431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Το σώμα μετά την εγκυμοσύνη. 5 Tips για να σταματήσει να σας αγχώνει!

Το σώμα μετά την εγκυμοσύνη. 5 Tips για να σταματήσει να σας αγχώνει!

Η εγκυμοσύνη είναι μια πρωτόγνωρη και σίγουρα από τις πιο συναρπαστικές περιόδους για τη ζωή μιας γυναίκας. Πολλά πράγματα αλλάζουν σημαντικά και μέσα σε όλα και το σώμα σας. O χρόνος για να ασχοληθείτε με το σώμα σας, μετά την εγκυμοσύνη, είναι σίγουρα οριακός. Πάρτε, όμως, μια ανάσα και απολαύστε τις στιγμές με το μωρό σας. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν συμβουλές.

1. Να είστε ρεαλίστριες.

Σας πήρε εννέα μήνες να βάλετε κιλά. Γιατί να τα χάσετε σε έναν; Οι στόχοι για τα κιλά σας πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι εφικτοί. Αποφύγετε μεθόδους και χρονοδιαγράμματα που σας υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους αλλά μπορεί να εξασθενήσουν το σώμα και την υγεία σας. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας ώστε να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αγαπήστε λίγο παραπάνω το Μummy Βody σας. Θα χάσετε τα κιλά χωρίς άγχος και κίνδυνο για τη σωματική και πνευματική σας υγεία.

2. Ένα βήμα τη φορά.

Εάν η εγκυμοσύνη και ο τοκετός ήταν φυσιολογικά, μπορείτε να ξεκινήσετε να ασκείστε, όποτε αισθανθείτε έτοιμη. Αν, όμως, όχι, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να περιμένετε. Το πρόγραμμα του γυμναστηρίου μπορεί να μην είναι κατάλληλο για την κατάστασή σας. Το πρώτο βήμα, όμως, αξίζει να γίνει. Απολαύστε μια μεγάλη βόλτα με το μωρό σας στο καροτσάκι, ή και μόνη σας, όταν μπορείτε. Αποφύγετε την επίπονη άσκηση και εστιάστε σε απαλές κινήσεις.

3. Χρειάζεστε ενδυνάμωση.

Η μητρότητα, ειδικά στην αρχή, είναι full-time job και μάλιστα πολύ απαιτητική. Η φροντίδα του μωρού απαιτεί κινήσεις που καταπονούν το σώμα σας. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης ειδικά για τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια είναι πολύ σημαντικές. Οι μύες και το σώμα σας χρειάζονται την κατάλληλη προπόνηση και μην το αμελήσετε!

4. Ακολουθήστε τις προτιμήσεις σας!

Μπορεί να μην απολαμβάνετε το τρέξιμο, και το ποδήλατο να σας είναι αδιάφορο. Μην πιέσετε τον εαυτό σας. Η ποικιλία ασκήσεων και μεθόδων είναι τεράστια (Yoga, Pilates, Zumba κ.α.) και η ομαδική προπόνηση μπορεί να σας δώσει ένα έξτρα κίνητρο. Επίσης, διερευνήστε ιδέες για άσκηση με το μωρό σας! Αυτό και αν θα είναι κίνητρο.

5. Εστιάστε στα αδύνατα σημεία.

Ο κορμός και οι μύες του πυελικού εδάφους, είναι σημαντικό να εξασκηθούν μετά τον τοκετό. Η διαφραγματική αναπνοή είναι σημαντική άσκηση για να τα γυμνάσετε. Η εξάσκηση αυτών των μυών μέσω της αναπνοής μπορεί να ενσωματωθεί σε καθημερινές δραστηριότητες, καθώς σηκώνετε το μωρό, για παράδειγμα. Η διαφραγματική αναπνοή συμβάλλει και στην πνευματική χαλάρωση, την αντιμετώπιση του στρες και σε ευρύτερες λειτουργίες του οργανισμού σας.

Το σώμα σας, μετά την εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντικό. Το πνεύμα σας δεν πάει πίσω. Ειδικά κατά την επιλόχεια περίοδο, η ψυχική σας υγεία μπορεί να είναι εύθραυστη. Γι΄αυτό, τα περιττά άγχη πρέπει να αποφεύγονται. Τα κιλά θα φύγουν και η ζωή σας θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Είναι θέμα χρόνου!

Οι πρώτες στιγμές με το μωρό σας δε θα επιστρέψουν! Χαλαρώστε!

Βιβλιογραφία

1. Picciano MF. Pregnancy and lactation: physiological adjustments, nutritional requirements and the role of dietary supplements. J Nutr. 2003;133:1997s–2002s.

2. Martin JE, Hure AJ, Macdonald-Wicks L, Smith R, Collins CE. Predictors of post-partum weight retention in a prospective longitudinal study. Matern Child Nutr. 2014;10:496–509.

Enable Notifications OK No thanks