431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Λόγοι να συνεχίσετε την άσκηση ακόμη και στο κρύο

5 Λόγοι να συνεχίσετε την άσκηση ακόμη και στο κρύο

Στις χαμηλές θερμοκρασίες, είναι λογικό να προτιμάτε τη ζεστασιά του σπιτιού σας και να αποφεύγετε τους εξωτερικούς χώρους μέχρι να επιστρέψουν οι ηλιόλουστες και μεγαλύτερες μέρες. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε το κρύο και να απολαύσετε τα οφέλη του. Η άσκηση στο κρύο θα ενισχύσει τόσο τη φυσική σας κατάσταση όσο και την πνευματική σας υγεία.

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας.

Καθώς ο χειμώνας προχωράει, οι ιοί ξεκινούν να τριγυρνάνε. Μόνο λίγοι ξεφεύγουν χωρίς να έρθουν σε επαφή με το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη. Η άσκηση στο κρύο όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τυχόν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης, αλλά θα μειώσει την πιθανότητα ακόμη και να σας προσβάλει ο ιός. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργεί πιο σκληρά και είναι πιο έτοιμο να αντιμετωπίσει τους ξένους εισβολείς και τα δυσάρεστα συμπτώματά τους.

2. Φτάνει την αερόβια προπόνηση σε άλλο επίπεδο.

Ο κρύος καιρός αναγκάζει το σώμα σας να εργάζεται σκληρότερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, και αυτό ισχύει και για το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Η άσκηση στο κρύο, σας αναζωογονεί και βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας σε φόρμα. Με τις καρδιαγγειακές παθήσεις να αποτελούν μείζονα απειλή για την υγεία, οτιδήποτε δυναμώνει την καρδιά σας είναι μια έξυπνη κίνηση.

3. Βελτιώνει τη διάθεσή σας.

Η άσκηση μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά έχει μια ιδιαίτερα βαθιά επίδραση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εκτοξεύοντας αυτές τις πολύ σημαντικές ορμόνες για την καλή διάθεση στα ύψη και κρατώντας μακριά την κακή διάθεση του χειμώνα. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι μια καλή προπόνηση μπορεί να είναι έως και τέσσερις φορές πιο αποτελεσματική από τη λήψη αντικαταθλιπτικών, για τη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Πέρα από το ότι είναι αποτελεσματικό τονωτικό της διάθεσης, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους στον καθαρό αέρα με κρύο καιρό μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των επιπέδων βιταμίνης D στο δέρμα.

4. Καίει περισσότερες θερμίδες.

Όποια προπόνηση κι αν κάνετε, ο κρύος καιρός θα μεγιστοποιήσει τις θερμίδες που καίτε. Αυτό οφείλεται στο ότι το σώμα εργάζεται πολύ σκληρότερα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα του ρυθμισμένη. Καθώς το σώμα προσπαθεί να να παραμείνει ζεστό, ο μεταβολισμός επιταχύνεται και καίει περισσότερες θερμίδες και λίπος.

5. Προσφέρει νέες εμπειρίες.

Ο χειμωνιάτικος καιρός σας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε δραστηριότητες που ίσως δεν έχετε ξαναζήσει. Μπορείτε να ανακαλύψετε τις δυνάμεις σας σε κάτι νέο, όπως το σκι ή ακόμα και το κολύμπι στο κρύο νερό, το οποίο έχει ανακουφίζει από το άγχος και βοηθά την κυκλοφορία του σώματος.

Μην περιμένετε τις τέλειες συνθήκες, ο χειμώνας είναι άλλη μια ευκαιρία να κάνετε την προπόνηση σας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα!

 

Βιβλιογραφία

1. Rome LC. Influence of temperature on muscle recruitment and muscle function in vivo. Am Jorurn Physiol (1990); 259: 210-222.

2. Koskela HO. Cold air-provoked respiratory symptoms: the mechanisms and management. Int Journ of Circ Health (2007); 66(2): 91-100.

Enable Notifications OK No thanks