431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Τι είναι τα «superfoods» και γιατί είναι απαραίτητα για τον οργανισμό

Τι είναι τα «superfoods» και γιατί είναι απαραίτητα για τον οργανισμό

Ο όρος «superfood» είναι σχετικά καινούριος και αναφέρεται σε τρόφιμα που προσφέρουν τα μέγιστα διατροφικά οφέλη, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες. Οι περισσότερες υπερτροφές βασίζονται σε φυτά. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν ή αντιστρέφουν τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών που συνδέονται στενά με τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο, την αρθρίτιδα το εγκεφαλικό επεισόδιο, τις αναπνευστικές νόσους, το εμφύσημα, τη νόσο του Parkinson και άλλες φλεγμονώδεις ή ισχαιμικές καταστάσεις.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά αυτά τα τρόφιμα. Αν δηλαδή οι διατροφικές σας συνήθειες δεν είναι καλές τότε όσες υπερτροφές και αν καταναλώσετε, δεν θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα πρέπει λοιπόν η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη συνολικά.

Η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει συνδεθεί με την πρόληψη πολλών ασθενειών που συνδέονται με τον τρόπο ζωής. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν συμβάλουν στην υγιή επιδερμίδα, δυναμώνουν τα νύχια και τα μαλλιά όπως επίσης βοηθούν και στη διατήρηση του βάρους σας.

 

Τρόποι για να βάλετε τις «υπερτροφές» στην διατροφή σας

Οι υπερτροφές μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή σας διατροφή αν και εφόσον καταφέρετε να τις βρείτε στο εμπόριο. Επειδή αυτό είναι κάπως δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν λύσεις ώστε να καταφέρετε να βάλετε στο πιάτο σας τις πολυπόθητες υπερτροφές. Το μυστικό είναι ότι όλα τα πράσινα λαχανικά που βρίσκονται συνήθως στο παντοπωλείο της γειτονιάς σας έχουν σχεδόν τα ίδια οφέλη για τον οργανισμό.

Μπορείτε λοιπόν να αγοράζετε προϊόντα εποχής τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μην απορρίπτετε για παράδειγμα το μήλο ή το καρότο. Κανονικά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά θα έπρεπε να αναφέρονται ως «superfoods». Όσο περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορείτε να αντικαταστήσετε με φρούτα ή λαχανικά, τόσο περισσότερα θα είναι και τα οφέλη για τον οργανισμό σας.

 

Γρήγορες συμβουλές:

-Μέθοδος: ουράνιο τόξο! Κοιτάξτε τα χρώματα στο πιάτο σας. αν το φαγητό σας είναι όλο καφέ ή μπεζ τότε θα πρέπει να το ενισχύσετε με λίγο χρώμα (λάχανο, ντομάτα, καρότο) αν θέλετε να ανεβάσετε τα επίπεδα αντιοξειδωτικών.
-Προσθέστε στις σούπες σας χόρτα και πατάτες
-Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε για κάποιες μέρες την εβδομάδα το κρέας με σολομό.
-Μπορείτε επίσης να βάλετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα το πλιγούρι, τα δημητριακά βρώμης, τις σαλάτες και τα ψητά-βραστά λαχανικά
-Σνακ που περιλαμβάνουν φρούτα
-Πράσινο τσάι
-Μπαχαρικά όπως κουρκουμάς, κύμινο, ρίγανη, γαρίφαλο, κανέλα είναι ιδανικά για να αυξήσετε τις ποσότητες αντιοξειδωτικών
-Σνακ (καρύδια, ηλιόσποροι) και αποξηραμένα φρούτα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αλατιού)

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks