431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 6 Γεύματα που πρέπει να δοκιμάσετε πριν την προπόνηση!

6 Γεύματα που πρέπει να δοκιμάσετε πριν την προπόνηση!

,

Η διατροφή και η άσκηση πάνε πακέτο. Τα γεύματα πριν την προπόνηση, η κατάλληλη ποσότητα, αλλά  και ο χρόνος κατανάλωσης, μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σας.

Ειδικά πριν την γυμναστική, ο χρόνος γεύματος είναι πολύ σημαντικός. Όσο πιο έντονη είναι η άσκηση που θα ακολουθήσετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί να περιμένετε μετά το φαγητό, και το αντίστροφο. Είτε είναι μισή ώρα, είτε δύο ώρες, πρέπει να βρείτε το σωστό συνδυασμό πρωτεϊνών και υδατανθράκων που θα δώσει στο σώμα σας την κατάλληλη ενέργεια.

6 Snacks που σίγουρα ταιριάζουν στις γεύσεις σας, θα απογειώσουν τις επιδόσεις και τις αντοχές σας πριν την προπόνηση.

-Μπανάνες. Είναι το κατάλληλο γεύμα, ειδικά για πιο χαμηλής έντασης άσκηση. Είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και θα σας δώσουν γρήγορα ενέργεια, χωρίς να σας φουσκώσουν. Το κάλιο βοηθά στη σύσπαση των μυών και στα αντανακλαστικά των νεύρων. Πολύ χρήσιμο γεύμα ακόμη και για μετά την άσκηση.

-Τοστ με φυστικοβούτυρο. Για ασκήσεις αντοχής, θα χρειαστείτε περισσότερα καύσιμα. Το φυστικοβούτυρο θα σας παρέχει την κατάλληλη ποσότητα υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Θα αποκτήσετε την απαραίτητη ενέργεια χωρίς να νιώσετε βάρος και χωρίς να διακινδυνεύσετε την καταπόνηση των μυών σας.

-Βρώμη και αυγά. Για έντονη άσκηση και ενδυνάμωση, μη φοβηθείτε ένα πιο πλήρες γεύμα! Απλά δώστε λίγο παραπάνω χρόνο πριν ξεκινήσετε. Η βρώμη μπορεί να φαίνεται φτωχή αλλά η διατροφική της αξία είναι τεράστια. Γι’ αυτούς που χρειάζονται λίγη παραπάνω πρωτεΐνη, τα βραστά αυγά είναι ιδανικά. Εκτός από παραπάνω πρωτεΐνη, θα δώσουν και παραπάνω γεύση!

-Smoothies. Αν δεν μπορείτε να φάτε, μπορείτε σίγουρα να πιείτε! Η πρωινή γυμναστική μπορεί να μην αφήνει χρόνο για ένα καλό πρωινό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμελήσετε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Οι συνδυασμοί των smoothies είναι αμέτρητοι, τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Αξιοποιήστε τους και εμπνευστείτε με βάση τις ανάγκες σας.

-Μπάρες δημητριακών και πρωτεϊνών. Ένα γρήγορο, εύπεπτο και εύκολο snack, κατάλληλο για όλες τις ώρες. Για ηπιότερης έντασης ασκήσεις οι μπάρες είναι ιδανικές. Προσέξτε τα συστατικά και κυρίως την προσθήκη ζάχαρης. Οι ξηροί καρποί, οι αποξηραμένες υπερτροφές και λίγη μαύρη σοκολάτα, ακούγονται εξαιρετικοί συνδυασμοί.

-Γιαούρτι. Για προπόνηση αντιστάσεων υψηλής έντασης, το βασικό είναι η πρωτεΐνη. Τα οφέλη του ελληνικού γιαουρτιού είναι πάρα πολλά. Είναι πραγματικά πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι εξαιρετικά ελαφρύ, κατάλληλο για κάθε ώρα και για κάθε συνδυασμό. Δοκιμάστε το!

Αξιοποιήστε τα παραπάνω γεύματα πριν την προπόνηση, τροποποιήστε τις συνταγές, συνδυάστε και εμπλουτίστε! Βάλτε φαντασία!

Δημιουργήστε απολαυστικά γεύματα και απολαύστε επιδόσεις και αποτελέσματα!

Βιβλιογραφία

1. Williams MH. Nutrition for health, fitness, and sport. Dubuque: ACB/McGraw-Hill; 1999.

2. Kreider R, Leutholtz B, Katch F, Katch V. Exercise & sport nutrition. Santa Barbara: Fitness Technologies Press; 2009.

Enable Notifications OK No thanks