431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Τρόποι να γυμνάσετε το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή!

5 Τρόποι να γυμνάσετε το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή!

Είναι ευρέως γνωστό ότι η συστηματική άσκηση είναι σημαντικός παράγοντας για μια καλή φυσική κατάσταση, για ένα όμορφο σώμα, για έναν υγιή οργανισμό. Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν ή υποτιμούν είναι η σημασία της άσκησης για την ψυχική και πνευματική υγεία.

5 Τρόποι με τους οποίους η άσκηση βοηθάει όχι μόνο στο να φαίνεστε καλύτερα αλλά και να είστε!

Η άσκηση αυξάνει την παραγωγή του νευροτροφικού παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο (BDNF), ενός νευροδιαβιβαστή που μπορεί να διεγείρει την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Τόσο η καρδιοαναπνευστική, όσο και η άσκηση δύναμης μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων του BDNF, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι μορφές άσκησης όχι μόνο βοηθούν τους μύες να γίνουν πιο δυνατοί, αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Η εκτέλεση διαφορετικών τύπων σωματικής άσκησης ή η εκμάθηση νέων μεθόδων μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συνδέσεις στον εγκέφαλό σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αντιληπτικής ικανότητας και της ψυχικής σας υγείας συνολικά. Όταν μαθαίνετε πως να εκτελείτε νέα μοτίβα κίνησης, ο εγκέφαλος και το νευρικό σας σύστημα ανακαλύπτουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας για να εκτελέσετε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε ένα νέο τύπο άσκησης, όπως Yoga ή Pilates, θα χαρείτε να μάθετε ότι εκτός από Fit θα γίνετε και πιο έξυπνοι.

Η άσκηση ενισχύει την αυτοεκτίμηση, η οποία έχει άμεση επίδραση στην ψυχική σας υγεία. Πετυχαίνοντας τους αθλητικούς σας στόχους, βελτιώνοντας την εμφάνισή σας και έχοντας γενικά καλύτερη φυσική κατάσταση, αποκτάτε αυτοπεποίθηση. Έχετε περισσότερη όρεξη και ενέργεια, νιώθετε ικανοί και αποδοτικοί.

Πόσο καλά νιώθετε μετά από έναν καλό ύπνο; Κατά τον ύπνο, το σώμα σας ανακάμπτει μετά τις προκλήσεις της ημέρας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα της καλής ψυχικής υγείας. Ένας καλός ύπνος είναι επίσης κρίσιμος για την επαναφόρτιση και ανανέωση του εγκεφάλου σας. Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε υπέροχα όλη την ημέρα.

Τα ομαδικά προγράμματα άσκησης αποτελούν mini κοινότητες και ένα εξαιρετικό πεδίο για να συνδυάσετε την άσκηση με την κοινωνικοποίησή σας. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την φυσική θα βελτιώσετε, σίγουρα, και την πνευματική σας κατάσταση.

Σε έναν ασταμάτητο κόσμο μηνυμάτων, email, tweet, διαρκών υποχρεώσεων και καθηκόντων η σημασία της άσκησης είναι μεγάλη! Αδράξτε την ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο από την ημέρα σας για να εστιάσετε σε εσάς. Ο ποιοτικός χρόνος για την αγαπημένη σας δραστηριότητα μπορεί σίγουρα να συμβάλλει και στην ψυχική σας ανάταση.

Άσκηση για το σώμα, για το μυαλό, για την ψυχή! Άσκηση για εσάς!

Βιβλιογραφία

1. R. J. Maddock, G. A. Casazza, D. H. Fernandez, M. I. Maddock. Acute Modulation of Cortical Glutamate and GABA Content by Physical Activity. Journal of Neuroscience, 2016; 36 (8): 2449 DOI: 10.1523/JNEUROSCI.3455-15.2016

2. Cristy Phillips. Brain-Derived Neurotrophic Factor, Depression, and Physical Activity: Making the Neuroplastic Connection. Neural Plast. 2017; 2017: 7260130. Published online 2017 Aug 8. doi: 10.1155/2017/7260130

Enable Notifications OK No thanks