431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 6 Είδη άσκησης για να γίνει η εγκυμοσύνη ένα ευχάριστο ταξίδι!

6 Είδη άσκησης για να γίνει η εγκυμοσύνη ένα ευχάριστο ταξίδι!

Αν η γυμναστική υπάρχει στη ζωή σας πριν την εγκυμοσύνη, έχετε κάνει, ήδη, ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σας και στο μωρό σας. Μπορείτε και πρέπει να συνεχίσετε. Οι ασκήσεις για την εγκυμοσύνη, μπορεί να μην είναι η πιο δυναμική προπόνηση στη ζωή σας αλλά θα διατηρήσουν τη φυσική σας κατάσταση σε καλό επίπεδο και αυτό είναι αναγκαίο.

1. Ξεκινήστε αερόβιες, χαμηλής έντασης ασκήσεις. Βελτιώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος, τονώνουν τους μύες και τις αντοχές σας.

-Περπάτημα. Δεν υπάρχει πιο εύκολη άσκηση γενικά και ειδικά για την εγκυμοσύνη. Δεν καταπονεί μύες και αρθρώσεις και είναι κατάλληλη για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφόσον δεν σας προκαλεί δυσφορία.

-Τρέξιμο. Εξαιρετική αερόβια άσκηση και αν γίνεται με προσοχή η ένταση της κίνησης δε θα επηρεάσει αρνητικά το μωρό. Μην το παρακάνετε και αποφύγετε ανώμαλα εδάφη γιατί η χαλάρωση συνδέσμων και αρθρώσεων στην εγκυμοσύνη θα είναι επίπονη για τα γόνατα σας και επικίνδυνη για τραυματισμούς.

-Κολύμβηση. Μπορεί να είναι η ιδανικότερη όλων από τις ασκήσεις για την εγκυμοσύνη. Η Βαρύτητα, η πίεση και οι κραδασμοί είναι μειωμένα και ενισχύεται η φυσική σας κατάσταση χωρίς να καταπονούνται ο κορμός, οι αρθρώσεις και οι σύνδεσμοι. Επίσης, η αίσθηση στο νερό ανακουφίζει από ναυτίες και ισχιακούς πόνους.

2. Ασκήσεις για την εγκυμοσύνη που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και την ευλυγισία είναι απαραίτητες. Η ενδυνάμωση και η ευκαμψία μυών και οστών θα βοηθήσει πολύ με το έξτρα βάρος που θα σηκώνει το σώμα σας για τους 9 μήνες και επίσης με τον τοκετό.

-Ασκήσεις με βάρη. Είναι πολύ καλός τρόπος να τονώσετε τους μύες σας. Χρειάζεται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή. Χρησιμοποιήστε ελαφρά βαράκια και αυξήστε τις επαναλήψεις. Ακούστε το σώμα σας και μην το πιέσετε παραπάνω απ’ όσο πρέπει.

Prenatal Yoga. Ενισχύει τη χαλάρωση, την ευλυγισία, τη συγκέντρωση και τις βαθιές αναπνοές. Η Yoga της εγκυμοσύνης είναι η απόλυτη προετοιμασία για τον τοκετό.

-Pilates. Μια ολιστική μέθοδος που εστιάζει στην ενδυνάμωση του κορμού και στην επιμήκυνση των μυών με χαμηλή έως και καθόλου ένταση. Θα απαλύνει τους πόνους στην πλάτη, θα βελτιώσει τη στάση του σώματος και την ευλυγισία σας. Ξεκινήστε Pilates στην εγκυμοσύνη και σίγουρα θα συνεχίσετε και μετά από αυτή.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ασκήσεις για την εγκυμοσύνη. Βρείτε αυτές που σας ταιριάζουν περισσότερο και ξεκινήστε.

Υποψήφιες μανούλες θυμηθείτε! Η άσκηση είναι υγεία και είστε υπεύθυνες για την υγεία και των δύο!

Βιβλιογραφία

1. Katz VL (1996). Water exercise in pregnancy. Seminars in Perinatology, 20 (4): 285–91

2. Paisley TS, Joy EA, Price RJ Jr. (2003) Exercise during pregnancy: a practical approach, Current Sports Medicine Reports 2 (6): 325–30

Enable Notifications OK No thanks