431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Yoga, το σώμα και το πνεύμα στην τέλεια αρμονία

Yoga, το σώμα και το πνεύμα στην τέλεια αρμονία

, , ,

Τέχνη και Επιστήμη ταυτόχρονα για την Υγεία και την Ευεξία!

Η πνευματική πειθαρχία ώστε το σώμα και το πνεύμα να φτάσουν στην τέλεια αρμονία! H σύνδεση της ατομικής με τη συμπαντική ενέργεια, η ένωση του ανθρώπου με τη φύση, η Yoga!

Η Yoga ενυπάρχει στον ανθρώπινο πολιτισμό εδώ και χιλιάδες χρόνια, από τις απαρχές του. Πολύ πριν την ύπαρξη της θρησκείας και των κοινωνικοπολιτικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Adiyogi μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του στους εφτά σοφούς (Saptarishis). Aυτοί με τη σειρά τους, σε όλη την Ασία, την Ανατολή και άλλους αρχαίους πολιτισμούς.

Η απόλυτη έκφραση της Yoga παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται τρόπος ζωής, στην Ινδία.

Η παράδοση της Yoga στην Ινδία, έμενε ζωντανή από τα πιο σοφά μέλη της κάθε οικογένειας, που είχαν κατακτήσει όλες τις σχετικές γνώσεις και την εμπειρία της διδασκαλίας.

Στόχος ήταν η πάντα η αυτοπραγμάτωση! Η υπέρβαση του πόνου, η πορεία προς στην απελευθέρωση (Moksha) και, εν τέλει, η ελευθερία (Kaivalya). Η προσπάθεια να διαβαίνει κανείς όλα τα μονοπάτια της ζωής ελεύθερος, με υγεία και αρμονία.

Η βαθιά παράδοση της Yoga αντανακλά την ισορροπία και την ένωση ανάμεσα στο περιβάλλον, σε κάθε σύστημα και σε κάθε ον. Όλα αυτά πάντα βρίσκονται σε μία ατέρμονη ενότητα, και καταδεικνύουν την ψευδαίσθηση του διαχωρισμού που, μέσα από την διδασκαλία, πρέπει να αποτάξουμε.

Σήμερα, η Yoga προσφέρει πολλά στην υγεία και τη φυσική κατάσταση. Τα οφέλη της έχουν διαδοθεί και ανθοφορούν σε όλες τις θρησκείες, τις εθνικότητες και τους πολιτισμούς.

Πέρα όμως, από τη φυσική κατάσταση,  στη σύγχρονη διδασκαλία απαιτείται συγκέντρωση στην αναπνοή και εσωτερική πνευματική εξάσκηση ώστε να οδηγηθεί εν τέλει το σώμα και το πνεύμα στην τέλεια αρμονία.

Η Yoga εδώ και χιλιάδες χρόνια διδάσκει την σοφία της Ανατολής παραμένοντας άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ρίζες της.

Παραμένει συνδεδεμένη με τις πιο μυστικιστικές τελετουργίες της Ανατολής αποδεικνύοντας την σημασία της διδασκαλίας μέσα από αυτή την σπουδαία σύνδεση.

Βρείτε την απόλυτη αρμονία, ορίστε εσείς το πεπρωμένο σας, εξασκηθείτε!

 

Βιβλιογραφία

​Dr. Ishwar V. Basavaraddi, Director of Morarji Desai National Institute of Yoga, Yoga: Its Origin, History and Development, Ministry of External Affairs, Government of India

 

Enable Notifications OK No thanks