fbpx
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Seminar icon

Αποκτήστε διεθνή πιστοποίηση στη διδασκαλία της μεθόδου pilates

MP Pilates Teacher Course® 200 Hours seminar banner by MPBalatsinos

Αποκτήστε διεθνή πιστοποίηση στη διδασκαλία της μεθόδου pilates

200 ώρες | 4 μήνες
Θεσσαλονίκη
To Be Announced
Έναρξη
Θέσεις Διαθέσιμες
Έκπτωση 25% στην τελική τιμή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα MP Pilates Teacher Course ® 200 Hours της MP Balatsinos αποτελεί την ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη μέθοδο pilates και αποτελείται από 4 επιμέρους ενότητες που αναλύονται παρακάτω.

Η διεθνής & αναγνωρισμένη πιστοποίηση διδασκαλίας της μεθόδου Pilates

Η πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates, μέσα από 4 επιμέρους στοχευμένες ενότητες, που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις ανάγκες της αγοράς. Εξασφαλίστε τη γνώση που θα σας αποφέρει πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος 200 ωρών είναι αναγνωρισμένος από τον EuropeActive – European Health & Fitness Association (EHFA) και τις οποίες αφού ολοκληρώσετε, θα έχετε τη δυνατότητα καταχώρησης στο ευρωπαϊκό μητρώο επαγγελματιών της άσκησης EREPS ως Pilates Teachers EQF Level 4.

CERTIFICATION PREVIEW

Πατήστε στις θεματικές ενότητες παρακάτω και ενημερωθείτε αναλυτικά για τη θεματολογία του σεμιναρίου 200 ωρών:

 

Ο Γεώργιος Δ. Γκουδέλης γεννήθηκε στη Κολωνία της Γερμανίας. Έλαβε όλη τη σχολική εκπαίδευση του στη Θεσσαλονίκη όπου και συνέχισε τις σπουδές του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Την ειδικότητά του τη ξεκίνησε στη Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο και τη συνέχισε στο Νοσοκομείο Κ.ΑΤ., Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον διευθυντή Καθηγητή κο Π.Ν. Σουκάκο για τα επόμενα πέντε έτη.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του έλαβε ειδική εκπαίδευση στην επανορθωτική χειρουργική - αρθροπλαστική γόνατος, ισχίου και ώμου,στην αντιμετώπιση καταγμάτων, στην αρθροσκοπική χειρουργική - αθλητικές κακώσεις, στη μικροχειρουργική -χειρουργική άκρας χειρός και στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης στη παιδοορθοπαιδική.
Instructor icon
Dr. Γκουδέλης Γεώργιος
Καθηγήτρια Επιστήμης Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού M.Sc. ́s., Ph.D., P.D. Kάτοχος Διδακτορικού και Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών Α.Π.Θ., Επιστημονική Συνεργάτης Α’ Παν/κής Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ Α.Π.Θ. του Τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολή. Halliwick Instructor, Clinical Pilates Instructor - Pre/Postnatal Fitness Instructor & TRX Fitness Instructor με πεδίο έρευνας: Νευρο-αποκατάσταση & Θεραπευτική άσκηση στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας το οποίο και υπηρετεί από το 2000 σε συνεργασία με καταξιωμένους νευρολόγους ιατρούς-Καθηγητές της χώρας μας.

Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών Α.Π.Θ. με ειδικότητα την Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή και με αντικείμενο: "Η επίδραση της κολύμβησης ΑμΣΚΠ". Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. με την επίβλεψη-συνεργασία Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής στη κατεύθυνση της Φυσικής Δραστηριότητας για Ειδικούς Πληθυσμούς και θέμα Μεταπτυχιακής Διατριβής: "Η επίδραση θεραπευτικού προγράμματος υδροθεραπείας-κολύμβησης στην κινητική ικανότητα βάδισης ασθενούς με ΣΚΠ" λαμβάνοντας υποτροφία για τις άριστες επιδόσεις της προχώρησε και σε επόμενες Μεταπτυχιακές Σπουδές στo Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ. στο πρόγραμμα «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής» με αντικείμενο την εξειδικευμένη έρευνα: " Διερεύνηση της σύνδεσης της κινητικής ασυμμετρίας των άνω άκρων με την πλευρίωση των απομυελινωτικών εστιών στον εγκέφαλο ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση".

Αναγορεύθηκε την 27.01.2012 αριστούχα Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. επίσης με υποτροφία, έχοντας εκπονήσει διδακτορική διατριβή στον Τομέα Βιολογίας της Άσκησης και ειδικότερα στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής και Ειδικής Αγωγής, τη Β' Παν/κή Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ, του Τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολής με θέμα: "Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής ασθενών με ΣΚΠ (Μελέτη Περιπτώσεων)". Διετέλεσε μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. - Τομέας Νευροεπιστημών το έτος 2013-2014 λαμβάνοντας υποτροφία από την επιτροπή ερευνών του Α.Π.Θ. και αντικείμενο: Η επίδραση ομαδοποιημένου και στοχευμένου προγράμματος άσκησης ως μέσο προαγωγής της λειτουργικής ικανότητας και της ποιότητας ζωής ασθενών με ΣΚΠ.

Το Πανεπιστημιακό έτος 2015-2016 έλαβε εκ νέου υποτροφία για την συνέχιση του ερευνητικού της πρωτοκόλλου που χρησιμοποίησε στο πλαίσιο απόκτησης του Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών. Συνέχισε σε 2ο Μεταδιδακτορικό κύκλο στον τομέα της Ιατρικής & Επιστημών Υγείας με διάκριση και νέα υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών υποτροφιών Ι.Κ.Υ., στο αντικείμενο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Στην παρούσα φάση εκπονεί (3η) μεταδιδακτορική έρευνα (αριθμ.45/25-6-2019) στο τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας με θέμα: “Η επίδραση θεραπευτικού πρωτοκόλλου αερόβιας και αναερόβιας άσκησης με αντιστάσεις σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις: νοητικής, λειτουργικής και ψυχολογικής κατάστασης με συστοιχία βιολογικών συνιστωσών και ποιότητας ζωής”.

Επιβλέπουσα Καθηγήτρια:
Τσολάκη Μαγδαληνή, Καθηγήτρια Νευρολογίας Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
Διευθύντρια Α΄ Νευρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ: Ιατρική και Επιστήμες Υγείας
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Επιστήμες Υγείας – Ιατρική του αθλητισμούΤο επιστημονικό της έργο συμπληρώνουν συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα: α) της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ., β) διαφόρων Ευρωπαϊκών φορέων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά, ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια, προσκεκλημένες εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια, εισηγήσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς και προσκεκλημένες εισηγήσεις σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και σε Προπτυχιακούς κύκλους μαθημάτων Πανεπιστημιακών Σχολών. Διετέλεσε εκπαιδευτικός Eιδικής Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια και Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 2004 καθώς και στη μεταλυκειακή εκπαίδευση των Δημοσίων ΙΕΚ με αντικείμενο την άσκηση και αποκατάσταση έως και το 2014 που ανήκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του 2ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας-Χορτιάτη καθώς και στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού – Ευόσμου στο πλαίσιο ΠΑγΟ και στο αντίστοιχο πρόγραμμα άσκησης Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις και Αυτοάνοσα νοσήματα. Υπηρέτησε ως Υπεύθυνη Επιστημονικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων Άσκησης Α.μεΑ. του Πανεπιστημιακού. Υπηρέτησε ως Υπεύθυνη Επιστημονικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων Άσκησης Α.μεΑ. του AUTH GYM & Επιστημονική Σύμβουλος Αποκατάστασης της Ελληνικής Εταιρίας ΣΚΠ και μέλος Δ.Σ.
Instructor icon
Γαροπούλου Βασιλική
Καραγεωργίου Γ. Αλέξανδρος
Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ (ΤΕΦΑΑ Σερρών).
Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι Λαμίας.
Απόφοιτος ιδιωτικής σχολής με δίπλωμα στον τομέα Aerobic - Step Aerobic.
Συνεργάτης γυμναστηρίων επί σειρά ετών ως group & personal trainer.
Εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής στις μυοσκελετικές παθήσεις.
Πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής στις μεθόδους Manual Therapy, Sports Physiotherapy, Manual Lymph Drainage, Kinematic Taping, IASTM.
Ιδιοκτήτης του φυσικοθεραπευτηρίου PhysioLab από το 2016.
Instructor icon
Καραγεωργίου Αλέξανδρος
• Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, PhDc
• Υποψήφια Διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ με θέμα διατριβής «Φυσιολογικές ανταποκρίσεις διαφόρων μορφών άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (σε φυσιολογική εγκυμοσύνη και σε έγκυες που παρουσιάζουν Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης)».
• MSc με κατεύθυνση «Στην Άσκηση Υγεία& Αναψυχή» και εξειδίκευση στην «Άσκηση κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης»
• Επιστημονική Συνεργάτης στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής Ά Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
• Καθηγήτρια στην Ιδιωτική Σχολή MP Balatsinos
• Δημιουργός του mummy to be training® (άσκηση και εγκυμοσύνη) και mummy training® (άσκηση κατά τη λοχεία & άσκηση μαμάς και βρέφους). To mummy to be training® εφαρμόζεται σε έγκυες γυναίκες από το 2002. Ήταν το πρώτο παρεμβατικό ερευνητικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και το μοναδικό παρόμοιο που λειτουργούσε για 7 χρόνια με την έγκριση της Γ.Γ. Αθλητισμού.
• Συμμετοχή για 4 χρόνια σε ερευνητικά προγράμματα «Άσκησης σε Ειδικούς Πληθυσμούς» και ειδικότερα άσκηση σε άτομα με Στεφανιαία Νόσο και σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.
• Συνεχής συμμετοχή σε επιστημονικά σεμινάρια-συνέδρια και fitness με ανακοινώσεις και ως καλεσμένη ομιλήτρια. Εργασία της έχει βραβευθεί σε Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής.
• Δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά.
• Pilates Instructor από το 2003, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικούς κύκλους και σεμινάρια σε πολλές ιδιωτικές σχολές μεταξύ αυτών από την MP Balatsinos καθώς και από το διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Balanced Body®.
• Personal Trainer
• Yoga Instructor
• Βaby Swimming Instructor
• Aqua Aerobic Instructor
Instructor icon
Σαββάκη Δήμητρα
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο τμήμα επιστημής φυσικής αγωγής και αθλητισμού Α.Π.Θ. με θέμα "Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία". Υπεύθυνος καθηγητής της MP Balatsinos στον κύκλο βασική εκπαίδευσης Personal Trainer Basic Course.
Instructor icon
Σωτηράκης Χάρης
Απόφοιτη του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση προπονητική και ειδικότητα ρυθμική γυμναστική. Χορεύτρια - χοροδιδάσκαλος, Pilates specialist, yoga και aerial instructor, let’s bands coach. MP Balatsinos Pilates teacher trainer 200H , ιδιοκτήτρια του Rial studio Pilates.
Instructor icon
Χατζηαντωνίου Μελίνα

Διάρκεια: 6 Σ/Κ | 75 ώρες

Γνωρίστε τη μέθοδο Pilates μέσα από ένα σεμινάριο 75 διδακτικών ωρών που θα σας μυήσει στις αρχές και στη διδακτική της μεθόδου.

Η μέθοδος του Joseph Pilates στοχεύει στην σωστή θέση και τοποθέτηση του σώματος καθώς επίσης και την ολιστική εκγύμναση του σώματος. Το Pilates θεωρείται ένα πολύ βασικό εργαλείο και από τις πιο σημαντικές εκπαιδεύσεις για κάθε επαγγελματία γυμναστή αλλά και για όσους ασχολούνται ενεργά με το fitness. Aποκτώντας την πιστοποίηση Pilates Mat Teacher θα είστε σε θέση να διδάξετε ολοκληρωμένα μαθήματα pilates τόσο σε εξατομικευμένες όσο και σε ομαδικές προπονήσεις.

To MP Pilates Mat Τeacher Course ® 100 Hours είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης της μεθόδου Pilates όπου οι μελλοντικοί instructors μαθαίνοντας τις βασικές αρχές και παραδοσιακές τεχνικές του Pilates εξελίσσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους με επιρροές από τις διεθνείς τάσεις του σύγχρονου Pilates καθώς και από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Ο τελικός σκοπός και η φιλοσοφία της εκπαίδευσης, είναι οι Pilates Instructors να μπορούν να διδάξουν με επιτυχία τη μέθοδο του Pilates δημιουργώντας την προσωπική διδακτική τους προσέγγιση χωρίς να εγκλωβίζονται σε στερεότυπα. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται η εξέλιξη.

Στo σεμινάριο συμπεριλαμβάνονται και οι παρακάτω ενότητες:

 • Προχωρημένο ασκησιολόγιο από το παραδοσιακό Pilates
 • Συνδυαστικές ασκήσεις και πιο σύγχρονες εφαρμογές
 • Δομή μαθήματος ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες
 • Διδακτικές τεχνικές σε ομαδικά μαθήματα
 • Επιπλέον πρακτική και διδακτική άσκηση

Τι είναι το Pilates;
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης το οποίο προσεγγίζει το σώμα ολιστικά. Στο Pilates συνεργάζονται αρμονικά το σώμα με το μυαλό με τελικό σκοπό όχι μόνο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά κάτι περισσότερο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε χωρίς εξοπλισμό, είτε με ποικιλία εξοπλισμού (σταθερού-φορητού).

Γιατί να εκπαιδευτώ στη μέθοδο Pilates;
Η μέθοδος Pilates αποτελεί σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα άσκησης με σταθερή ανοδική πορεία σε γυμναστήρια, studios αλλά και με σημαντική δυναμική στο personal training.

Δεν θέλω να εργαστώ σε studio ή γυμναστήριο. Μου χρειάζεται η εκπαίδευση Pilates;
Είναι σημαντικό όσοι ασχολούνται με την άσκηση και το ανθρώπινο σώμα να γνωρίσουν τη μέθοδο. Η μέθοδος Pilates συνεχώς εξελίσσεται και αποτελεί μια από τις πιο ποιοτικές μεθόδους άσκησης. H ποικιλία και η δυνατότητα προσαρμογής και εξατομίκευσης του πλούσιου ασκησιολογίου της, την καθιστούν ιδανική μέθοδο άσκησης για άντρες όσο και γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης. Ιδανική τόσο σαν συμπληρωματική προπόνηση αθλητών υψηλού επιπέδου όσο και για αποκατάσταση τραυματισμών. Ιδανική όμως και για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας αλλά και για ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις (οστεοπόρωση, αρθρίτιδες, μυοσκελετικά προβλήματα, παχυσαρκία κα).

Ποια τα οφέλη της μεθόδου Pilates;
Τα οφέλη από τη μέθοδο Pilates είναι πολλά και πολύπλευρα:

 • βελτίωση δύναμης και διόρθωση μυϊκών ανισορροπιών
 • ενδυνάμωση εν τω βάθη μυϊκών ομάδων που δύσκολα βελτιώνονται με άλλα προγράμματα
 • βελτίωση ευλυγισίας – ευκινησίας
 • βελτίωση συνειδητότητας σώματος
 • ευεξία
 • ορθοσωμία
 • βελτίωση αυτοπεποίθησης, αυτοεικόνας, αυτοεκτίμησης

Oλοκληρώνοντας τον εκπαιδευτικό κύκλο MP Pilates Mat Teacher Course ® 100 Hours τι θα έχω αποκομίσει;
Θα έχετε αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις όσoν αφορά την ανατομία, τη φυσιολογία και τις αρχές της κίνησης έτσι ώστε να προσαρμόζετε και να τροποποιείτε το ασκησιολόγιο στις ανάγκες του κάθε αθλούμενου για να είναι αποτελεσματικοί αλλά κυρίως ασφαλείς. Πραγματικό όφελος υπάρχει μόνο όταν οι γνώσεις και οι τεχνικές του Pilates εφαρμόζονται στην καθημερινότητά μας.

Διάρκεια: 6 ημέρες | 36 ώρες

To Pilates Reformer σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Joseph Pilates και είναι το πιο δημοφιλές σταθερό όργανο της μεθόδου Pilates.

Το σεμινάριο MP Pilates Reformer Trainer Course ® αποτελεί το τρίτο στη σειρά εκπαιδευτικό προγράμμα της κατηγορίας Pilates Trainer Courses. Παρακολουθώντας το θα διδαχθείτε τους τρόπους με τους οποίους το Reformer μπορεί να προσφέρει ευελιξία και να δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες, τόσο αντίστασης όσο και υποστήριξης στην άσκηση με ένα πολύ στοχευμένο και μοναδικό τρόπο. 

Στην ενότητα αυτή θα διδαχθείτε:

 • Εφαρμογή βασικών αρχών του Pilates στο Reformer.
 • Ασκησιολόγιο με παραλλαγές βάση του επιπέδου φυσικής κατάστασης και των φυσιολογικών αναγκών των ασκούμενων.
 • Ασφάλεια και ορθή χρήση του οργάνου.
 • Χρήση μικρών φορητών οργάνων και βοηθητικών μέσων στο Reformer.
 • Δομή μαθήματος.
 • Διδακτικές τεχνικές σε group και personal training.

Διάρκεια: 6 ημέρες | 36 ώρες

Το MP Pilates Equipment Trainer Course ® εξειδικεύεται στα υπόλοιπα σταθερά όργανα της μεθόδου Pilates.

Με οδηγό πάντα τις βασικές αρχές του Pilates, στην εκπαίδευση MP Pilates Equipment Trainer Course ® η άσκηση στα όργανα αποκτά ιδιαίτερη ποιότητα και αναπτύσσονται αρμονικά όχι μόνο οι φυσικές αλλά και οι συναρμοστικές ικανότητες. Τα όργανα της μεθόδου Pilates είναι δημιουργήματα του ίδιου του Joseph Pilates. Με τα χρόνια έχουν εξελιχθεί (ανάλογα με την εταιρεία) αλλά βασίζονται πάντα στην αρχική σύλληψη του Joseph Pilates. Τα Cadillac, Ladder Barrel, Spine Corrector και Wunda Chair προσφέρουν μεγάλη ευελιξία και δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες τόσο αντίστασης όσο και υποστήριξης στην άσκηση με ένα πολύ στοχευμένο και μοναδικό τρόπο.

Στην ενότητα αυτή θα διδαχθείτε:

 • Εφαρμογή βασικών αρχών του Pilates στα όργανα
 • Ασκησιολόγιο με παραλλαγές βάση του επιπέδου φυσικής κατάστασης και των φυσιολογικών αναγκών των ασκούμενων
 • Ασφάλεια και ορθή χρήση των οργάνων
 • Χρήση μικρών φορητών οργάνων και βοηθητικών μέσων στα σταθερά όργανα
 • Δομή μαθήματος
 • Διδακτικές τεχνικές σε group και personal

Διάρκεια: 1 Σ/Κ | 16 ώρες

Το σεμινάριο MP Musculoskeletal Diseases and Injuries ® εξειδικεύεται στη συμβολή της άσκησης στην αποκατάσταση συνηθισμένων μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών.

Το σεμινάριο αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης κατηγορίας σεμιναρίων που έχει σχεδιάσει η MP Balatsinos με γενικό τίτλο MP SPECIAL FITNESS COURSES®. Έχει στόχο να διδάξει τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης συνηθισμένων μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών μέσω της άσκησης αλλά και την αποφυγή επιβλαβών κινήσεων-ασκήσεων που ενδέχεται να βλάψουν περισσότερο τον ασκούμενο. Η άσκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών και ο επαγγελματίας γυμναστής οφείλει να είναι σωστά ενημερωμένος και εκπαιδευμένος ώστε να αναλάβει με ασφάλεια έναν ασκούμενο από την ευαίσθητη αυτή ομάδα πληθυσμού.

Το pilates είναι η μέθοδος που συστήνεται από επαγγελματίες υγείας και άσκησης για ασκούμενους με μυοσκελετικά προβλήματα και τραυματισμούς. Μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάστασή τους με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό.

Η παρουσίαση χωρίζεται σε 4 άξονες και είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που και στις 16 ώρες θα υπάρχει η συνεχής συνεργασία ορθοπαιδικού χειρουργού, φυσικοθεραπευτή και γυμναστών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

 • Φοιτητές ΣΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους ΣΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών Fitness
 • Φυσικοθεραπευτές
 • Χορευτές
 • Και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την κίνηση
 • Μέγιστος αριθμός ατόμων 20

Εξετάσεις

Οι συμμετέχοντες για να ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο Pilates Teacher καλούνται να:

– ολοκληρώσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων όλων των ενοτήτων
– επιτύχουν στις γραπτές και πρακτικές εξετάσεις στο τέλος της ενότητας Pilates Mat Teacher
– παραδώσουν τις γραπτές εργασίες που τους ανατέθηκαν
– να συμπληρώσουν όλες τις ώρες πρακτικής εξάσκησης που ζητήθηκαν ανά ενότητα

Εκπαιδευτικό Υλικό

Τα εγχειρίδια των ενοτήτων παρέχονται σε έντυπη μορφή στην έναρξη της κάθε ενότητας. Όπου αυτό είναι αναγκαίο παρέχεται επιπρόσθετο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου 200 ωρών, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη βεβαίωση ολοκλήρωσης του MP Pilates Teacher Course ® 200H σε ηλεκτρονική μορφή.

Seminar icon
* Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
του Υπουργείου Παιδείας.
EREPS icon
Europe Active icon

Be a member

-Εαν έχετε ήδη λογαριασμό παρακάμψτε αυτό το βήμα.
-Μετά τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας αποκτάτε δικό σας λογαριασμό και πρόσβαση στα σεμινάρια μας.
-Θα σας αποσταλεί email με τα στοιχεία σύνδεσης που συμπληρώσατε.
-Η εγγραφή σας στο παραπάνω σεμινάριο ολοκληρώνεται ΜΟΝΟ μέσα από το E-Shop στο προφίλ σας.
Επιβεβαίωση Κωδικού