431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Pilates Reformer, η ιδανική άσκηση! 5 Λόγοι να ξεκινήσετε το συντομότερο!

Pilates Reformer, η ιδανική άσκηση! 5 Λόγοι να ξεκινήσετε το συντομότερο!

Το κρεβάτι Reformer, είναι το πιο γνωστό και ευρέως χρησιμοποιημένο μηχάνημα του Pilates. Δημιουργήθηκε από τον J. Pilates προσπαθώντας να βοηθήσει τραυματίες του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, οι οποίοι λόγω των ασθενικών μελών τους δεν μπορούσαν να σηκωθούν όρθιοι. Είναι άκρως αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης για όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις.

Τα οφέλη που προσφέρει το Pilates Reformer είναι πολύπλευρα και σημαντικά.

-Γυμνάζει και ενδυναμώνει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Η κατασκευή του είναι ιδανική γι’ αυτό το στόχο. Τα ελατήρια δημιουργούν αντίσταση και συμβάλλουν στην τόνωση των μυών, ενώ υπάρχουν και διαβαθμίσεις ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες του ασκούμενου.

-Βελτιώνει τη στάση του σώματος, την ευλυγισία και την ισορροπία. Βοηθά στην ορθοσωμία, την ευθυγράμμιση και την κοιλιακή δύναμη. Σταθεροποιεί τη λεκάνη, τη σπονδυλική στήλη και τους ώμους. Ενισχύει την ευελιξία των μυών και την κινητικότητα στις αρθρώσεις. Θα αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο στο σώμα σας και καλύτερο εύρος και επίγνωση της κίνησής σας.

-Αυξάνει και διευκολύνει την αναπνευστική ικανότητα και την κυκλοφορία του αίματος. Η συγκέντρωση και ο έλεγχος της αναπνοής είναι βασικός στόχος, γενικά, στη μέθοδο του Pilates και όχι μόνο στο Reformer. Δεν είναι τυχαίο. Η σωστή αναπνοή και κυκλοφορία, βοηθούν στη χαλάρωση και στην αντιμετώπιση άγχους και στρες. Επιτυγχάνεται, με αυτόν τον τρόπο, η ισορροπία της ψυχικής υγείας και η αρμονία της πνευματικής σας κατάστασης.

-Είναι ιδανικό για την πρόληψη και την αποκατάσταση τραυματισμών και για την αποθεραπεία από άλλα είδη γυμναστικής. Στο κρεβάτι, οι κινήσεις είναι αργές, ήπιες και μεθοδικές. Επίσης, υπάρχει ποικιλία, προσαρμοστικότητα και εποπτεία. Οι κίνδυνοι τραυματισμών περιορίζονται σημαντικά.

-Συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Η άσκηση στο Reformer αυξάνει τη μυϊκή μάζα και άρα τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται. Ενισχύεται, έτσι, και εξισορροπείται ο μεταβολισμός σας. Όσο καίγονται περισσότερες θερμίδες από αυτές που έχουν καταναλωθεί, μειώνεται το λίπος του σώματός σας.

Το reformer είναι ένα αριστούργημα! Συνδυάζει όλες τις μορφές και τις δυνατότητες εκγύμνασης. Την ήπια και ασφαλή γυμναστική, με την έντονη και δυναμική προπόνηση, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τις εξατομικευμένες ανάγκες των ασκούμενων. Αξιοποιεί την παραδοσιακή λογική της μεθόδου Pilates, όπως δημιουργήθηκε από τον εμπνευστή της, και την εξελίσσει ακόμη περισσότερο στα πρότυπα των σύγχρονων αναγκών.

Περισσότερο, όμως, συνδυάζει το σώμα και το πνεύμα. Δημιουργεί την τέλεια αρμονία μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή του J. Pilates, στα πρώτα δέκα μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, στα είκοσι τη βλέπουν οι άλλοι και στα τριάντα έχεις ένα καινούργιο σώμα.

Είναι αποδεδειγμένο! Θα νιώσετε, θα δείξετε και θα αποκτήσετε, καινούργιο σώμα και ολοκαίνουργιο μυαλό!

Βιβλιογραφία

1. Bandura A. Self-efficacy: The Exercise of Control. New York: WH Freeman & Co; 1997.

2. Friedman P, Eisen G. The Pilates Method of Physical and Mental Conditioning. New York: Viking Studio; 1980/2005.

 

Enable Notifications OK No thanks