431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Τρόποι να παραμείνετε fit τις γιορτές

5 Τρόποι να παραμείνετε fit τις γιορτές

Οι γιορτές είναι υπέροχες για όλους. Προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, ξεκούραση και, κυρίως, απολαύσεις! Το φαγητό, το αλκοόλ και η χαλάρωση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι από τις μεγαλύτερες. Είναι, βέβαια, και από τις πιο επικίνδυνες, όσον αφορά τις υγιεινές σας συνήθειες. Μέχρι το τέλος των διακοπών τόσο η διατροφή όσο και η γυμναστική σας ρουτίνα θα έχουν αποδιοργανωθεί πλήρως. Αυτό σημαίνει ένα βήμα πίσω από τους στόχους σας αλλά δε χρειάζεται να αγχώνεστε!

Αν ακολουθήσετε μικρές και έξυπνες συμβουλές μπορείτε να μείνετε ήσυχοι για τη διατήρηση της φυσικής σας κατάστασης και ταυτόχρονα να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε.

1. Φτιάξτε ένα έξυπνο πρόγραμμα

Οι γιορτές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για προγραμματισμούς και αυτό δεν είναι κακό. Αν, όμως, προγραμματίσετε τον ελάχιστο, έστω, χρόνο που θέλετε να διαθέσετε για άσκηση, είναι πιο πιθανό να μην τα παρατήσετε τελείως. Εναλλακτικά, μπορείτε να προγραμματίσετε την αποχή από την άσκηση. Πριν από την προγραμματισμένη παύση της προπόνησή σας μπορείτε να δουλέψετε πιο έντονα και έτσι να υποκαταστήσετε το χαμένο χρόνο.

2. Δοκιμάστε τη γυμναστική στο σπίτι

Εάν το γυμναστήριο βγαίνει εκτός πλάνου, μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας, αρκεί να έχετε ένα στρώμα ή και χαλάκι και πρόσβαση στο ίντερνετ. Έτσι, δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία ούτε τις μέρες που κάνει πολύ κρύο.

3. Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Στις γιορτές τα σχολεία κλείνουν, οπότε θα μπορούσατε να κινητοποιήσετε και τα παιδιά σας. Πέρα από τα άμεσα οφέλη, πνευματικά και σωματικά, βοηθάτε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την άσκηση και να την αγαπήσουν. Αν όλα πάνε καλά θα μπορούσαν να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή τους μόνιμα και, άρα, να βάλουν τη βάση για έναν υγιή οργανισμό εφ’ όρου ζωής.

4. Μην πιείτε τις θερμίδες σας

Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες για τα κιλά αλλά και τη φυσική σας κατάσταση, γενικότερα, είναι σίγουρα το αλκοόλ. Εννοείται πως θα απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό, ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά προσοχή στην υπερβολή! Μπορείτε να προτιμήσετε τα ποτά που έχουν λιγότερες θερμίδες (όπως τζιν, βότκα κ.λπ.) και να αποφύγετε εντελώς τα αναψυκτικά!

5. Κρατήστε τις ισορροπίες

Ή τουλάχιστον βρείτε τρόπους να το προσπαθήσετε. Μην είστε νηστικοί για πολλές ώρες πριν από το γιορτινό τραπέζι. Τσιμπήστε κάτι 2-3 ώρες πριν, ώστε να μην πέσετε σαν λύκοι στο φαγητό.

Και φυσικά, οι ισορροπίες ανατρέπονται όταν φτάνει η ώρα του γλυκού. Το μόνο Tip είναι να αντισταθείτε! Απλά μην τρώτε 10 μελομακάρονα και κουραμπιέδες μετά από κάθε γεύμα.

Καλές γιορτές με υγεία και ευεξία!

Βιβλιογραφία

1. Ramirez-Jimenez M, Morales-Palomo F, Ortega JF, Moreno-Cabañas A, Guio de Prada V, Alvarez-Jimenez L, Mora-Rodriguez R. Effects of Exercise Training during Christmas on Body Weight and Cardiometabolic Health in Overweight Individuals. PMCID: PMC7369896 DOI: 10.3390/ijerph17134732

Enable Notifications OK No thanks