431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Πως θα καταφέρετε να χάσετε βάρος;

Πως θα καταφέρετε να χάσετε βάρος;

Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν τον ρόλο τους όσον αφορά το ανθρώπινο βάρος. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής: γενετικοί, ο μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου, οι ορμόνες, το είδος της διατροφής, ο σωματότυπος και ο γενικότερος τρόπος ζωής.

Παρακάτω θα εξετάσουμε αν και γιατί χρειάζεται να χάσετε βάρος.

– Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος τότε θα πρέπει οι θερμίδες που καίτε να είναι περισσότερες από αυτές που καταναλώνετε.

– Μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση θα βοηθούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθειά σας.

– Ένας ενήλικας 31-50 ετών θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως περίπου 2.200-2.400 θερμίδες ή και λιγότερο.

–  7 με 8 ώρες ποιοτικού ύπνου, βοηθάνε στην προσπάθεια της απώλειας βάρους ή τουλάχιστον δεν την εμποδίζουν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παχυσαρκία θεωρείται επιδημία. Τουλάχιστον 2.8 εκατομμύρια άνθρωποι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή, επηρεάζει περισσότερα από 1 στα 3 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή το 36,5% του πληθυσμού.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος δημιουργεί έναν υψηλότερο κίνδυνο για διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένους τύπους καρκίνου.

Γιατί πρέπει να χάσετε βάρος;

Οι άνθρωποι χάνουν βάρος για πολλούς και διάφορους λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

-Μερικοί το κάνουν για την εμφάνισή τους καθώς θέλουν να αισθάνονται πιο σίγουροι για το σώμα τους.

-Για τη συνολική υγεία. Για να ζήσουν περισσότερα και καλύτερα χρόνια και να αποφύγουν την εμφάνιση ασθενειών που συνδέονται με την παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος.

-Για μια συγκεκριμένη πάθηση ή ασθένεια όπως για παράδειγμα τα άτομα με άπνοια ύπνου ή διαβήτη τύπου 2, μπορεί να δούνε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με την απώλεια περιττού βάρους.

-Για τη γονιμότητα. Η θεραπεία γονιμότητας έχει αποδειχθεί πως είναι πιο αποτελεσματική σε γυναίκες που χάνουν βάρος πριν ξεκινήσουν τη θεραπεία.

Διατροφή

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά πλάνα διατροφής στην αγορά, τα οποία κάνουν πραγματικά φοβερή δουλειά όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Ορισμένα από αυτά τα πλάνα είναι βασισμένα σε γνώσεις πολύ καλά ενημερωμένων διαιτολόγων, ενώ άλλα όχι. Οι περισσότεροι επαγγελματίες του τομέα της υγείας και οι διατροφολόγοι, συμφωνούν ότι τα καλύτερα αποτελέσματα τείνουν να προέρχονται από τον συνδυασμό μια υγιεινής διατροφής που μειώνει το σωματικό βάρος μαζί με συστηματική και μακροπρόθεσμη γυμναστική.

Οι «υποστηρικτές» των διατροφών λένε πως είναι πάρα πολύ αποτελεσματικές και δεν απαιτεί και τόσο μεγάλη προσπάθεια.

Θερμίδες

Ο αριθμός των θερμίδων που χάνετε καθημερινά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι το φύλο, το επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας και την ηλικία σας. Ακόμη από το πόσο βάρος θέλετε να χάσετε και πόσο γρήγορα.

Τέλος, μια κακή διατροφή ή ο υποσιτισμός μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από τις θερμίδες. Ένα πλάνο διατροφής πρέπει να είναι ισορροπημένο όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά. Μια κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε υποσιτισμό αλλά να επηρεάσει και την ψυχολογία οδηγώντας σε απώλεια κινήτρων.

Όταν οι διατροφολόγοι φτάνουν στο επιθυμητό βάρος τους πελάτες τους, τότε αρχίζουν να αυξάνουν σταδιακά την ημερήσια πρόσληψη μέχρι που φτάνουν στο σημείο να  συντηρήσουν το άτομο σταθερό στο επιθυμητό βάρος.

 

Μιχάλης Μπαλατσινός

Director of MP Balatsinos

 

 

Enable Notifications OK No thanks