fbpx
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Seminar icon

MP Personal Trainer Advanced Course® CPT Level 2

MP Personal Trainer Advanced Course® CPT Level 2 seminar banner by MPBalatsinos

MP Personal Trainer Advanced Course® CPT Level 2

LIVE-ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Διάρκεια | 3 μήνες
MP Balatsinos
20.03.2021
Έναρξη
Ελληνικά Γλώσσα Διεξαγωγής

Ένας advanced personal trainer είναι απαραίτητο να γνωρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα την παθολογία των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (NCD). Τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη και η άσκηση αποτελεί ένα από το πιο ισχυρά φάρμακα καταπολέμησης τους.

Δυνατότητα παρακολούθησης με το μεικτό σύστημα εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευσης που εφαρμόζει η MP Balatsinos από το 2017.

Μέσα από το σεμινάριο του Advanced Personal Trainer, o συμμετέχων θα αποκτήσει τις γνώσεις ώστε να μπορεί να προπονεί και να συμβουλεύει άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις υγείας ή κινδυνεύουν να τις εκδηλώσουν εξαιτίας του τρόπου ζωής τους, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων ή κληρονομικής προδιάθεσης.

Ο personal trainer καλείται συχνά να επικοινωνεί και να συνεργάζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο με ιατρούς ή και άλλους επαγγελματίες υγείας. Αυτό γίνεται εφόσον κατέχει την ορθή ιατρική ορολογία και τις παραμέτρους της. Θα πρέπει να κατανοεί ιατρικούς όρους αλλά και ποιες επιλογές έχει για τη θεραπεία του κάθε ασκούμενου. Πέρα από την εκπόνηση ενός άρτια δομημένου πλάνου εξατομικευμένης εκγύμνασης, ένας advanced personal trainer, πρέπει να έχει ολιστική επιστημονική προσέγγιση για την ευεξία των πελατών. Αυτό περιλαμβάνει τις κατάλληλες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ζωής, την υγιεινή διατροφή και τη διαχείριση του άγχους.

Παρακάτω θα αναλυθούν οι ενότητες  οι οποίες εμπεριέχονται σε αυτό το σεμινάριο διάρκειας 100 ωρών. Στελεχώνεται από διακεκριμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως γιατροί, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγοι, γυμναστές –personal trainers. Οι εισηγητές προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και έχουν πείρα ποικίλων κλινικών περιστατικών από την εργασιακή τους πορεία.

Σεμινάριο Advanced Personal Trainer – Θεματικές Ενότητες:

1η ενότητα: Ο ρόλος του ειδικού της άσκησης – Health Specialist

Στην 1η ενότητα αναλύεται η ανάγκη ορθής στρατηγικής για την αντιμετώπιση ασκούμενων που πάσχουν από τα συνηθέστερα χρόνια νοσήματα. Των ασκούμενων δηλαδή  που η άσκηση για αυτούς αποτελεί θεραπεία. Υπάρχουν άραγε προοπτικές εξέλιξης στον τομέα αυτό; Τι λένε οι σύγχρονες τάσεις παγκοσμίως;

Ποιος είναι ο οικονομικός αντίκτυπος των μη μεταδοτικών ασθενειών;  Πως η άσκηση  μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση της νόσου τους παρέχοντας ειδική υγειονομική περίθαλψη, δεδομένης της πρόσφατης συζήτησης για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί της συνταγογράφισης της άσκησης; Ποια η σημασία της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα της άσκησης για τους Ειδικούς της Άσκησης – Health Specialists;

2η ενότητα: Προχωρημένη λειτουργική ανατομία  και βιολογικοί μηχανισμοί της άσκησης.

Θα εξεταστεί το εύρος της παθολογίας των NCD και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την φυσιολογική ανατομική λειτουργικότητα του σώματος. Θα αναλυθούν οι συνέπειες και πιθανές επιπλοκές των χειρουργικών επεμβάσεων για τη θεραπεία των NCD. Επιπρόσθετα θα εξεταστεί η σημασία του αποτελέσματος της βιομηχανικής κινητικής ανάλυσης.

Θα αναλυθούν οι επιπλοκές των νευρολογικών καταστάσεων στη κινητική λειτουργικότητα όπως αυτές απορρέουν από το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την άνοια, το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον κ.α.

Θα αναλυθούν ανατομικοί όροι, όπως ο ρόλος της περιτονίας, ο κύκλος βάδισης, τα αντισταθμιστικά πρότυπα, η αρθρική λειτουργία. Όπως και τα μυοσκελετικά συστήματα και η λειτουργική κίνηση. Τέλος θα αναλυθεί η κακή στάση σώματος που συνδέεται με την κατάσταση της ψυχικής υγείας, όπως στρες, άγχος, κατάθλιψη.

3η ενότητα: Φυσιολογία και παθοφυσιολογία

Στην 3η ενότητα οι σπουδαστές θα κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ φυσιολογίας και παθολογικής φυσιολογίας σε μια σειρά NCD. Θα δοθούν οδηγίες για την ανεύρεση και εντοπισμό αξιόπιστων πηγών στο πλαίσιο δομημένης(evidence based) έρευνας για παθήσεις και συνθήκες που δεν είναι εξοικειωμένοι. Θα αναλυθούν:

-Μηχανισμοί ελέγχου της  ομοιόστασης και οι επιπλοκές διαταραχής αυτής της ισορροπίας.

-Η παθοφυσιολογία της υπέρτασης και η δυσλιπιδαιμία.

-Η διαδικασία της αθηροσκλήρωσης και η επίδρασή της στο καρδιαγγειακό σύστημα και την ανατομία που οδηγούν σε απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων.

-Tα αποτελέσματα της απόφραξης σε εγκεφαλοαγγειακά, στεφανιαία και περιφερειακά αιμοφόρα αγγεία, δηλαδή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, στηθάγχη & έμφραγμα του μυοκαρδίου(ΜΙ) και περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).

-Ο ρόλος της παχυσαρκίας στο φαινόμενο της αντίστασης στην ινσουλίνη(διαταραχή ανοχής γλυκόζης) και κατά συνέπεια ανάπτυξης διαβήτη Τ2.

-Οι αιτιολογικοί παράγοντες και η παθοφυσιολογία του υπερβολικού βάρους, της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη τύπου 2 και του διαβήτη τύπου 1

-Οι αιτιολογικοί παράγοντες και η παθοφυσιολογία της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του μη ειδικού πόνου κάτω οσφυϊκής χώρας.

-Οι αιτιολογικοί παράγοντες και η παθοφυσιολογία της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης.

-Οι αιτιολογικοί παράγοντες και η παθοφυσιολογία του στρες, η αγχώδης και η καταθλιπτική διαταραχή.

-Οι αιτιολογικοί παράγοντες και η παθοφυσιολογία της άνοιας, η νόσος  Alzheimer, η νόσος Parkinson και η πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης (σκλήρυνση κατά πλάκας).

-Οι αιτιολογικοί παράγοντες και η παθοφυσιολογία της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας ΧΑΠ – COPD και του άσθματος.

-Οι αιτιολογικοί παράγοντες και η παθοφυσιολογία της μυαλγίας.

-Η παθοφυσιολογία του καρκίνου του μαστού και η ασκιοσεγενής θεραπευτική προσέγγιση του.

Οι σπουδαστές στην 3η ενότητα θα αξιοποιήσουν τις μεθόδους έρευνας για τον προσδιορισμό έγκυρων επιστημονικών πηγών(evidence based). Την κατάλληλη προσέγγιση μιας άγνωστης ιατρικής κατάστασης όσον αφορά τον εντοπισμό του επιπολασμού, της αιτιώδους συνάφειας, της παθολογίας, της θεραπείας/διαχείρισης, των επιπτώσεων της άσκησης και των κατευθυντήριων γραμμών άσκησης που εφαρμόζονται σε κάθε πάθηση.

4η ενότητα: Διατροφή και υγεία

Οι σπουδαστές θα λάβουν γνώση για τη σημασία της παροχής συνιστώμενων αξιόπιστων διαιτητικών οδηγιών. Θα γνωρίσουν τα προτεινόμενα διαιτολόγια για τα πιο κοινά NCD. Σε ποιες περιπτώσεις χρήζει υποστήριξης ο ασκούμενος-ασθενής ειδικού διαιτολόγου ή κλινικού διατροφολόγου. Θα εξεταστεί το εθνικό πρότυπο οδηγού τροφίμων της χώρας μας αλλά και των υπόλοιπων συστημάτων διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα αναλυθούν δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και απλών υδατανθράκων για τη διαχείριση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σε άτομα με καρδιαγγεικές παθήσεις CVD. O περιορισμός πρόσληψης νατρίου σε υπερτασικούς ασθενείς, ο γλυκαιμικός δείκτης , το γλυκαιμικό φορτίο ατόμων με μεταβολική αντίσταση στην ινσουλίνη και ο σακχαρώδης διαβήτης.

5η ενότητα: Ψυχοκοινωνικές πτυχές της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Αλλαγή των συμπεριφορών υγείας

Εξετάζουμε την σημασία της ενσυναίσθησης και πώς η στάση του ατόμου απέναντι στην άσκηση επιδρά στην υγεία του. Θα γνωρίσουν τις κοινές πεποιθήσεις των ατόμων με NCD και πώς αυτές επηρεάζουν την τήρηση τόσο των διαιτητικών συστάσεων όσο και των οδηγιών για την σωματική τους άσκηση. Επίσης θα μάθουν την εφαρμογή ψυχολογικών μοντέλων και τεχνικών αλλαγής στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τα άτομα αυτά.

Θα γνωρίσουν τα κατάλληλα εργαλεία αύξησης του κινήτρου και την υιοθέτηση συμπεριφορών στην υγιεινή διατροφή και στη σωματική άσκηση.

Τέλος οι σπουδαστές θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν τους τρόπους για τη διευκόλυνση του σχηματισμού κοινωνικών ομάδων και την ενθάρρυνση της δημιουργίας δικτύων κοινωνικής στήριξης μέσω της δομής των προγραμμάτων θεραπευτικής άσκησης και του προγραμματισμού αθλητικών εκδηλώσεων.

6η ενότητα: Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης και υγείας – Μέθοδος συλλογής και ανάλυσης στοιχείων

Οι σπουδαστές θα γνωρίσουν:

-Τα κατάλληλα πρωτόκολλα εξατομικευμένης θεραπευτικής άσκησης για άτομα με NCD.

-Θα γνωρίσουν ποια ανθρωπομετρικά στοιχεία και κλινικές μετρήσεις είναι κατάλληλες και ενδείκνυνται, καθώς και ποιες πρέπει να αποφεύγονται σε άτομα με NCD.

-Να γνωρίσουν μια σειρά επιστημονικών εργαλείων μέτρησης και της ασφαλούς χρήσης τους για την εκτίμηση της λειτουργικής ικανότητας ατόμων με NCD.

Επίσης στην ενότητα αυτή οι σπουδαστές θα μάθουν:

-Πώς θα χρησιμοποιήσουν μεθόδους καταγραφής και παρακολούθησης της πορείας των ασθενών – ασκούμενων με τα σταθμισμένα έγκυρα επιστημονικά εργαλεία για την ελαχιστοποήση του βαθμού επικινδυνότητας  στον προσδιορισμό των ασκησιογενών αναγκών του ατόμου με το ανάλογο  επίπεδο εποπτείας.

-Τις κατάλληλες διαδικασίες στην αναζήτηση ιατρικής συγκατάθεσης συμμετοχής στην άσκηση όταν και αφού απαιτείται, όπως καθορίζεται από τα επιστημονικά πρωτόκολλα ελέγχου της άσκησης για την υγεία.

-Πώς θα επεξεργάζονται και θα εκτιμούν αναλυτικά τις ανθρωπομετρικές μετρήσεις, τις μετρήσεις λειτουργικής κινητικότητας, τις μετρήσεις χρόνου ανάπαυσης, μέτρηση της πίεσης του αίματος και άλλων μετρήσεων, της περιφέρειας, του καρδιακού ρυθμού και τους εύρους των αρθρώσεων.

-Σε ποιες περιπτώσεις είναι σκόπιμο να γίνει παρατήρηση ή ανάλυση βάδισης, πως γίνεται η αξιολόγηση της αερόβιας ικανότητας. Ακόμα, τα τεστ μυϊκής ικανότητας, ισορροπίας, συντονισμού ή άλλες αξιολογήσεις ιδιοδεκτικής/κινητικής ικανότητας. Όπως και ποια τεστ είναι κατάλληλα για το κάθε επίπεδο λειτουργικής κινητικής κατάστασης του ατόμου.

7η ενότητα: Προγραμματισμός και προσαρμογές για άτομα με χρόνιες παθήσεις

Σε αυτή την ενότητα οι σπουδαστές θα διδαχθούν:

-Οι συγκεκριμένες οδηγίες που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία ατόμων που ανήκουν στο ευρύ φάσμα κοινών NCD

-Οι βασισμένες με αποδεικτικά εμπειρικά στοιχεία κατευθυντήριες γραμμές για άτομα με λιγότερο συνήθεις NCD

-Η προσαρμογή της άσκησης στο πλαίσιο ύπαρξης συννοσηροτήτων

-Η σημασία της χρήσης τεχνικών για την ενθάρρυνση της καθημερινής αυτοσυντηρούμενης σωματικής δραστηριότητας

-Η σημασία της συνεργασίας με τον ασκούμενο-ασθενή για την λήψη του απαραίτητου Feedback

8η ενότητα: Νομικό καθεστώς και management στον τομέα της υγείας και της άσκησης

Στην 8η και τελευταία ενότητα στο σεμινάριο Advanced Personal Trainer οι σπουδαστές θα κατανοήσουν:

-Τον τρόπο σχεδιασμού του μάρκετινγκ και τον τρόπο διαφήμισης

-Τις διαφορετικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη πελατείας και την παροχή υπηρεσιών ως Ειδικού της Άσκησης – Health Specialist για την υγεία

-Τις προδιαγραφές και τις οδούς επικοινωνίας για τη δημιουργία βιώσιμης επιχείρησης

-Τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, καθώς και τη συμμόρφωση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων GDPR (General Data Protection Regulation)

-Τον προσδιορισμό της αγοράς – στόχου

-Τα δίκτυα και τις επαγγελματικές σχέσεις που θα του σταθούν ωφέλιμες ως Ειδικός της Άσκησης – Health Specialist

-Τον προσδιορισμό ενός εφικτού εύρους τιμών για τις υπηρεσίες που θα αναπτύξουν και του κατάλληλου επιχειρηματικού μοντέλου

-Το σύστημα διαχείρισης που περιλαμβάνει τυποποιημένη ηλεκτρονική τεκμηρίωση που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της προόδου του πελάτη/συμμετέχοντα και την αναφορά σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα με σχετική συχνότητα

 

Πριν το σεμινάριο Advanced Personal Trainer, ίσως σας ενδιαφέρουν τα σεμινάρια της βασικής εκπαίδευσης:

MP Personal Trainer Basic Course ® CPT

MP Personal & Group Exercise Trainer (PGET+)

 

Οι εισηγητές του σεμιναρίου είναι: 

 

 

Kλινικός Εργοφυσιολόγος. Διδακτορικές (PhD) και Μετα-διδακτορικές σπουδές (Post-Doc) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κλινική Εργοφυσιολογία – Βιοχημεία της Άσκησης). Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Στατιστικής). Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα Πετοσφαίριση. Φυσιοθεραπευτής.

• Ειδικός σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης και ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων σε επαγγελματίες αθλητές
• Μεγάλη εμπειρία στην επανένταξη των αθλητών στην ενεργό δράση, μετά από αποκατάσταση και αναλγησία
• Εφαρμογή και ανάπτυξη προγραμμάτων προπόνησης για διάφορες ειδικότητες αθλητών
• Προπονητής Φυσικής Κατάστασης σε υψηλού επιπέδου αθλητές σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα, σε περισσότερες από 25 ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου και Εθνικών Ομάδων (Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης)
• Ειδικός στην εφαρμογή και τον σχεδιασμό προγραμμάτων για την ανάπτυξη της δύναμης, ταχύτητας, επιδεξιότητας, ευλυγισίας, και όλων των παραμέτρων που τις απαρτίζουν

B. Ακαδημαϊκή εμπειρία

• Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε προπτυχιακούς φοιτητές
• Παρακολούθηση πολλών Ερευνητικών Προγραμμάτων και Συνεδρίων σε Ελλάδα και Ευρώπη
• Συγγραφέας σε πάνω από 20 επιστημονικά άρθρα και πάνω από 60 επιστημονικές παρουσιάσεις
• Εισηγητής σε περισσότερα από 150 σεμινάρια (Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά, Πανελλήνια)

Γ. Επαγγελματική Εμπειρία

• (Τώρα) – Ιδιοκτήτης και Επιστημονικός Σύμβουλος του πρότυπου κέντρου Αθλητικής Απόδοσης & Ευεξίας BIOFIT
• (Τώρα) – Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Ομάδας Beach Volleyball (Τσιαρτσιάνη Μ, & Αρβανίτη Β.)
• (Τώρα) – Επιστημονικός Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
• Επικεφαλής Διοίκησης και Οργάνωσης σε Τεχνικό και Επιστημονικό επίπεδο των Γυμναστηρίων “Asana – Eleni Petroulaki-Ivic”.
• Σύμβουλος και Διαχειριστής του Franchise “Asana – Eleni Petroulaki-Ivic”.
• (Τώρα)- Συγγραφέας σε πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες fitness
• (Τώρα)- Υπεύθυνος του Εργομετρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General – Κλινικός Εργοφυσιολόγος
• (Τώρα)- Σύμβουλος αποκατάστασης της Μεταβολικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
• (Τώρα)- Εργοφυσιολόγος και Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της ΚΑΕ Αμαρουσίου
• (Τώρα)- Επιστημονικός Σύμβουλος του Personal Training Club
• Σύμβουλος μετρήσεων και αξιολογήσεων Φυσικών Ικανοτήτων και Εργομετρήσεων στο Αθλητικό Συγκρότημα ¨ΔΑΪΣ¨
• Επικεφαλής του Εργομετρικού Τμήματος του Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης «Δημητρίου Σκορδή»
• Πάνω από δεκαεπτά (17) χρόνια Προπονητής ή Βοηθός Προπονητή σε πολλές ομάδες Πετοσφαίρισης στην Α1 Εθνική Κατηγορία, με αρκετές διακρίσεις (Παναθηναϊκός ΑΟ, Παγκράτι, ΑΕΒΑΣ, Παπάγου κλπ)- Συμπεριλαμβανομένου και των Εθνικών Ομάδων
• Εργοφυσιολόγος – Προπονησιολόγος σε πολλές ομάδες Ποδοσφαίρου Σάλας- Futsal , με πληθώρα διακρίσεων (Δούκας, Πλατών, Εθνικός Αστέρας)
• Για μεγάλο διάστημα αρθογράφος στο περιοδικό Mini Football News Magazine-MFN
• Περισσότερο από δέκα χρόνια ως Εργοφυσιολόγος και Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης σε πολλές Ομάδες Χειροσφαίρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη (Δούκας, Πανελλήνιος, Νέα Ιωνία, Win detour Ελβετίας κλπ) – Συμπεριλαμβανομένου και των Εθνικών Ομάδων Ανδρών , Νέων και Εφήβων – Παίδων
• Καθηγητής Φυσικής αγωγής στα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα» στην Βάρη Αττικής
• Άριστη γνώση του σχεδιασμού Μεταβολικής και Λειτουργικής Προπόνησης για τα αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Ποδοσφαίρου και Αντισφαίρισης.
• Προετοιμασία αθλητών του Beach Volley πάνω σε θέματα τεχνικής, τακτικής και φυσικής κατάστασης

Δ. Εργασιακή Εμπειρία

i) Ως Προπονητής Φυσικής Κατάστασης

• Υποστήριξη αθλητών σε όλους τους τομείς (Διατροφή, Συμπληρώματα Διατροφής, Βιοχημικές μετρήσεις, Εργομετρικές αξιολογήσεις) που άπτονται της Φυσιολογικής Ανάπτυξης των αθλητών και των Φυσικών Ικανοτήτων για κορυφαία αθλητική απόδοση
• Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ θεωρίας και πράξης της προπόνησης αθλητών υψηλού επιπέδου, με εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων προπόνησης
• Αύξηση των Φυσικών Ικανοτήτων (Δύναμη, Ταχύτητα, Επιδεξιότητα, Ευλυγισία) των αθλητών, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα την απόδοσή τους, με ειδικά προγράμματα για την προστασία των αθλητών από τραυματισμούς.
• Συνεργασία με τους Προπονητές και Γυμναστές της Ομάδας για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων προπόνησης, με βάση τις δικές τους απαιτήσεις και στόχους
ii) Ως Συντονιστής Εκπαίδευσης Προγραμμάτων

• Οργάνωση και εφαρμογή Προπονητικών προγραμμάτων για Ομάδες και αθλητές
• Ανάπτυξη και έλεγχος δεδομένων σε όλη την φάση του κύκλου της περιοδικότητας των αθλητών ή των Ομάδων
• Ικανότητα επόπτευσης και παρακολούθησης σε κλειστή αίθουσα προπόνησης, αλλά και σε ανοικτούς χώρους, με καταγραφή των επιδόσεων
• Άριστη καθοδήγηση στην τεχνική υπερνίκησης αντιστάσεων (βάρη), στην ανάπτυξη της ταχύτητας, την εφαρμογή προγραμμάτων με πλειομετρικές ασκήσεις, την καθοδηγούμενη διατροφή, την αποκατάσταση τραυματισμών καθώς και πρωτοποριακές μεθόδους αποθεραπείας
• Πρόβλεψη και πρόληψη των τραυματισμών για τους αθλητές, με ειδικό ασκησιολόγιο
• Άριστη γνώση της ανθρώπινης επίδοσης και των δοκιμασιών για την ανάπτυξη των Φυσικών Ικανοτήτων των αθλητών
• Δοκιμασίες και έλεγχος των αθλητών συστηματικά
• Προετοιμασία και παρουσίαση προγραμμάτων δύναμης
Instructor icon
Βαβέτσης Γιώργος
Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ (ΤΕΦΑΑ Σερρών).
Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι Λαμίας.
Απόφοιτος ιδιωτικής σχολής με δίπλωμα στον τομέα Aerobic - Step Aerobic.
Συνεργάτης γυμναστηρίων επί σειρά ετών ως group & personal trainer.
Εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής στις μυοσκελετικές παθήσεις.
Πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής στις μεθόδους Manual Therapy, Sports Physiotherapy, Manual Lymph Drainage, Kinematic Taping, IASTM.
Ιδιοκτήτης του φυσικοθεραπευτηρίου PhysioLab από το 2016.
Instructor icon
Καραγεωργίου Αλέξανδρος
• Υποψήφιος διδάκτωρ Α.Π.Θ. (Φαρμακευτική θεραπεία της Παχυσαρκίας και Ιατρικός Βελονισμός)
• Έλληνας Εκπρόσωπος των νέων Παθολόγων Ευρώπης - National Representative for the Young Internists of Europe - EFIM - Ε.Π.Ε. 2017- σήμερα
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος - 2017 - σήμερα
• Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρίας Παθολογίας 2017- σήμερα
• Επιστημονικός σύμβουλος αλυσίδας καταστημάτων Υγιεινής και αθλητικής διατροφής.
• Υπεύθυνος Ιατρείου Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ , ‘Α ΠΡΠ - μέλος του European Association for the Study of Obesity, EASO - 2016 - 2018
• Υπεύθυνος Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Α’ ΠΡΠ, 2016 - 2019
• Επιστημονικός Συνεργάτης έδρας Αναισθησιολογίας - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2012 - σήμερα
• Συμμετοχή στη παγκόσμια και πολυκεντρική μελέτη SELECT για τη παχυσαρκία 2019 - σήμερα
• Συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά
• Συμμετοχή στη συγγραφή Οδηγού του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη για τη διαχείριση προσερχομένων ασθενών 2018 - 2019
• Ευρωπαϊκό Σχολείο Παθολογίας, Ρίγα, Λετονία 2017
• Μέλος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος 2014 - σήμερα
• Μέλος της Διαβητολογικής Εταρείας Βορείου Ελλάδος 2016 - σήμερα
• Ιατρική Πράξη Βελονισμού 2014 - σήμερα
• Ιατρική Πράξεις & Συμβουλευτική Αισθητικής Ιατρικής 2017 - σήμερα
Instructor icon
Μουρουγλάκης Αλέξανδρος
Η Ιωάννα Πασπάλα είναι Καθηγήτρια Φ.Α. του Α.Π.Θ. – Διατροφολόγος, κάτοχος M.Sc. στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία – Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς και Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στη Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής με γνωστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της Υπερβαρίας / Παχυσαρκίας μέσω της Άσκησης και της Διατροφής. Ειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητικής Διατροφής για τη Μεγιστοποίηση της Απόδοσης μέσω του I.S.S.N.(International Society of Sport Nutrition). Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο της Κλινικής Διατροφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Instructor icon
Πασπάλα Ιωάννα
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο τμήμα επιστημής φυσικής αγωγής και αθλητισμού Α.Π.Θ. με θέμα "Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία". Υπεύθυνος καθηγητής της MP Balatsinos στον κύκλο βασική εκπαίδευσης Personal Trainer Basic Course.
Instructor icon
Σωτηράκης Χάρης
Απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων: “Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity” το 2015 και το ΠΜΣ του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με κατεύθυνση την Κλινική Διαιτολογία το 2016. Εισηγήτρια στην ενότητα "Διατροφή και Άσκηση" του MP Personal Trainer Basic Course.
Instructor icon
Τζιοβάρα Ευριδίκη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σε ποιους απευθύνεται

  • Απόφοιτους/Τελειόφοιτους ΣΕΦΑΑ
  • Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών Fitness με πιστοποίηση EQF Level 4
  • Φυσικοθεραπευτές
  • Απόφοιτους ΙΕΚ προπονητικής
  • Απόφοιτους ΙΕΚ φυσικοθεραπείας
  • Επαγγελματίες ειδικοτήτων υγείας

Εξετάσεις

Εφόσον ολοκληρωθεί η παράδοση του σεμιναρίου, θα ακολουθήσουν εξετάσεις με το σύστημα της πολλαπλής επιλογής (μέσω της online πλατφόρμας). Προκειμένου να θεωρηθεί η παρακολούθηση του σεμιναρίου επιτυχής, θα πρέπει ο συμμετέχων να ολοκληρώσει τη διαδικασία των εξετάσεων επιτυχώς. Οι εξετάσεις διενεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξετάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτικό Υλικό

  • Ο κάθε συμμετέχοντας αποκτά προσωπικό λογαριασμό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Ε-Studies της MP Balatsinos, μέσα από την οποία έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου ανά ενότητα καθώς και στα quiz.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Μετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων παρέχεται στον σπουδαστή η βεβαίωση ολοκλήρωσης σε ηλεκτρονική μορφή.

Seminar icon
* Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

-Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.
-Εάν είστε μέλος της MP Community συνδεθείτε στο προφίλ σας και στείλτε μήνυμα ενδιαφέροντος από την ειδική φόρμα επικοινωνίας.

Όροι Χρήσης και πολιτική απορρήτου

+SEMINARS

Αναγνωρισμένα σεμινάρια γυμναστών.

Αποκτήστε γνώση και εξειδίκευση για να ανταπεξέλθετε άριστα σε έναν χώρο άκρως απαιτητικό και ανταγωνιστικό.
Πάνω από 2000 διδακτικές ώρες και 60 διαφορετικά τµήµατα εκπαίδευσης ετησίως, µε δυνατότητα online παρακολούθησης µαθηµάτων. Τίτλοι και εξειδικεύσεις σε: Personal & Group Training, εκπαίδευση Pilates & Yoga, Aqua & Fight aerobic, TRX, Cardio Cycling.
Η σχολή MP Balatsinos Fitness µέσα από ένα µεγάλο δίκτυο γυµναστηρίων με τα οποία συνεργάζεται πανελλαδικά, προσφέρει στους συµµετέχοντες των εξειδικευµένων σεµιναρίων της διέξοδο στην επαγγελµατική τους αποκατάσταση.
Αναγνωρισµένη κρατική - διεθνή πιστοποίηση για τα σεµινάρια µας από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελµατικού Προσανατολισµού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Διεθνείς συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο του Personal & Group Training, όπως η TRX και η LES MILLS. Οι απόφοιτοι της MP Balatsinos Fitness έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Ευρωπαϊκό µητρώο (EREPS).
Η MP Balatsinos μετράει πάνω από 3 χρόνια εμπειρίας στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Παρακολουθήστε τα σεμινάρια μας απομακρυσμένα από τον τόπο διαμονής σας μέσω live streaming. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες άτομα εγγράφονται στα σεμινάρια της MP Balatsinos από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
∆ιεθνείς συνεργασίες µε τις µεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρίες όπως η TRX, η Les Mills και η Lebert Fitness. ∆ιεθνής πιστοποίηση Personal Trainer (CPT) από τον οργανισµό Europe Active.
Από το 2017, όλοι οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων της MP Balatsinos αποκτούν προσωπικό λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξετάσεων της MP Balatsinos. Τα test γνώσεων, οι εξετάσεις και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται ηλεκτρονικά, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.
+SEMINARS