431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos

MP Health and Fitness Specialist® CPT L2

MP Health and Fitness Specialist® CPT L2 seminar banner by MPBalatsinos

MP Health and Fitness Specialist® CPT L2

LIVE-ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Διάρκεια | 3 μήνες
MP Balatsinos
To Be Announced
Έναρξη
Ελληνικά Γλώσσα Διεξαγωγής

Ένας Health and Fitness Specialist είναι απαραίτητο να γνωρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα την παθολογία των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (NCD). Τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη και η άσκηση αποτελεί ένα από το πιο ισχυρά φάρμακα καταπολέμησης τους.

Μέσα από το σεμινάριο του Health and Fitness Specialist, o συμμετέχων θα αποκτήσει τις γνώσεις ώστε να μπορεί να προπονεί και να συμβουλεύει άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις υγείας ή κινδυνεύουν να τις εκδηλώσουν λόγω του τρόπου ζωής τους. Ανεξάρτητα της κληρονομικής προδιάθεσης, οι εκλυτικοί παράγοντες, αποδεδειγμένα, πολύ συχνά σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης.  Απαραίτητο κομμάτι του ρόλου του Personal Trainer αποτελεί η επικοινωνία με ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Βασική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματική η επικοινωνία, είναι η άριστη γνώση της ιατρικής ορολογίας και όλων των σχετικών παραμέτρων. Μόνο κατανοώντας άριστα τους ιατρικούς όρους θα είναι σε θέση ένας Health and Fitness Specialist να αξιολογήσει τις επιλογές που προσφέρονται για την θεραπεία κάθε ασκούμενου. Μία επαγγελματική προσέγγιση για την ευεξία των πελατών πρέπει να είναι ολιστική και επιστημονική. 

Σε κάθε ενότητα, οι εισηγητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και φέρουν επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλη ποικιλία κλινικών περιστατικών (γιατροί, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγοι, γυμναστές –personal trainers, ψυχολόγοι κλπ.)

H MP Balatsinos από το 2017 προσφέρει την δυνατότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων της με ένα πρότυπο μεικτό σύστημα εκπαίδευσης εξ ’αποστάσεως και δια ζώσης.

 

Θεματικές Ενότητες:

1η ενότητα: Ο ρόλος του “Eιδικού της άσκησης – Health Specialist» στην σύγχρονη εποχή. 

Στην 1η ενότητα αναλύεται η ανάγκη εφαρμογής μιας ορθής ολιστικής διαχείρισης των ασκούμενων που πάσχουν από τα συνηθέστερα χρόνια νοσήματα. Θα αναφερθούμε στους ασκούμενους για τους οποίους η άσκηση αποτελεί θεραπεία. Ποιές είναι οι προοπτικές εξέλιξης στον τομέα αυτό; Τι επιτάσσουν οι σύγχρονες τάσεις παγκοσμίως;

 Ποιός είναι ο οικονομικός αντίκτυπος των μη μεταδοτικών ασθενειών παγκοσμίως;

Δεδομένων των συζητήσεων για ιατρική συνταγογράφιση της άσκησης, πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει στην διαχείριση της νόσου παρέχοντας ειδική υγειονομική περίθαλψη;

 Πόσο σημαντική είναι η διαρκής επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα της άσκησης για τους Ειδικούς της Άσκησης – Health Specialist?

2η ενότητα: Αναλυτική λειτουργική ανατομία και βιολογικοί μηχανισμοί της άσκησης. 

Στην δεύτερη ενότητα, αναλύεται το εύρος της παθολογίας των χρόνιων νοσημάτων και η επίδρασή τους στην φυσιολογική ανατομική λειτουργικότητα του σώματος. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται επίσης οι συνέπειες από πιθανές επιπλοκές χειρουργικών θεραπευτικών επεμβάσεων αλλά και η σημασία του αποτελέσματος της κινητικής ανάλυσης.

 Αναλυτικότερα, θα μελετηθούν:

Ανατομικοί όροι:

 • Ο ρόλος της περιτονίας
 • Ο κύκλος βάδισης
 • Τα αντισταθμιστικά πρότυπα
 • Η αρθρική λειτουργία
 • Τα μυοσκελετικά συστήματα
 • Η λειτουργική κίνηση
 • Κακή στάση σώματος

Όροι που αφορούν την Ψυχική Υγεία:

 • Στρες
 • Άγχος
 • Κατάθλιψη

3η ενότητα: Φυσιολογία και Παθοφυσιολογία 

Στην 3η ενότητα οι σπουδαστές θα κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ φυσιολογίας και παθολογικής φυσιολογίας σε μια σειρά χρόνιων νοσημάτων. 

Σε αυτή την ενότητα οι σπουδαστές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη δομημένη έρευνα (Evidenced Based) για παθήσεις με τις οποίες δεν είναι εξοικειωμένοι. Η διαδικασία εντοπισμού και ανεύρεσης αξιόπιστων πηγών είναι πολύ σημαντική στην πορεία της επαγγελματικής τους επιτυχίας ως Advanced Personal Trainers.

 Αναλυτικότερα, θα μελετηθούν:

 1. Οι μηχανισμοί ελέγχου της ομοιόστασης και οι επιπλοκές της διαταραχής της.
 2. Η δυσλιπιδαιμία και η παθοφυσιολογία υπέρτασης.
 3. Η διαδικασία αθηροσκλήρωσης, η επίδρασή της στο καρδιαγγειακό σύστημα και την ανατομία, και η απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων.
 4. Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, η στηθάγχη & το έμφραγμα μυοκαρδίου (ΜΙ), η περιφερειακή αρτηριακή νόσος (PAD).
 5. Ο ρόλος της παχυσαρκίας στην ανάπτυξη Διαβήτη Τ2 μέσω του φαινομένου της αντίστασης στην ινσουλίνη (διαταραχή ανοχής γλυκόζης).

Θα μελετηθούν επιπλέον η αιτιολογία και παθοφυσιολογία:

 1. Υπερβολικού βάρους, παχυσαρκίας, & μεταβολικού συνδρόμου.
 2. Διαβήτη Τ1 & Διαβήτη Τ2.
 3. Οστεοαρθρίτιδας, Ρευματοειδούς αρθρίτιδας & μη ειδικού πόνου κάτω οσφυϊκής χώρας.
 4. Οστεοπενίας & Οστεοπόρωσης.
 5. Στρες, Αγχώδους Διαταραχής και Καταθλιπτικής Διαταραχής.
 6. Άνοιας & νόσου Alzheimer.
 7. Νόσου Parkinson.
 8. Πάθησης πολλαπλής σκλήρυνσης – Σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 9. Χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ – COPD) και του Άσθματος.
 10. Μυαλγίας.
 11. Καρκίνου του Μαστού (ασκησιογενής θεραπευτική προσέγγιση).

  Οι σπουδαστές στην 3η ενότητα θα μελετήσουν όλες τις μεθόδους έρευνας για τον προσδιορισμό έγκυρων επιστημονικών πηγών (evidence based research). 

  Θα εξασκηθούν στην κατάλληλη προσέγγιση μιας άγνωστης ιατρικής κατάστασης όσον αφορά στον εντοπισμό:

 1. Του επιπολασμού.
 2. Της αιτιώδους συνάφειας.
 3. Της παθολογίας.
 4. Της θεραπείας/διαχείρισης.
 5. Των επιπτώσεων της άσκησης.
 6. Των κατευθυντήριων γραμμών άσκησης που εφαρμόζονται.

4η ενότητα: Διατροφή και Υγεία 

Στην 4η ενότητα οι σπουδαστές θα κατανοήσουν πλήρως την σημασία της παροχής συνιστώμενων αξιόπιστων διαιτητικών οδηγιών και θα γνωρίσουν τα προτεινόμενα διαιτολόγια για τα πιο κοινά χρόνια νοσήματα.

 Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν:

 1. Δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
 2. Δίαιτες απλών υδατανθράκων για τη διαχείριση της χοληστερόλης.
 3. Δίαιτες τριγλυκεριδίων σε άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις CVD.
 4. Ο περιορισμός πρόσληψης νατρίου σε υπερτασικούς ασθενείς.
 5. Ο γλυκαιμικός δείκτης και το γλυκαιμικό φορτίο ατόμων με μεταβολική αντίσταση στην ινσουλίνη.
 6. Ο σακχαρώδης διαβήτης.

5η ενότητα: Ψυχοκοινωνικές πτυχές της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Αλλαγή των συμπεριφορών υγείας. 

Σε αυτή την ενότητα θα αναλυθούν όλες οι ψυχοκοινωνικές πτυχές της υγείας και της φυσικής κατάστασης αλλά και ο τρόπος να αλλάξουν οι συμπεριφορές υγείας.

Για να δημιουργηθούν ή ενισχυθούν τα κίνητρα που θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση της επιθυμητής συμπεριφοράς είναι απαραίτητο πρώτα να αναλυθούν:

 1. Οι κοινές πεποιθήσεις των ατόμων με χρόνια νοσήματα και πώς επηρεάζουν την τήρηση των διαιτητικών συστάσεων και των οδηγιών για σωματική άσκηση.
 2. Τα κατάλληλα εργαλεία ενίσχυσης των κινήτρων για την αλλαγή συμπεριφορών στην υγιεινή διατροφή και στη σωματική άσκηση.
 3. Οι τρόποι για την διευκόλυνση σχηματισμού κοινωνικών ομάδων και την ενθάρρυνση δημιουργίας δικτύων κοινωνικής στήριξης (δημιουργία προγραμμάτων θεραπευτικής άσκησης και προγραμματισμός αθλητικών εκδηλώσεων).

6η ενότητα: Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης και υγείας – Μέθοδος συλλογής και ανάλυσης στοιχείων 

Σε αυτή την ενότητα θα αναλυθούν:

 1. Τα κατάλληλα πρωτόκολλα εξατομικευμένης θεραπευτικής άσκησης για άτομα με χρόνια νοσήματα.
 2. Τα κατάλληλα ανθρωπομετρικά στοιχεία και οι κλινικές μετρήσεις που ενδείκνυνται σε άτομα με χρόνια νοσήματα.
 3. Τα επιστημονικά εργαλεία μέτρησης και η ασφαλής χρήση τους για την εκτίμηση της λειτουργικής ικανότητας ατόμων με NCD.

Επίσης, στην ενότητα αυτή οι σπουδαστές θα μελετήσουν:

 1. Τον τρόπο διαχείρισης των μεθόδων καταγραφής και παρακολούθησης της πορείας των ασθενών – ασκούμενων με σταθμισμένα έγκυρα επιστημονικά εργαλεία. 
 2. Τη σημασία και τον τρόπο ελαχιστοποίησης του βαθμού επικινδυνότητας στον προσδιορισμό των αναγκών άσκησης, με το ανάλογο επίπεδο εποπτείας του ατόμου.
 3. Τις κατάλληλες διαδικασίες αναζήτησης ιατρικής συγκατάθεσης συμμετοχής στην άσκηση, όπως καθορίζεται από τα επιστημονικά πρωτόκολλα ελέγχου της άσκησης για την υγεία.
 4. Τον τρόπο επεξεργασίας και αναλυτικής εκτίμησης των ανθρωπομετρικών μετρήσεων (λειτουργικής κινητικότητας, χρόνου ανάπαυσης, πίεσης του αίματος, περιφέρειας, καρδιακού ρυθμού, εύρους αρθρώσεων κλπ.).
 5. Την εκτίμηση αναγκαιότητας παρατήρησης ή ανάλυσης βάδισης.
 6. Την αξιολόγηση της αερόβιας ικανότητας, τα τεστ μυϊκής ικανότητας, ισορροπίας, συντονισμού ή άλλες αξιολογήσεις ιδιοδεκτικής/κινητικής ικανότητας.
 7. Την εκτίμηση καταλληλόλητας των τεστ ανάλογα με το κάθε επίπεδο λειτουργικής κινητικής κατάστασης του ατόμου.

7η ενότητα: Προγραμματισμός και προσαρμογές για άτομα με χρόνιες παθήσεις 

Σε αυτή την ενότητα οι σπουδαστές θα διδαχθούν:

 1. Τις συγκεκριμένες οδηγίες άσκησης που βασίζονται σε μελέτες ατόμων που ανήκουν στο ευρύ φάσμα κοινών αλλά και σπανιότερων χρόνιων νοσημάτων.
 2. Την προσαρμογή της άσκησης λαμβάνοντας υπόψιν την συννοσηρότητα.

 

Οι εισηγητές του σεμιναρίου είναι: 

 

 

Kλινικός Εργοφυσιολόγος. Διδακτορικές (PhD) και Μετα-διδακτορικές σπουδές (Post-Doc) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κλινική Εργοφυσιολογία – Βιοχημεία της Άσκησης). Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Στατιστικής). Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα Πετοσφαίριση. Φυσιοθεραπευτής.

• Ειδικός σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης και ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων σε επαγγελματίες αθλητές
• Μεγάλη εμπειρία στην επανένταξη των αθλητών στην ενεργό δράση, μετά από αποκατάσταση και αναλγησία
• Εφαρμογή και ανάπτυξη προγραμμάτων προπόνησης για διάφορες ειδικότητες αθλητών
• Προπονητής Φυσικής Κατάστασης σε υψηλού επιπέδου αθλητές σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα, σε περισσότερες από 25 ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου και Εθνικών Ομάδων (Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης)
• Ειδικός στην εφαρμογή και τον σχεδιασμό προγραμμάτων για την ανάπτυξη της δύναμης, ταχύτητας, επιδεξιότητας, ευλυγισίας, και όλων των παραμέτρων που τις απαρτίζουν

B. Ακαδημαϊκή εμπειρία

• Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε προπτυχιακούς φοιτητές
• Παρακολούθηση πολλών Ερευνητικών Προγραμμάτων και Συνεδρίων σε Ελλάδα και Ευρώπη
• Συγγραφέας σε πάνω από 20 επιστημονικά άρθρα και πάνω από 60 επιστημονικές παρουσιάσεις
• Εισηγητής σε περισσότερα από 150 σεμινάρια (Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά, Πανελλήνια)

Γ. Επαγγελματική Εμπειρία

• (Τώρα) – Ιδιοκτήτης και Επιστημονικός Σύμβουλος του πρότυπου κέντρου Αθλητικής Απόδοσης & Ευεξίας BIOFIT
• (Τώρα) – Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Ομάδας Beach Volleyball (Τσιαρτσιάνη Μ, & Αρβανίτη Β.)
• (Τώρα) – Επιστημονικός Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
• Επικεφαλής Διοίκησης και Οργάνωσης σε Τεχνικό και Επιστημονικό επίπεδο των Γυμναστηρίων “Asana – Eleni Petroulaki-Ivic”.
• Σύμβουλος και Διαχειριστής του Franchise “Asana – Eleni Petroulaki-Ivic”.
• (Τώρα)- Συγγραφέας σε πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες fitness
• (Τώρα)- Υπεύθυνος του Εργομετρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General – Κλινικός Εργοφυσιολόγος
• (Τώρα)- Σύμβουλος αποκατάστασης της Μεταβολικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
• (Τώρα)- Εργοφυσιολόγος και Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της ΚΑΕ Αμαρουσίου
• (Τώρα)- Επιστημονικός Σύμβουλος του Personal Training Club
• Σύμβουλος μετρήσεων και αξιολογήσεων Φυσικών Ικανοτήτων και Εργομετρήσεων στο Αθλητικό Συγκρότημα ¨ΔΑΪΣ¨
• Επικεφαλής του Εργομετρικού Τμήματος του Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης «Δημητρίου Σκορδή»
• Πάνω από δεκαεπτά (17) χρόνια Προπονητής ή Βοηθός Προπονητή σε πολλές ομάδες Πετοσφαίρισης στην Α1 Εθνική Κατηγορία, με αρκετές διακρίσεις (Παναθηναϊκός ΑΟ, Παγκράτι, ΑΕΒΑΣ, Παπάγου κλπ)- Συμπεριλαμβανομένου και των Εθνικών Ομάδων
• Εργοφυσιολόγος – Προπονησιολόγος σε πολλές ομάδες Ποδοσφαίρου Σάλας- Futsal , με πληθώρα διακρίσεων (Δούκας, Πλατών, Εθνικός Αστέρας)
• Για μεγάλο διάστημα αρθογράφος στο περιοδικό Mini Football News Magazine-MFN
• Περισσότερο από δέκα χρόνια ως Εργοφυσιολόγος και Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης σε πολλές Ομάδες Χειροσφαίρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη (Δούκας, Πανελλήνιος, Νέα Ιωνία, Win detour Ελβετίας κλπ) – Συμπεριλαμβανομένου και των Εθνικών Ομάδων Ανδρών , Νέων και Εφήβων – Παίδων
• Καθηγητής Φυσικής αγωγής στα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα» στην Βάρη Αττικής
• Άριστη γνώση του σχεδιασμού Μεταβολικής και Λειτουργικής Προπόνησης για τα αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Ποδοσφαίρου και Αντισφαίρισης.
• Προετοιμασία αθλητών του Beach Volley πάνω σε θέματα τεχνικής, τακτικής και φυσικής κατάστασης

Δ. Εργασιακή Εμπειρία

i) Ως Προπονητής Φυσικής Κατάστασης

• Υποστήριξη αθλητών σε όλους τους τομείς (Διατροφή, Συμπληρώματα Διατροφής, Βιοχημικές μετρήσεις, Εργομετρικές αξιολογήσεις) που άπτονται της Φυσιολογικής Ανάπτυξης των αθλητών και των Φυσικών Ικανοτήτων για κορυφαία αθλητική απόδοση
• Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ θεωρίας και πράξης της προπόνησης αθλητών υψηλού επιπέδου, με εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων προπόνησης
• Αύξηση των Φυσικών Ικανοτήτων (Δύναμη, Ταχύτητα, Επιδεξιότητα, Ευλυγισία) των αθλητών, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα την απόδοσή τους, με ειδικά προγράμματα για την προστασία των αθλητών από τραυματισμούς.
• Συνεργασία με τους Προπονητές και Γυμναστές της Ομάδας για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων προπόνησης, με βάση τις δικές τους απαιτήσεις και στόχους
ii) Ως Συντονιστής Εκπαίδευσης Προγραμμάτων

• Οργάνωση και εφαρμογή Προπονητικών προγραμμάτων για Ομάδες και αθλητές
• Ανάπτυξη και έλεγχος δεδομένων σε όλη την φάση του κύκλου της περιοδικότητας των αθλητών ή των Ομάδων
• Ικανότητα επόπτευσης και παρακολούθησης σε κλειστή αίθουσα προπόνησης, αλλά και σε ανοικτούς χώρους, με καταγραφή των επιδόσεων
• Άριστη καθοδήγηση στην τεχνική υπερνίκησης αντιστάσεων (βάρη), στην ανάπτυξη της ταχύτητας, την εφαρμογή προγραμμάτων με πλειομετρικές ασκήσεις, την καθοδηγούμενη διατροφή, την αποκατάσταση τραυματισμών καθώς και πρωτοποριακές μεθόδους αποθεραπείας
• Πρόβλεψη και πρόληψη των τραυματισμών για τους αθλητές, με ειδικό ασκησιολόγιο
• Άριστη γνώση της ανθρώπινης επίδοσης και των δοκιμασιών για την ανάπτυξη των Φυσικών Ικανοτήτων των αθλητών
• Δοκιμασίες και έλεγχος των αθλητών συστηματικά
• Προετοιμασία και παρουσίαση προγραμμάτων δύναμης
Instructor icon
Βαβέτσης Γιώργος
Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ (ΤΕΦΑΑ Σερρών).
Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι Λαμίας.
Απόφοιτος ιδιωτικής σχολής με δίπλωμα στον τομέα Aerobic - Step Aerobic.
Συνεργάτης γυμναστηρίων επί σειρά ετών ως group & personal trainer.
Εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής στις μυοσκελετικές παθήσεις.
Πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής στις μεθόδους Manual Therapy, Sports Physiotherapy, Manual Lymph Drainage, Kinematic Taping, IASTM.
Ιδιοκτήτης του φυσικοθεραπευτηρίου PhysioLab από το 2016.
Instructor icon
Καραγεωργίου Αλέξανδρος
• Υποψήφιος διδάκτωρ Α.Π.Θ. (Φαρμακευτική θεραπεία της Παχυσαρκίας και Ιατρικός Βελονισμός)
• Έλληνας Εκπρόσωπος των νέων Παθολόγων Ευρώπης - National Representative for the Young Internists of Europe - EFIM - Ε.Π.Ε. 2017- σήμερα
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος - 2017 - σήμερα
• Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρίας Παθολογίας 2017- σήμερα
• Επιστημονικός σύμβουλος αλυσίδας καταστημάτων Υγιεινής και αθλητικής διατροφής.
• Υπεύθυνος Ιατρείου Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ , ‘Α ΠΡΠ - μέλος του European Association for the Study of Obesity, EASO - 2016 - 2018
• Υπεύθυνος Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Α’ ΠΡΠ, 2016 - 2019
• Επιστημονικός Συνεργάτης έδρας Αναισθησιολογίας - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2012 - σήμερα
• Συμμετοχή στη παγκόσμια και πολυκεντρική μελέτη SELECT για τη παχυσαρκία 2019 - σήμερα
• Συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά
• Συμμετοχή στη συγγραφή Οδηγού του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη για τη διαχείριση προσερχομένων ασθενών 2018 - 2019
• Ευρωπαϊκό Σχολείο Παθολογίας, Ρίγα, Λετονία 2017
• Μέλος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος 2014 - σήμερα
• Μέλος της Διαβητολογικής Εταρείας Βορείου Ελλάδος 2016 - σήμερα
• Ιατρική Πράξη Βελονισμού 2014 - σήμερα
• Ιατρική Πράξεις & Συμβουλευτική Αισθητικής Ιατρικής 2017 - σήμερα
Instructor icon
Μουρουγλάκης Αλέξανδρος
Η Ιωάννα Πασπάλα είναι Καθηγήτρια Φ.Α. του Α.Π.Θ. – Διατροφολόγος, κάτοχος M.Sc. στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία – Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς και Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στη Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής με γνωστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της Υπερβαρίας / Παχυσαρκίας μέσω της Άσκησης και της Διατροφής. Ειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητικής Διατροφής για τη Μεγιστοποίηση της Απόδοσης μέσω του I.S.S.N.(International Society of Sport Nutrition). Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο της Κλινικής Διατροφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Instructor icon
Πασπάλα Ιωάννα
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο τμήμα επιστημής φυσικής αγωγής και αθλητισμού Α.Π.Θ. με θέμα "Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία". Υπεύθυνος καθηγητής της MP Balatsinos στον κύκλο βασική εκπαίδευσης Personal Trainer Basic Course.
Instructor icon
Σωτηράκης Χάρης
Απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων: “Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity” το 2015 και το ΠΜΣ του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με κατεύθυνση την Κλινική Διαιτολογία το 2016. Εισηγήτρια στην ενότητα "Διατροφή και Άσκηση" του MP Personal Trainer Basic Course.
Instructor icon
Τζιοβάρα Ευριδίκη
Instructor icon
Καραμπασιάδου Ζωή

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

 • Απόφοιτους/Τελειόφοιτους ΣΕΦΑΑ
 • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών Fitness με πιστοποίηση EQF Level 4
 • Φυσικοθεραπευτές
 • Απόφοιτους ΙΕΚ προπονητικής
 • Απόφοιτους ΙΕΚ φυσικοθεραπείας
 • Επαγγελματίες ειδικοτήτων υγείας

Εξετάσεις

Εφόσον ολοκληρωθεί η παράδοση του σεμιναρίου, θα ακολουθήσουν εξετάσεις με το σύστημα της πολλαπλής επιλογής (μέσω της online πλατφόρμας). Προκειμένου να θεωρηθεί η παρακολούθηση του σεμιναρίου επιτυχής, θα πρέπει ο συμμετέχων να ολοκληρώσει τη διαδικασία των εξετάσεων επιτυχώς.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 • Ο κάθε συμμετέχοντας αποκτά προσωπικό λογαριασμό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Ε-Studies της MP Balatsinos, μέσα από την οποία έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου ανά ενότητα καθώς και στα quiz.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Μετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων παρέχεται στον σπουδαστή η βεβαίωση ολοκλήρωσης σε ηλεκτρονική μορφή.

* Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

-Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.
-Εάν είστε μέλος της MP Community συνδεθείτε στο προφίλ σας και στείλτε μήνυμα ενδιαφέροντος από την ειδική φόρμα επικοινωνίας.
Επιβεβαίωση Κωδικού