431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Αυτό το καλοκαίρι βάλατε στο στόχαστρο τα κιλά σας; 4 Tips, ώστε αυτή τη φορά να τα πετύχετε!

Αυτό το καλοκαίρι βάλατε στο στόχαστρο τα κιλά σας; 4 Tips, ώστε αυτή τη φορά να τα πετύχετε!

Πόσες φορές ο στόχος σας να χάσετε κιλά δεν πέτυχε; Σίγουρα, πολλά βήματα μπορεί να πήγαν λάθος. Μήπως, όμως, το πρόβλημα υπήρχε εξ αρχής από τον τρόπο που θέσατε το στόχο σας; “Το 2021 θα ξεκινήσω να χάνω κιλά” ή “Από τον άλλο μήνα μπαίνω σε πρόγραμμα”, ακούγονται αρκετά ασαφείς, συγκεχυμένοι και ίσως μη ρεαλιστικοί σαν στόχοι. Χρειάζεστε έναν τρόπο πιο απτό και ξεκάθαρο, με ορισμένο χρονοδιάγραμμα που θα σας βοηθάει να μείνετε στοχοπροσηλωμένοι, π.χ.“Σε 3 μήνες πρέπει να χάσω 10 κιλά”. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα!

Υπάρχουν και άλλα tips για να κάνετε τον στόχο σας πραγματικότητα.

1. Επιλέξτε ένα πράγμα τη φορά και μην ορίζετε πολλαπλούς στόχους.

Είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχετε έναν σκοπό στον οποίο θα είστε πλήρως αφοσιωμένοι και θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τον καταφέρετε. Με αυτόν τον τρόπο έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης επιτυχίας.

2. Φτιάξτε ένα πλάνο και καταγράψτε το.

Πέρα από το βασικό, που είναι ο στόχος σας να χάσετε κιλά, το πλάνο πρέπει να περιλαμβάνει τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να το καταφέρετε. Η καταγραφή θα ενισχύσει τα κίνητρά σας και θα σας κάνει πιο υπεύθυνους. Ας υποθέσουμε ότι ο στόχος είναι να χάσετε 10 κιλά σε 3 μηνες. Κάποια συγκεκριμένα εφικτά βήματα που θα μπορούσαν να καταγραφούν στο πλάνο σας είναι τα εξής:

– 30 λεπτά αερόβιας άσκησης 3-4 φορές τη βδομάδα.
– 30-40 λεπτά προπόνησης με βάρη τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα.
– Πράσινα φρούτα και λαχανικά σε κάθε μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.
– 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.

3. Παρακολουθήστε την εβδομαδιαία πρόοδό σας.

Η στενή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε. Μπορείτε να ανατρέχετε στο πλάνο σας κάθε φορά που είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε. Κανείς δε θέλει να βλέπει τους κόπους του να καταλήγουν μάταιοι. Η πρόοδος θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση ενώ η στασιμότητα την πίεση που χρειάζεστε μέχρι να φτάσετε στον τελικό στόχο.

4. Δημιουργήστε ένα “δίκτυο” υποστήριξης.

Σίγουρα θα χρειαστείτε ανθρώπους να σας στηρίζουν και να σας παρακινούν σε αυτό το δύσκολο ταξίδι απώλειας κιλών. Είτε είναι η οικογένεια, είτε οι φίλοι σας, είτε κοντινοί σας άνθρωποι που έχουν θέσει αντίστοιχους στόχους για τον εαυτό τους, η βοήθειά τους θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Χρειάζεστε μια θετική υποστήριξη που θα σας κρατάει συγκεντρωμένους και θα σας δεσμεύει στο στόχο σας ακόμη και όταν συναντάτε στο δρόμο σας εμπόδια που μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Μην ξεχνάτε, ο στόχος σας να χάσετε κιλά είναι κάτι που πρέπει να ευχαριστεί και να γεμίζει εσάς τους ίδιους, είτε το ζήτημα είναι η εμφάνιση, είτε πολύ περισσότερο η υγεία και η λειτουργικότητά σας. Διαφορετικά κανένας στόχος δε θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ακολουθήστε συμβουλές άσκησης και διατροφής από ειδικούς, μην ξεπερνάτε τα όρια σας και μην καταπονείτε τον οργανισμό σας.

Αγαπήστε το σώμα σας! Αυτός είναι ο βασικός στόχος!

Βιβλιογραφία

1. Obi Obadike, Ask the Ripped Dude: How Can I Set Realistic Weight-Loss Resolutions? Published on: Jan 8, 2021, Bodybuilding.com

2. Obi Obadike, Ask the Ripped Dude: How Much Weight Can You Lose in 12 Weeks? Published on: Oct 6, 2020, Bodybuilding.com

Enable Notifications OK No thanks