431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 τρόποι για να ανακουφιστείτε από την Οστεοαρθρίτιδα

5 τρόποι για να ανακουφιστείτε από την Οστεοαρθρίτιδα

Η Οστεοαρθρίτιδα είναι από τις πιο κοινές χρόνιες παθήσεις. Σχετίζεται με τη φθορά των οστών στο σημείο των αρθρώσεων και προκαλεί κυρίως πόνο και δυσκαμψία. Έχει πολλά στάδια και εξελίσσεται αργά με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτό όταν έχει, ήδη, αρχίσει να προκαλεί προβλήματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστείτε από την οστεοαρθρίτιδα!

1. Ξεκινήστε γυμναστική. Η φυσική δραστηριότητα δυναμώνει τους μύες γύρω από τις αρθρώσεις και βοηθάει στη δυσκαμψία. Περίπου 30 λεπτά άσκησης μέρα παρά μέρα είναι αρκετή. Επιλέξτε απαλές, χαμηλής έντασης δραστηριότητες όπως περπάτημα, κολύμβηση και τις κατάλληλες διατάσεις. Οι μέθοδοι της Yoga και του Pilates, επίσης, βελτιώνουν την ευλυγισία των αρθρώσεων και είναι χρήσιμες για τους τοπικούς πόνους.

2. Φροντίστε το βάρος σας. Τα παραπάνω κιλά καταπονούν τις αρθρώσεις και προκαλούν επιπλέον πόνο. Η απώλεια του πρόσθετου βάρους θα μειώσει την πίεση και άρα και τον πόνο. Επιπλέον, σας προστατεύει από τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων ασθενειών.

3. Κοιμηθείτε όσο χρειάζεται. Η χαλάρωση των μυών, μειώνει το πρήξιμο και τις φλεγμονές. Ξεκουραστείτε και μην το παρακάνετε. Οι βραδινές ώρες ύπνου θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές.

4. Θεραπεία με κρύα και ζεστά επιθέματα. Χρησιμοποιήστε ζεστές και κρύες κομπρέσες στις καταπονημένες αρθρώσεις αρκετές φορές τη μέρα, για 15 περίπου λεπτά. Θα ανακουφιστείτε από πόνους, δυσκαμψίες και άλλα συμπτώματα και θα βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

5. Απευθυνθείτε σε ειδικούς. Εκτός, φυσικά, από τον γιατρό σας, θα χρειαστείτε και Personal Trainer. Θα σας προσφέρει ένα εξειδικευμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής και τη δυνατότητα να το υλοποιήσετε με ασφάλεια για την υγεία σας.

Οι παραπάνω συμβουλές δεν είναι χρήσιμες μόνο για να αντιμετωπίσετε την Οστεοαρθρίτιδα. Θα φανούν ακόμη πιο χρήσιμες, αν γίνουν τρόπος ζωής και καθημερινότητα. Έτσι, θα λειτουργήσουν και σαν πρόληψη απέναντι στην Οστεοαρθρίτιδα και όχι μόνο.

Οι ασπίδες που έχετε είναι πολλές, μένει να τις ενεργοποιήσετε!

Βιβλιογραφία

1. Roubille C, Pelletier JP, Martel-Pelletier J: New and emerging treatments for osteoarthritis management: Will the dream come true with personalized medicine? Expert Opin Pharmacother. 2013;14(15):2059–77. 10.1517/14656566.2013.825606

2. Ricklin D, Mastellos DC, Lambris JD: Therapeutic targeting of the complement system. Nat Rev Drug Discov. 2019. 10.1038/s41573-019-0055-y

Enable Notifications OK No thanks