431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Διαλογισμός:  3 σημάδια για να τον εντάξετε στη ζωή σας

Διαλογισμός: 3 σημάδια για να τον εντάξετε στη ζωή σας

Ο διαλογισμός αποτελεί πλέον ανάγκη για τους περισσότερους ανθρώπους εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η αφιέρωση 20 λεπτών την ημέρα στην ηρεμία, την ησυχία και την εσωτερίκευση αποτελεί κίνηση αυτοφροντίδας δίνοντας στον εαυτό μας τον χρόνο που χρειάζεται για να πέσουν οι ρυθμοί και να… κλείσουν οι διακόπτες. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν κάποια σημάδια που μας δείχνουν ότι η ανάγκη να ενταχθεί ο διαλογισμός στην καθημερινή ρουτίνα είναι μεγαλύτερη.

1. ΝΙΩΘΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ
Η αίσθηση της εξάντλησης είναι πλέον αρκετά συνηθισμένη σε πολλούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι σηκώνονται το πρωί με δυσκολία, προσπαθούν να τονώσουν τον εαυτό τους με καφεΐνη και στο τέλος της ημέρας παρ’ όλη την κούραση ακόμη και ο βραδινός ύπνος δεν είναι αρκετός. Κάθε μήνα στην Αμερική γίνεται αναζήτηση στο Google η φράση «νιώθω συνέχεια κουρασμένος» 18100 φορές και αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των ανθρώπων που βιώνουν αυτήν την κατάσταση. Αυτή η μορφή κούρασης είναι σύμπτωμα της όλο και περισσότερο απαιτητικής σύγχρονης ζωής και είναι πολλοί οι άνθρωποι που αναζητούν έναν τρόπο να αποκτήσουν κίνητρο και περισσότερη ενέργεια. Ο διαλογισμός προσφέρει την ξεκούραση που έχουν ανάγκη. Με τη συγκέντρωση σε ένα μάντρα, την πρακτική της yoga ή την αποδοχή της πνευματικότητας, καλμάρουμε το μυαλό και το σώμα οδηγώντας το σε μία κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, επιτρέποντάς του να «κλείσει» όπως δεν θα το καταφέρναμε με άλλο τρόπο. Για την ακρίβεια, μας δίνει την δόση ενέργειας που χρειαζόμαστε και γενικά μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα σε όλη  τη διάρκεια της ημέρας.

2. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ
Η έλλειψη χρόνου είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον σύγχρονο. Σε σύγκρισή με προηγούμενες γενιές, των οποίων η βασική έννοια ήταν η ασφάλεια και η σίτιση της φυλής, εμείς θυσιάζουμε τον χρόνο κυρίως στην εργασία και στην απόκτηση χρημάτων και τις υπόλοιπες δραστηριότητες τις συμπιέζουμε ενδιάμεσα στον χρόνο που απομένει. Αποτέλεσμα, η αίσθηση ότι δεν έχουμε χρόνο για τα χόμπι μας, για τις σχέσεις μας ή και απλά για να «τεμπελιάσουμε». Η ταχύτητα με την οποία τρέχει ο κόσμος μας δημιουργεί την λανθασμένη αίσθηση του επείγοντος οπότε τυχόν καθυστερήσεις ή μη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων να φαντάζουν καταστροφικές. Κάνοντας διαλογισμό δε σταματάει ο χρόνος, αλλάζει όμως η αντίληψη μας καθώς πέφτουν οι ρυθμοί. Προσφέρουμε στον εαυτό μας μία αίσθηση ηρεμίας, αυξάνεται η συγκέντρωση, εκτιμούμε τα μικρά πράγματα στην ζωή. Επιπλέον, εξαιτίας του διαλογισμού, γινόμαστε πιο παραγωγικοί καθώς εργαζόμαστε με ακρίβεια και ταχύτητα, κερδίζοντας περισσότερο χρόνο για να τον αξιοποιήσουμε για τον εαυτό μας.

3. ΣΤΡΕΣ: ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν περίοδοι οπού το στρες είναι πιο έντονο, αν όμως είναι μία μόνιμη κατάσταση τότε βιώνουμε κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς, όπως και η σωματική εξάντληση, η αίσθηση να είσαι μόνιμα κάτω από πίεση είναι απαίσιαa και πολλοί από εμάς το έχουμε βιώσει. Το χρόνιο άγχος μας κάνει λιγότερο ευδιάθετους γιατί σπάνια επιτρέπουμε τον εαυτό μας να έχει «χαλαρές στιγμές» καθώς πάντα υπάρχει κάτι που μας απασχολεί. Όσο αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται η ζωή αρχίζει να μην έχει νόημα καθώς παραμένει γεμάτη υποχρεώσεις και άγχος.

Ένα από τα πιο γνωστά και αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα του διαλογισμού είναι ο περιορισμός του στρες. Και ενώ το στρες προκαλεί πανωλεθρία στην υγεία, στον ύπνο και στην ψυχική ευεξία τα αποτελέσματα του διαλογισμού. Ο διαλογισμός, σε όλες του τις μορφές και σε όλες τις ηλικίες, έχει δημιουργηθεί για να κατευθύνει το μυαλό μακριά από το τετριμμένο και την  καθημερινότητα, ώστε να βιώσουμε τις αναλαμπές της βαθύτερης αλήθειας της ζωής. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αναδυθούμε από τις επίμονες ανησυχίες, τον καθημερινό εκνευρισμό και το να γίνει το στρες διαχειρίσιμο χωρίς να μας καταβάλλει.

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks