431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Συστηματική άσκηση σημαίνει ισορροπημένη διάθεση. 4 Λόγοι που το αποδεικνύουν

Συστηματική άσκηση σημαίνει ισορροπημένη διάθεση. 4 Λόγοι που το αποδεικνύουν

Όλοι έχετε ακούσει ότι η γυμναστική κάνει καλό στη διάθεσή σας και είναι πραγματικότητα. Αλλάζει τη βιοχημεία του εγκεφάλου και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά! Η συστηματική άσκηση επιδρά στην ψυχική σας κατάσταση ακριβώς όπως και στο σώμα σας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τους τρόπους που το πετυχαίνει;

 – Η ορμόνη της ευτυχίας.

Ή αλλιώς σεροτονίνη. Πρόκειται για ένα νευροδιαβιβαστή που επιδρά εξαιρετικά θετικά στη διάθεσή σας και η λειτουργία του αυξάνεται όταν ασκείστε. Επίσης, η γυμναστική βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών. Είναι εκείνες οι ορμόνες που μειώνουν την αίσθηση του πόνου και δημιουργούν την αίσθηση της απόλαυσης. Η δύναμη της συστηματικής άσκησης να ενισχύει αυτές τις ορμόνες, την καθιστούν αποτελεσματική και ως θεραπεία για ήπιες και πιο μέτριες περιπτώσεις ασθενών με κατάθλιψη.

 – Ο ποιοτικός ύπνος.

Είναι γεγονός ότι 20-30 λεπτά αερόβιας άσκησης θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Η πτώση της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσει, είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το να μην είχατε γυμναστεί. Αυτό θα ωφελήσει πολύ τον ύπνο σας. Ένας βαθύς και ξεκούραστος ύπνος βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το στρες. Εν τέλει, η γυμναστική κάνει καλό στη διάθεσή σας με όλους, σχεδόν, τους τρόπους!

– Ο προσωπικός ελεύθερος και ποιοτικός χρόνος.

Δίνεται μεγάλη έμφαση στην κινητοποίηση ενός ασκούμενου μέσω της ομαδικής άσκησης και είναι σωστό. Είναι αλήθεια, ότι ένα από τα βασικά κίνητρα για να ξεκινήσετε και να συνεχίσετε να ασκείστε, είναι η παρέα. Ωστόσο, μην παραβλέψετε τη σημασία του να γυμνάζεστε μόνοι. Ο χρόνος με τον εαυτό σας παρέχει σημαντικά οφέλη, ειδικά αν τον αξιοποιείτε ποιοτικά. Θα στοχαστείτε, θα αναλογιστείτε, θα οργανώσετε τις σκέψεις σας. Θα χαλαρώσετε και θα νιώσετε πνευματικά ανανεωμένοι. Κάντε, λοιπόν, ένα διάλειμμα από τις συζητήσεις και γυμναστείτε παρέα… με τον εαυτό σας!

– Η αίσθηση της επιτυχίας.

Οι στόχοι που θέτει ο καθένας διαφέρουν. Είτε στόχος σας είναι τα κιλά, είτε οι επιδόσεις, υπάρχει ένα κοινό αποτέλεσμα. Όταν τους πετύχετε, θα σεβαστείτε και θα εκτιμήσετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Θα νιώσετε λειτουργικοί και ικανοί και η διάθεσή σας θα βελτιώνεται αναπόφευκτα. Θα καταλάβετε πως, όποιο και να είναι το πρόβλημα, θα μπορείτε να το λύσετε, αρκεί να το αποφασίσετε και να το θέσετε σα στόχο.

Όλα αυτά, κάνοντας απλώς γυμναστική! Ακόμη ψάχνετε κίνητρα;

Βιβλιογραφία

1. Peluso MA, Guerra de Andrade LH. Physical activity and mental health: the association between exercise and mood. Clinics (Sao Paulo). 2005 Feb;60(1):61-70. doi: 10.1590/1807-59322005000100012 Epub 2005 Mar 1.
PMID: 15838583

2. Mikkelsen K, Stojanovska L, Polenakovic M, Bosevski M, Apostolopoulos V. Exercise and mental health. Maturitas. 2017 Dec;106:48-56. doi: 10.1016/j.maturitas.2017.09.003. Epub 2017 Sep 7.
PMID: 29150166

Enable Notifications OK No thanks