431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Κυκλική Προπόνηση. Μια μέθοδος για να μην εγκαταλείψετε ποτέ την γυμναστική.

Κυκλική Προπόνηση. Μια μέθοδος για να μην εγκαταλείψετε ποτέ την γυμναστική.

Μια γρήγορη, συναρπαστική και δυναμική επιλογή θα μπορούσε να σας δεσμεύσει σε ένα συστηματικό πρόγραμμα άσκησης. Η κυκλική προπόνηση θα σας κάνει να κολλήσετε και να μην βαρεθείτε ποτέ.

Η κυκλική προπόνηση συνδυάζει προπόνηση αντοχής, προπόνηση δύναμης και αερόβια υψηλής έντασης. Συνδυάζει, λοιπόν, και αρκετά οφέλη.

– Μεγάλη αποτελεσματικότητα
Αποφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση, ανεξάρτητα από το χρόνο που αφιερώνετε σε αυτή. Για παράδειγμα, μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 15-60 λεπτών και λόγω της υψηλής έντασης, θα αισθάνεστε ότι έχετε μια εξαιρετική προπόνηση ακόμη και αν ο χρόνος είναι λίγος.

– Μείωση του κινδύνου ασθενειών
Η κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης έδειξε μεγαλύτερες βελτιώσεις στην αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια σε σύγκριση με άτομα που μόλις έκαναν κυκλική προπόνηση χαμηλής έντασης ή παραδοσιακή προπόνηση αντοχής. Συνολικά, η κυκλική προπόνηση φαίνεται να είναι αποτελεσματική και ασφαλής τόσο για υγιείς όσο και για ασθενείς πληθυσμούς.

– Αύξηση της δύναμης
Επιδρά θετικά στο μεταβολισμό σας και ενισχύει τους μύες σας όπως κάνει η συμβατική προπόνηση με αντίσταση αλλά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τόσο βάρος, καθώς υπάρχουν μικρότερες περίοδοι ανάπαυσης μεταξύ των σετ. Πράγματι, μελέτες έχουν δείξει σημαντικές αυξήσεις στη μυϊκή μάζα τόσο σε προπονημένους όσο και σε μη προπονημένους πληθυσμούς.

– Βελτίωση καρδιακής υγείας και απώλεια βάρους
Μπορεί να βελτιώσει την αερόβια φυσική κατάσταση του σώματος και την απόδοση αντοχής κατά 6,2%! Επίσης, προκαλεί σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση του σώματος. Μπορεί, επιπλέον, να οδηγήσει σε μείωση της λιπώδους μάζας κατά μέσο όρο 4,3%. Τα μεγαλύτερα αποτελέσματα απώλειας λίπους παρατηρήθηκαν σε ομάδες που εκτελούσαν κυκλική προπόνηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα με προπόνηση υψηλότερου όγκου, μικρότερους χρόνους ανάπαυσης και μέτρια έως υψηλής έντασης επίπεδα.

– Ιδανική για ασκούμενους κάθε επιπέδου
Όπως κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, οι αρχάριοι θα επιδεικνύουν πάντα σημαντικές βελτιώσεις σε μικρότερες χρονικές περιόδους. Ωστόσο, λόγω της δυναμικής φύσης της κυκλικής προπόνησης, μπορεί να γίνει πιο δύσκολη ανεξάρτητα από την κατάσταση της φυσικής σας κατάστασης! Η κυκλική προπόνηση είναι χρήσιμη για επαγγελματίες αθλητές μέχρι και αρχάριους ασκούμενους.

Βρείτε τον καλύτερο Group Instructor στην πόλη σας, εντάξτε την στην καθημερινότητά σας και αγαπήστε κάθε δευτερόλεπτό της.

Βιβλιογραφία

1. Domingo Jesús Ramos-Campo, Luis Andreu Caravaca, Alejandro Martínez-Rodríguez, Jacobo Ángel Rubio-Arias. Effects of Resistance Circuit-Based Training on Body Composition, Strength and Cardiorespiratory Fitness: A Systematic Review and Meta-Analysis. doi: 10.3390/biology10050377

2. Antonio Paoli, Quirico F Pacelli, Tatiana Moro, Giuseppe Marcolin, Marco Neri, Giuseppe Battaglia, Giuseppe Sergi, Francesco Bolzetta & Antonino Bianco. Effects of high-intensity circuit training, low-intensity circuit training and endurance training on blood pressure and lipoproteins in middle-aged overweight men. doi.org/10.1186/1476-511X-12-131

Enable Notifications OK No thanks