431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 4 Οφέλη της αερόβιας προπόνησης που όλοι αγνοούν!

4 Οφέλη της αερόβιας προπόνησης που όλοι αγνοούν!

Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης είναι σίγουρα γνωστά σε όλους σας. Η υγεία της καρδιάς και η πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα, η απώλεια βάρους και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης συνολικά είναι ακριβώς οι λόγοι που την έχουν αναδείξει μία από τις πιο παραδοσιακές και δημοφιλείς μεθόδους άσκησης.

Αν, ωστόσο, ακόμη και αυτά τα οφέλη της αερόβιας άσκησης δεν είναι κίνητρο για εσάς, υπάρχουν και κάποια έκπληξη!

– Δε θα νιώθετε απλά νεότεροι, θα φαίνεστε κιόλας!

Η συστηματική καρδιαγγειακή άσκηση που επικεντρώνεται στον αερόβιο μεταβολισμό, μπορεί να ενισχύσει τη μιτοχονδριακή πυκνότητα στα μυϊκά σας κύτταρα. Τα συγκεκριμένα κυτταρικά όργανα, βοηθούν στη μετατροπή του οξυγόνου σε ενέργεια. Η ενίσχυση των μιτοχονδρίων στα κύτταρά σας θα βελτιώσει την κυτταρική λειτουργία. Επίσης, θα αποτελέσει ένα σημαντικό συστατικό επιβράδυνσης της φυσιολογικής διαδικασίας βιολογικής γήρανσης. Μήπως τώρα πειστήκατε λίγο παραπάνω;

– Το stress δε θα είναι πια δικό σας πρόβλημα!

Η αερόβια προπόνηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε πολύ πιο αποτελεσματικά καταστάσεις που σας προκαλούν stress. Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα της επινεφρίνης, της νορεπινεφρίνης και της κορτιζόλης. Είναι οι ορμόνες που παράγονται σε συνθήκες stress επειδή βοηθούν στην άμεση παραγωγή ενέργειας. Η καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να δώσει στο σώμα σας την ικανότητα να χειρίζεται και να αντιμετωπίζει αυτές τις ορμόνες όταν απελευθερώνονται στο σύστημά σας. Η καθημερινότητα όπου το άγχος και το stress υπάρχουν μόνο για να σας κάνουν πιο παραγωγικούς, είναι μια πιο όμορφη καθημερινότητα!

– Η κοινωνική ζωή είναι σίγουρα μια συναρπαστική ζωή!

Εάν η σκέψη να ξοδέψετε πολύ χρόνο κάνοντας γυμναστική μόνοι σας δεν είναι τόσο ελκυστική, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής με βάση την αερόβια άσκηση. Η εσωτερική ποδηλασία, η λειτουργική ή η διαλειμματική προπόνηση είναι μερικά μόνο παραδείγματα για να διασκεδάσετε και να μοιράζεστε την εμπειρία της άσκησης με άλλους ανθρώπους.

– Θα είστε σε φόρμα σωματικά και πνευματικά!

Η καρδιαγγειακή άσκηση έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχάιμερ. Γι’ αυτούς τους λόγους και μόνο, θα πρέπει να είναι μέρος της ζωής σας. Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου αυξάνοντας τη ροή του οξυγόνου και την παραγωγή του νευροτροφικού παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο (BDNF), έναν νευροδιαβιβαστή υπεύθυνο για την προώθηση της ανάπτυξης νέων κυττάρων του εγκεφάλου.

Η αερόβια προπόνηση δεν είναι υποχρέωση, είναι τρόπος ζωής!

Βιβλιογραφία

1. Tryfonas Tofas, Dimitrios Draganidis, Chariklia K. Deli, Kalliopi Georgakouli, Ioannis G. Fatouros, Athanasios Z. Jamurtas Exercise-Induced Regulation of Redox Status in Cardiovascular Diseases: The Role of Exercise Training and Detraining. Published online 2019 Dec 23. doi: 10.3390/antiox9010013.

2. Meddy N. Bongers-Karmaoui, Vincent W. V. Jaddoe, Arno A. W. Roest, Romy Gaillard The Cardiovascular Stress Response as Early Life Marker of Cardiovascular Health: Applications in Population-Based Pediatric Studies—A Narrative Review. Published online 2020 Sep 2. doi: 10.1007/s00246-020-02436-6

Enable Notifications OK No thanks