεκτρονικό αρχείο.

Seminar icon

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

-Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.
-Εάν είστε μέλος της MP Community συνδεθείτε στο προφίλ σας και στείλτε μήνυμα ενδιαφέροντος από την ειδική φόρμα επικοινωνίας.
Επιβεβαίωση Κωδικού

Όροι Χρήσης και πολιτική απορρήτου

+SEMINARS

Αναγνωρισμένα σεμινάρια γυμναστών.

Αποκτήστε γνώση και εξειδίκευση για να ανταπεξέλθετε άριστα σε έναν χώρο άκρως απαιτητικό και ανταγωνιστικό.
Πάνω από 2000 διδακτικές ώρες και 60 διαφορετικά τµήµατα εκπαίδευσης ετησίως, µε δυνατότητα online παρακολούθησης µαθηµάτων. Τίτλοι και εξειδικεύσεις σε: Personal & Group Training, εκπαίδευση Pilates & Yoga, Aqua & Fight aerobic, TRX, Cardio Cycling.
Η σχολή MP Balatsinos Fitness µέσα από ένα µεγάλο δίκτυο γυµναστηρίων με τα οποία συνεργάζεται πανελλαδικά, προσφέρει στους συµµετέχοντες των εξειδικευµένων σεµιναρίων της διέξοδο στην επαγγελµατική τους αποκατάσταση.
Αναγνωρισµένη κρατική - διεθνή πιστοποίηση για τα σεµινάρια µας από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελµατικού Προσανατολισµού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Διεθνείς συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο του Personal & Group Training, όπως η TRX και η LES MILLS. Οι απόφοιτοι της MP Balatsinos Fitness έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Ευρωπαϊκό µητρώο (EREPS).
Η MP Balatsinos μετράει πάνω από 3 χρόνια εμπειρίας στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Παρακολουθήστε τα σεμινάρια μας απομακρυσμένα από τον τόπο διαμονής σας μέσω live streaming. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες άτομα εγγράφονται στα σεμινάρια της MP Balatsinos από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
∆ιεθνείς συνεργασίες µε τις µεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρίες όπως η TRX, η Les Mills και η Lebert Fitness. ∆ιεθνής πιστοποίηση Personal Trainer (CPT) από τον οργανισµό Europe Active.
Από το 2017, όλοι οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων της MP Balatsinos αποκτούν προσωπικό λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξετάσεων της MP Balatsinos. Τα test γνώσεων, οι εξετάσεις και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται ηλεκτρονικά, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.
+SEMINARS
Enable Notifications OK No thanks