431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 3 Τρόποι να κάνετε την άσκηση επιθυμία και όχι υποχρέωση!

3 Τρόποι να κάνετε την άσκηση επιθυμία και όχι υποχρέωση!

Για τους επαγγελματίες στο χώρο του Fitness, τα καθήκοντα είναι πολλά και σύνθετα. Ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σας, που δεν πρέπει ποτέ να υποτιμήσετε, είναι τα κίνητρα για την άσκηση. Όσο εξειδικευμένες και ποιοτικές να είναι οι υπηρεσίες που παρέχετε, πάντα θα είναι κρίσιμο να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον άσκησης, ώστε οι ασκούμενοι κάθε ηλικίας να κάνουν το Fitness κομμάτι της ζωής τους.

Πολλά μπορείτε να κάνετε για να το πετύχετε, ανάλογα και με το Target group των ασκούμενων, στο οποίο απευθύνεστε. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες απλές αλλά βασικές στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε και θα κάνουν τη διαφορά!

1. Δώστε έμφαση στην κοινωνική διάσταση της άσκησης.

Για τους νεότερους μπορεί να είναι η έμφυτη ανάγκη να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο, ενώ για τους μεγαλύτερους η ανάγκη να μοιράζονται τις κοινές εμπειρίες τους, να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και να επικοινωνούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των ασκούμενων – και όχι μόνο – θα λειτουργήσει προωθητικά και θα δώσει κίνητρο σε κάθε ασκούμενο ανεξαιρέτως. Η γυμναστική θα γίνει πιο διασκεδαστική και σχετική με τη ζωή τους. Θα γίνει, εν τέλει, μια ευχάριστη καθημερινότητα!

Δημιουργήστε Fitness κοινότητες, ακόμη και on line, forum επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, οργανώστε κοινωνικές δραστηριότητες σε σχέση με το Fitness και φυσικά επενδύστε στα ομαδικά προγράμματα αίθουσας!

2. Λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των ασκούμενών σας.

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να τους ενθαρρύνετε να βρουν αυτό που τους αρέσει. Ισχύει για κάθε ηλικία και για κάθε κατηγορία ασκούμενων ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παραμείνουν και να δεσμευτούν με κάτι που τους αρέσει πραγματικά. Σε ό,τι αφορά το Fitness, υπάρχουν, πλέον, πολλά είδη και μέθοδοι άσκησης και προπόνησης, διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης και η εξέλιξη είναι διαρκής. Δώστε τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές δραστηριότητες και να επιλέξουν αυτό που τους καλύπτει, τους κινεί το ενδιαφέρον και τους κάνει πραγματικά χαρούμενους!

Καταρχάς, όσον αφορά τους εξειδικευμένους επαγγελματίες, φροντίστε ο χώρος και οι υπηρεσίες σας να είναι ενημερωμένες με τις εξελίξεις και να εμπλουτίζονται συνεχώς ανάλογα με αυτές. Επίσης, η διαρκής επιμόρφωση, κατάρτιση και εξειδίκευση κρίνεται απαραίτητη για να θεωρείστε επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί. Σε σχέση με τους ασκούμενους, μπορείτε να παρέχετε δωρεάν υπηρεσίες ή και τιμές γνωριμίας. Δώστε τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το σύνολο των δραστηριοτήτων που παρέχετε, δείτε τι τους ταιριάζει και καθοδηγήστε τους αναλόγως.

3. Επισημάνετε, εκτός από τα μακροπρόθεσμα, τα άμεσα οφέλη της άσκησης.

Η απώλεια βάρους, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και των επιδόσεων μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, λίγες μόνο προπονήσεις μπορούν να βελτιώσουν αμέσως τη διάθεση, τα επίπεδα στρες και άλλους παράγοντες ψυχικής υγείας, την ποιότητα του ύπνου, τις διατροφικές συνήθειες αλλά και το καθημερινό πρόγραμμα των ασκούμενων.

Ασχοληθείτε και προσεγγίστε εξατομικευμένα τον κάθε ασκούμενο. Δείξτε ειλικρινές ενδιαφέρον και αναδείξτε τα άμεσα οφέλη της άσκησης, ώστε να μην απογοητεύονται και να τα αναγνωρίζουν. Δώστε τους τα κίνητρα για την άσκηση!

Στο χώρο του Fitness δεν υπάρχουν απλοί πελάτες, υπάρχουν ασκούμενοι! Δώστε τους κίνητρα και κάντε τη διαφορά!

Βιβλιογραφία

1. Tappe K, Tarves E, Oltarzewski J, Frum D. Habit formation among regular exercisers at fitness centers: an exploratory study. J Phys Act Health. 2013;10(4):607–613. DOI: 10.1123/jpah.10.4.607.

2. Kerr, N. L, & Hertel, G. (2011). The Kohler group motivation gain: how to motivate the “weak links” in a group. Social and Personality Psychology Compass, 5(11), 43-56.

Enable Notifications OK No thanks