431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos

FAQ’ s (Συχνές Ερωτήσεις)

Διαβάστε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σχολής μας.

Δεν βρήκατε αυτό που θέλετε;
Στείλτε μας την απορία σας χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Η MP Balatsinos αποτελεί από το 2014 την 1η σχολή Fitness στην Ελλάδα που αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 και απέκτησε άδεια λειτουργίας Eκπαιδευτικού Φορέα με επίσημη και διαπιστευμένη έδρα λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, είναι αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Europe Αctive, τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό οργανισμό, που εκπροσωπεί το σύνολο του τομέα της υγείας και του Fitness στη Ευρώπη και έχει έδρα στις Βρυξέλλες.

Τέλος, οι απόφοιτοι των εκπαιδεύσεων Personal Trainer και Pilates Teacher 200H της σχολής, εγγράφονται στο ευρωπαϊκό μητρώο επαγγελματιών της άσκησης (EREPS) και είναι επίσημα αναγνωρισμένοι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έδρα λειτουργίας της MP Balatsinos βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα γραφεία της βρίσκονται στο κέντρο της πόλης στη διεύθυνση Καρόλου Ντηλ 18 (γωνία με Τσιμισκή).

 

Eίναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός οργανισμός  που εκπροσωπεί το σύνολο του τομέα της υγείας και του Fitness στη Ευρώπη. Έχει έδρα στις Βρυξέλλες και έχει στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες στον τομέα του fitness να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Η MP Balatsinos, μέτα το πέρας της παρακολούθησης των σεμιναρίων, παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Ωστόσο, εάν κάποιος συμμετέχων επιθυμεί την εγγραφή του στoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Europe Active και είναι απόφοιτος της εκπαίδευσης PGET+ ή Pilates Teacher, θα είναι επίσημα αναγνωρισμένος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα λάβει την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής σε σεμινάριο της MP Balatsinos είναι οι εξής:

 1. απολυτήριο λυκείου
 2. η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας
 3. η εγγραφή στο σεμινάριο μέσω του E-Shop
 4. η ανάγνωση και η συμφωνία με τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
 5. η καταβολή του ελάχιστου ποσού προκαταβολής που έχει οριστεί από την γραμματεία της εταιρείας

Δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας των συμμετεχόντων. Είναι όμως απαραίτητη η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.

Η MP Balatsinos πρόσθεσε από το 2017 μία νέα δυνατότητα στην παρακολούθηση των σεμιναρίων. Οι ενδιαφερόμενοι που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης και γενικότερα εκτός Ελλάδας, μπορούν να παρακολουθήσουν ONLINE το σεμινάριο ενδιαφέροντος τους είτε LIVE είτε ON DEMAND.

Στην LIVE απομακρυσμένη παρακολούθηση σεμιναρίων ο συμμετέχων παρακολουθεί στη διάρκεια διεξαγωγής του σεμιναρίου μέσω εφαρμογής που εγκαθιστά στο Η/Υ – Tablet – Smartphone – Laptop του έχοντας τη δυνατότητα συμμετοχής μέσω του μικροφώνου.

Στην ON DEMAND επιλογή η παρακολούθηση γίνεται ασύγχρονα μέσα από τις βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων στο χρόνο που θα ορίσει ο κάθε συμμετέχων. 

 

Τα σεμινάρια που παρέχονται με δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link:

ONLINE COURSES

Τα σεμινάρια της MP Balatsinos απευθύνονται σε απόφοιτους ή φοιτητές ΣΕΦΑΑ, σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο του fitness αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη γνώση σε αντικείμενα του fitness.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε απόφοιτους ή φοιτητές ΣΕΦΑΑ, σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο του fitness αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη γνώση σε αντικείμενα του fitness.

Επίσης ανάλογα με το αντικείμενο που πραγματεύονται απευθύνονται και σε επαγγελματίες άλλων κλάδων όπως π.χ. της φυσικοθεραπείας, της μαιευτικής, της διατροφής κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στο χώρο του fitness και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν λάβει σε οποιοδήποτε τομέα της επαγγελματικής, προσωπικής ή κοινωνικής τους ζωής.

H νόμιμη απασχόληση έχει να κάνει σε κάθε περίπτωση με την τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει η νομοθεσία της εκάστοτε χώρας για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ή τους ανεξάρτητους επαγγελματίες.

Για την ίδρυση και τη λειτουργία ιδιωτικού γυμναστηρίου ή ιδιωτικής σχολής, που έχει ως σκοπό τη σωματική άσκηση ή την εκμάθηση αναγνωρισμένου ή μη αθλήματος με την καταβολή ή μη διδάκτρων, απαιτούνται μία σειρά από δικαιολογητικά και απαραίτητα έγγραφα.

Για να δείτε τη λίστα με τα δικαιολογητικά, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Όλοι οι απόφοιτοι των εκπαιδεύσεων Pilates Teacher και Personal Trainer της MP Balatsinos εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών Άσκησης EREPS European Register of Exercise Professionals, είναι επίσημα αναγνωρισμένοι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούν να εργαστούν στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάθε σεμινάριο της MP Balatsinos έχει συγκεκριμένη και διαφορετική διάρκεια. Ειδικότερα, υπάρχουν μονοήμερα σεμινάρια, σεμινάρια διάρκειας δύο ημερών και αντίστοιχα ολοκληρωμένες εκπαιδεύσεις με διάρκεια πολλών μηνών.

Η βασική εκπαίδευση MP Personal Trainer Basic Course είναι το πρώτο βήμα για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το χώρο του Fitness. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο Personal Trainer μπορεί να αναλάβει έναν αθλούμενο είτε βρίσκεται σε αρχάριο επίπεδο είτε σε προχωρημένο και να τον βοηθήσει να πετύχει πιο υψηλούς στόχους τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εκπαίδευση μπορείτε να δείτε εδώ.

Η MP Balatsinos διοργανώνει special events σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Μερικές από τις πόλεις στις οποίες έχουν διοργανωθεί εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές ημερίδες είναι η Αθήνα, τα Χανιά, τα Ιωάννινα.

Επιπλέον, η MP Balatsinos δίνει την ευκαιρία σε όσους βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης, να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα θεωρητικά σεμινάρια ONLINE, από οποιαδήποτε πόλη ή χώρα βρίσκονται.

Η MP BALATSINOS FITNESS είναι διαπιστευμένη από τον Οργανισμό Europe Αctive, τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό οργανισμό, που εκπροσωπεί το σύνολο του τομέα της υγείας και του Fitness στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες. 

Η ιδέα της βελτίωσης των παρόχων επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής (VET) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στη διακήρυξη της Κοπεγχάγης το 2002.

Αυτή ακριβώς η ιδέα έχει γίνει κομμάτι και βάση της πολιτικής της Europe Active ή EHFA (European Health Fitness Association). η οποία έχει στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες στον τομέα του fitness να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.  

Η βελτίωση της συνέπειας και της ποιότητας στην εκπαίδευση που προσφέρεται από τους κατά τόπους εκπαιδευτικούς παρόχους θα βοηθήσει στην εξασφάλιση των επαρκώς καταρτιζόμενων επαγγελματιών γυμναστών, ώστε η βιομηχανία του fitness να μπορεί να διασφαλίσει και να προωθήσει την υγεία και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. 

Σε ατομικό επίπεδο οι ικανοί επαγγελματίες γυμναστές και απόφοιτοι των εκπαιδευτικών παρόχων, όπως της MP BALATSINOS FITNESS, αναγνωρίζονται από το Ευρωπαϊκό μητρώο επαγγελματιών γυμναστών (EREPS).

Eγγραφή στο μητρώο σημαίνει ότι ο επαγγελματίας γυμναστής πληροί τις ελάχιστες συμφωνηθείσες προβλεπόμενες προδιαγραφές της καλής πρακτικής, και αποδέχεται τoν Κώδικα Ηθικής Πρακτικής. Επίσης δεσμεύεται να ανεβάσει τις δεξιότητες του μέσω μιας διαδικασίας προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Όλοι οι απόφοιτοι της βασικής εκπαίδευσης της MP BALATSINOS FITNESS εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών Άσκησης EREPS (European Register of Exercise Professionals) και είναι επίσημα αναγνωρισμένοι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκπαίδευση MP Personal & Group Exercise Trainer (PGET+) ® είναι η πιο δημοφιλής και σημαντική εκπαίδευση για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε γυμναστήρια. Mέσα σε έξι μήνες οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν με κάθε λεπτομέρεια όλη την ουσία της προπονητικής και της εξατομικευμένης προσέγγισης ενός ασκουμένου αλλά και τον τρόπο εκγύμνασης ενός μεγάλου αριθμού ασκουμένων με σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα άσκησης. Διαβάστε περισσότερα…

Η εκπαίδευση MP Pilates Μat Teacher Course 200 Hours ® αποτελεί τη βασική εκπαίδευση στη μέθοδο του Pilates, που είναι δημοφιλής και παρέχεται στα περισσότερα γυμναστήρια και studios. Διαβάστε περισσότερα…

Τέλος, η εκπαίδευση MP Yoga Teacher Course ® 200 Hours αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διδασκαλίας που καταρτίζει πλήρως κάθε υποψήφιο δάσκαλο γιόγκα. Διαβάστε περισσότερα…

H MP Balatsinos κάθε νέο εκπαιδευτικό έτος ανανεώνει και αναπροσαρμόζει το περιεχόμενο των σεμιναρίων ώστε να συμβαδίζουν πάντα με τις παγκόσμιες τάσεις στο fitness.

Η MP Balatsinos παρέχει εκπτώσεις σε περιόδους προεγγραφών, ειδικές τιμές σε απόφοιτους σεμιναρίων της, αλλά και πακέτα προσφορών για την συμμετοχή σε πάνω από ένα σεμινάρια ενδιαφέροντος (βλ. E-Shop στα Πακέτα Σεμιναρίων και τις Ειδικές Προσφορές)

Για να πραγματοποιήσετε εγγραφή σε ένα ή σε περισσότερα σεμινάρια θα χρειαστεί:

 1. Να δημιουργήσετε λογαριασμό στην σελίδα μας και να γίνετε μέλος της MP Community ή να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας εάν ήδη έχετε: Σύνδεση/Δημιουργία Λογαριασμού
 2. Επισκεφθείτε το Eshop και επιλέξτε το ή τα σεμινάρια ενδιαφέροντός σας
 3. Ολοκληρώστε την εγγραφή σας με την αποστολή του καταθετηρίου στο info@mpbalatsinos.gr

Κατά την εγγραφή σας μέσα από το Eshop επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής του σεμιναρίου. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τρεις τρόπους:

 1. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
 2. Με κάρτα κατόπιν ραντεβού στη γραμματεία της σχολής
 3. Με μετρητά κατόπιν ραντεβού στη γραμματεία της σχολής

Στα σεμινάρια μακράς διαρκείας αποστέλλεται πλάνο δόσεων στον σπουδαστή και βάσει αυτού καταβάλλονται οι δόσεις.

Η σχολή διαθέτει σταθερό μηχάνημα αποδοχής πιστωτικών/χρεωστικών καρτών POS, στο εκπαιδευτήριο της Καρόλου Ντηλ 18 όπου και μπορεί να γίνει η χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή δόσεων ή εξόφληση ενός σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτήριο της MPBalatsinos και σε χώρους συμβεβλημένους με την εταιρεία που πληρούν τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Πρόκειται για εγκαταστάσεις γυμναστηρίων, ξενοδοχείων και αθλητικών κέντρων.

Η επιστημονική ομάδα της MP Balatsinos απαρτίζεται από επαγγελματίες των κλάδων της ιατρικής, της φυσικοθεραπείας, της γυμναστικής, της διαιτολογίας και άλλων. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα της ομάδας της MP Balatsinos.

 

Οι θέσεις στα τμήματα της κάθε εκπαίδευσης ή του κάθε σεμιναρίου είναι συγκεκριμένες και εξαρτώνται από τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και από τη φύση του σεμιναρίου ή αντίστοιχα της εκπαίδευσης.

Γενικότερα, τα τμήματα των βασικών εκπαιδεύσεων είναι μικρά και ολιγομελή προκειμένου να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και μεταδοτικότητα. Τα σεμινάρια διάρκειας μίας ημέρας ή δύο ημερών δεν έχουν περιορισμό στις θέσεις, ωστόσο αυτό εξάρτάται πάντα, όπως προαναφέρθηκε, από τον τόπο διεξαγωγής και από τη φύση του σεμιναρίου.

Όλα τα σεμινάρια και οι βασικές εκπαιδεύσεις επαναλαμβάνονται με νέες ημερομηνίες όλο το χρόνο. Μετά την έναρξη κάθε τμήματος  ορίζονται νέες ημερομηνίες. Η νέα υπηρεσία on demand δίνει τη δυνατότητα ασύγχρονης και ευέλικτης παρακολούθησης στο χρόνο που εσείς επιθυμείτε πολλών από τα σεμινάρια της σχολής. Μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

Enable Notifications OK No thanks