431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Αγκαλιάζοντας τα οφέλη της Yoga για μια υγιή εγκυμοσύνη

Αγκαλιάζοντας τα οφέλη της Yoga για μια υγιή εγκυμοσύνη

Η Yoga στην εγκυμοσύνη προσφέρει στις μέλλουσες μητέρες πολλά οφέλη, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Πράγματι, μπορεί να συμβάλλει σε μια υγιή εγκυμοσύνη, τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Η πρακτική της Yoga προσεγγίζοντας ολιστικά την άσκηση, επιδρά θετικά σε μια εγκυμοσύνη με πολλούς τρόπους.

Οι απαλές διατάσεις και οι στάσεις βελτιώνουν την ευλυγισία, ενισχύουν τους μύες και τον συνολικό τόνο του σώματος. Επομένως, ανακουφίζει τις συνήθεις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης, όπως πόνους στην πλάτη και πρησμένους αστραγάλους. Ακόμη, βελτιώνοντας τη λεμφική παροχέτευση, η Yoga στην εγκυμοσύνη βοηθά στη μείωση του οιδήματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η πρακτική δίνει, επίσης, έμφαση στη διατήρηση της σωστής στάσης και ισορροπίας. Βοηθάει, με αυτόν τον τρόπο, στην ανακούφιση της πίεσης στην πλάτη και τις αρθρώσεις.

Καλλιεργεί τη συναισθηματική ευεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πράγματι, σαν πρακτική ενσωματώνει ενσυνειδητότητα, βαθιά αναπνοή και απαλές κινήσεις, συμβάλλοντας στη μείωση του στρες, του άγχους και των εναλλαγών της διάθεσης. Έτσι, προωθεί μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ μητέρας και μωρού, επιτρέποντας τη συνειδητή επίγνωση και το δέσιμο. Επιπλέον, ο συνδυασμός ήπιων ασκήσεων, τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης της Yoga προάγει καλύτερα πρότυπα ύπνου και αίσθηση αναζωογόνησης.

Εξοπλίζει τις μέλλουσες μητέρες με πολύτιμα εργαλεία για τον τοκετό. Συγκεκριμένα, με τον έλεγχο της αναπνοής και τις τεχνικές χαλάρωσης, οι γυναίκες μαθαίνουν να παραμένουν ήρεμες, να διαχειρίζονται τον πόνο και να ενισχύουν τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια του τοκετού. Υπάρχουν ασκήσεις που στοχεύουν τους μύες του πυελικού εδάφους, οι οποίοι παίζουν ζωτικό ρόλο στον τοκετό και την αποκατάσταση μετά τον τοκετό. Η πρακτική της Yoga καλλιεργεί την επίγνωση του σώματος, επιτρέποντας στις μητέρες να συντονιστούν με το ένστικτό τους και να κάνουν συνειδητές επιλογές κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Εκτός από την ίδια την πρακτική, η συμμετοχή σε prenatal μαθήματα Yoga παρέχει στις μέλλουσες μητέρες μια υποστηρικτική κοινότητα. Εξάλλου, η σύνδεση με άλλες γυναίκες στην εγκυμοσύνη επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, ανησυχιών κλπ. Συνεπώς, η οικοδόμηση κοινωνικών σχέσεων μέσα σε αυτήν την κοινότητα δημιουργεί ένα σύστημα υποστήριξης που κατανοεί και αγκαλιάζει το ταξίδι της εγκυμοσύνης.

Η Yoga στην εγκυμοσύνη μετατρέπει μια δύσκολη περίοδο στο πιο όμορφο ταξίδι για εσάς και το μωρό σας.

Βιβλιογραφία

1. Babbar S., Shyken J. Yoga in Pregnancy. Clin. Obstet. Gynecol. 2016;59:600–612. doi: 10.1097/GRF.0000000000000210.

2. Lučovnik M., Pravst T., Vesenjak Dinevski I., Žebeljan I., Dinevski D. Yoga during pregnancy: A systematic review. Zdrav. Vestn. 2021;90:150–158. doi: 10.6016/ZdravVestn.3039.

3. Kwon R., Kasper K., London S., Haas D.M. A systematic review: The effects of yoga on pregnancy. Eur. J. Obstet. Gynecol. Reprod. Biol. 2020;250:171–177. doi: 10.1016/j.ejogrb.2020.03.044.

Enable Notifications OK No thanks