431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Έφτασαν οι διακοπές του Πάσχα! 4 Λόγοι που σίγουρα θα σας κρατήσουν ενεργούς!

Έφτασαν οι διακοπές του Πάσχα! 4 Λόγοι που σίγουρα θα σας κρατήσουν ενεργούς!

,

Έφτασε η άνοιξη και μαζί της οι διακοπές του Πάσχα. Η κατάλληλη περίοδος για ξεκούραση, χαλάρωση και οικογενειακά τραπέζια με άφθονο φαγητό και αλκοόλ. Εύκολα, θα έλεγε κανείς ότι άσκηση και διακοπές δεν μπορούν να συνδυαστούν. Όταν η ρουτίνα της καθημερινότητας σας μπαίνει σε παύση, είναι δύσκολο να διατηρήσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας ενεργό. Ωστόσο, αν ασκείστε συστηματικά, είναι κρίμα να το διακόψετε. Ειδικά, την περίοδο των γιορτών που οι προκλήσεις είναι τόσες πολλές.

Αν δεν έχετε πειστεί, δείτε 4 λόγους που καθιστούν τη συστηματική άσκηση ένα δώρο μοναδικό για εσάς.

-Τα κιλά των διακοπών.

Είναι γνωστό, ότι ειδικά οι συγκεκριμένες διακοπές, είναι περίοδος υψηλού ρίσκου για να πάρετε κιλά. Όσα tips και αν υπάρχουν για να μην ξεφύγετε με τη διατροφή σας στις διακοπές, ένα είναι το σίγουρο. Κάποια στιγμή θα ξεφύγετε. Η άσκηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτό το ρίσκο. Θα κάψετε τις θερμίδες που καταναλώσατε και θα συντηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Έτσι, θα διατηρήσετε και μια ισορροπία στο μεταβολισμό σας.

-Το άγχος των διακοπών.

Οι συχνοί επισκέπτες, τα ψώνια, οι προετοιμασίες και η διαχείριση των οικονομικών σας είναι αρκετοί λόγοι για να αποκτήσετε άγχος. Με την άσκηση, απελευθερώνονται στον εγκέφαλό σας ορμόνες, που βελτιώνουν τη διάθεσή σας και μειώνουν αισθητά την αίσθηση άγχους και στρες.

-Η θλίψη των διακοπών.

Είναι αυτή η ανεξήγητη θλίψη που όλοι έχετε βιώσει κατά την περίοδο των εορτών. Μπορεί να οφείλεται σε πολλά. Το βασικό είναι ότι πρέπει να τη διαχειριστείτε και να την αντιμετωπίσετε με τον κατάλληλο τρόπο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την άσκηση! Αποδεδειγμένα, μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και σας γεμίζει ενέργεια. Δοκιμάστε την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με την έκθεση στο φως του ήλιου, τα οφέλη της άσκησης στη διάθεσή σας, θα πολλαπλασιαστούν!

-Η πλήρης, σχεδόν, κατάρρευση της οργανωμένης καθημερινότητάς σας.

Αυτό δεν ακούγεται απαραίτητα κακό, παρ’ όλα αυτά, αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες που σχετίζονται με το άγχος, την κατάθλιψη και τα κιλά. Με όλα, δηλαδή, τα παραπάνω. Διατηρήστε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας και θα σας βοηθήσει και στην καθημερινότητα. Η ρουτίνα θα βοηθήσει να μείνετε σε καλό δρόμο με το φαγητό και το πρόγραμμα του ύπνου σας. Επίσης, θα θέσει και το πλαίσιο στη βάση του οποίου μπορείτε να οργανώσετε το πρόγραμμά σας και να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις των εορτών.

Είναι περίοδος διακοπών και το σημαντικό είναι να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, πριν επιστρέψετε στους καθημερινούς εντατικούς ρυθμούς. Η άσκηση θα βοηθήσει! Εν τέλει, άσκηση και διακοπές μπορούν να συνδυαστούν! Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε και καλές γιορτές!

Μήπως τώρα πειστήκατε;

Βιβλιογραφία

1. Vina J, Sanchis-Gomar F, Martinez-Bello V, Gomez-Cabrera MC. Exercise acts as a drug; the pharmacological benefits of exercise. Br J Pharmacol. 2012;167(1):1-12. doi:10.1111/j.1476-5381.2012.01970.x

2. Jack A. Yanovski, M.D., Ph.D., Susan Z. Yanovski, M.D., Kara N. Sovik, B.S., Tuc T. Nguyen, M.S., Patrick M. O’Neil, Ph.D., and Nancy G. Sebring, M.Ed., R.D. A Prospective Study of Holiday Weight Gain. N Engl J Med 2000; 342:861-867
DOI: 10.1056/NEJM200003233421206

Enable Notifications OK No thanks