431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Ομαδική άσκηση. Το μέσο για τη σωματική υγεία και την ψυχική ισορροπία!

Ομαδική άσκηση. Το μέσο για τη σωματική υγεία και την ψυχική ισορροπία!

Η ψυχική υγεία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της συνολικής υγείας. Ένα από τα κλειδιά για την ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι η αίσθηση της κοινότητας. Ομοίως, όταν στόχος σας είναι η συστηματική άσκηση, μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται τον ίδιο στόχο, είναι ένας παράγοντας επιτυχίας. Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσετε αυτούς τους δύο στόχους;

Ας διερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ άσκησης και ψυχικής ευεξίας. Η τακτική άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία με πολλούς σημαντικούς τρόπους.

Αυξάνει την παραγωγή νευροδιαβιβαστών που μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική ικανότητα και την πνευματική οξύτητα.

Τονώνει την αυτοεκτίμησή σας προσφέροντας μια αίσθηση ολοκλήρωσης και επιτυχίας, η οποία έχει άμεση επίδραση στην ψυχική σας υγεία.

Βελτιώνει τον ύπνο, ένα στοιχείο καλής ψυχικής υγείας που σίγουρα το υποβαθμίζετε.

Προσφέρει ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη ρουτίνα σας. Είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι για τη δική σας σωματική και ψυχική ευεξία. Πολλοί άνθρωποι με άγχος ή κατάθλιψη χρησιμοποιούν την άσκηση ως θετικό μηχανισμό αντιμετώπισης.

Η άσκηση ως μέρος μιας ομάδας – και εδώ είναι που παίζει ρόλο η συντροφικότητα – είναι μια ευκαιρία να κάνετε φίλους και να νιώσετε σαν μέρος μιας θετικής και υποστηρικτικής κοινότητας.

Λοιπόν, πώς βοηθά η κοινωνική υποστήριξη;

Σίγουρα μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης μόνοι σας. Βέβαια, οι πιθανότητες για μακροχρόνια δέσμευση είναι σαφώς μεγαλύτερες σαν μέρος μιας ομάδας. Η κοινωνική υποστήριξη παρέχει συντροφικότητα, υπευθυνότητα, κίνητρο και κάνει τη σωματική δραστηριότητα πολύ πιο διασκεδαστική. Το να γνωρίζετε απλώς ότι ένας φίλος υπολογίζει σε εσάς, είναι πιο πιθανό να το κάνετε και αυτό λειτουργεί αμφίδρομα.

Ανεξάρτητα από το είδος της άσκησης που θα επιλέξετε και αν είστε μόνοι σας ή ως μέρος ενός ομαδικού προγράμματος, μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία. Καλό είναι να έχετε στο νου σας την άσκηση ως μια γιορτή για τις ικανότητές σας και όχι ως κάτι που αναδεικνύει τους περιορισμούς σας. Κάθε επιτυχία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι σημαντική, ακόμα κι αν είναι απλώς ένα ολοκληρωμένο μάθημα, ένας επιπλέον γύρος που περπατήσατε ή ένα περισσότερο push-up από ό, τι μπορούσατε να εκτελέσετε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το να γιορτάζετε με φίλους απλώς είναι πολύ πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Βιβλιογραφία

1. Rugbeer N, Ramklass S, Mckune A, van Heerden J. The effect of group exercise frequency on health-related quality of life in institutionalized elderly. doi: 10.11604/pamj.2017.26.35.10518. eCollection 2017.

2. Hidalgo JL, Sotos JR; DEP-EXERCISE Group. Effectiveness of Physical Exercise in Older Adults With Mild to Moderate Depression. doi: 10.1370/afm.2670.

Enable Notifications OK No thanks