431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 3+1 Φυσικοί τρόποι για να αποφύγετε τους τραυματισμούς

3+1 Φυσικοί τρόποι για να αποφύγετε τους τραυματισμούς

Η αποφυγή των τραυματισμών είναι σημαντική για κάθε ασκούμενο ανεξάρτητα από τους στόχους του. Αν θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, ένας τραυματισμός θα σας χαλάσει τα σχέδια, ακόμη και αν είναι μικρός. Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξτε το σώμα σας από ενδεχόμενους τραυματισμούς, με όπλο τη διατροφή και τις υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σας.

Οι τραυματισμοί προκαλούνται συνήθως, όταν στον οργανισμό υπάρχουν, συστηματικά, ακόμη και χαμηλού βαθμού φλεγμονές. Υπάρχουν τροφές και δραστηριότητες με αντιφλεγμονώδη δράση και αξίζει να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

-Υγιεινά λιπαρά. Το παρθένο ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω 3 λιπαρά, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, είναι σημαντικά για τη διατροφή σας. Βοηθούν με τις φλεγμονές του οργανισμού και προλαμβάνουν τραυματισμούς.

-Πνευματική χαλάρωση. Προσπαθήστε να βρίσκετε στιγμές ηρεμίας μακριά από ένταση. Υπάρχουν τεχνικές αναπνοών που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Επίσης, ο τρόπος που επιδρούν ο διαλογισμός, η Yoga και το Pilates στη διάθεσή σας, θα σας εκπλήξει. Η ψυχική ισορροπία έχει σαν αποτέλεσμα και την αρμονία του σώματος.

-Επαρκής και ποιοτικός ύπνος. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύεται και αναρρώνει κατά βάση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι 8 ώρες είναι σημαντικές, όμως, σημαντική είναι και η ποιότητα. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του δωματίου, το φωτισμό και ό, τι άλλο μπορεί να σας επηρεάζει και να χαλάει την ποιότητα του ύπνου σας.

Βέβαια, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προλάβετε ενδεχόμενους τραυματισμούς είναι η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών.

-Οι πρωτεΐνες είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική ενδυνάμωση. Συμβάλλουν στην ενίσχυση και στην ανάπλαση των μυϊκών ιστών, δημιουργούν ένζυμα, ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για κάθε βιολογική αντίδραση του σώματος. Κυρίως οι πρωτεΐνες,  οι βιταμίνες C και D και το κολλαγόνο παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αποφυγή των τραυματισμών αλλά και στη θεραπεία τους.

Οι τρόποι για να αποφύγετε τους τραυματισμούς και να τους θεραπεύσετε υπάρχουν και η προσπάθεια που απαιτείται είναι η ελάχιστη. Εφαρμόστε τους και απολαύστε μια προπόνηση χωρίς άγχος και ενδοιασμούς!

Ασκηθείτε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο αποτελεσματικά. Όταν το πετύχετε, ζήστε με τον ίδιο τρόπο που ασκείστε!

Βιβλιογραφία

1. Fielding RA, Parkington J: What are the dietary protein requirements of physically active individuals? New evidence on the effects of exercise on protein utilization during post-exercise recovery. Nutr Clin Care. 2002, 5 (4): 191–6. 10.1046/j.1523-5408.2002.00606.x.

2. Van Mechelen W, Hlobil H, Kemper HC. Incidence, severity, aetiology and prevention of sports injuries. A review of concepts. Sports Med. 1992;14(2):82–99. published Online First: 1992/08/01.

Enable Notifications OK No thanks