431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Δώστε κίνητρο στους ηλικιωμένους ασκούμενούς σας και ξεχωρίστε ως επαγγελματίες της άσκησης!

Δώστε κίνητρο στους ηλικιωμένους ασκούμενούς σας και ξεχωρίστε ως επαγγελματίες της άσκησης!

Ως εξειδικευμένοι προπονητές για την τρίτη ηλικία διαθέτετε πλέον, πάρα πολλές προοπτικές να εξελιχθείτε. Οι επιστημονικές πηγές ενημέρωσης και οι δυνατότητες κατάρτισης και εμβάθυνσης των γνώσεών σας είναι πλέον άπειρες. Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες εκεί έξω και ειδικά σε σχέση με παλαιότερα, που δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες ανεπάρκειας. Γιατί ωστόσο συνεχίζει να είναι τόσο δύσκολο για τους ηλικιωμένους ανθρώπους να ξεκινάνε ή και να συνεχίζουν τη συστηματική άσκηση;

Στην άσκηση στην τρίτη ηλικία έχουν μεγάλη σημασία τα κίνητρα που θα καταφέρετε να δώσετε στους ασκούμενούς σας και αυτό είναι κάτι στο οποίο επίσης, μπορείτε να εξειδικευτείτε. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν άπειρα, το ζήτημα είναι να τους τα αναδείξετε.

1. Η γυμναστική συμβάλλει σε μια παραγωγική ζωή.
Η διέγερση από την άσκηση μπορεί να παράγει αμέσως ορμόνες όπως η επινεφρίνη που αυξάνει την ενέργεια! Ειδικότερα η πρωινή άσκηση, πριν τις καθημερινές υποχρεώσεις, θα τους δώσει την ώθηση να είναι ακόμη πιο δραστήριοι. Πέρα από την ενεργοποίηση του σώματος η άσκηση κρατάει το μυαλό νέο και μειώνει τον κίνδυνο της άνοιας.

2. Θα νιώθουν καλά και θα φαίνονται καλά.
Αρχικά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυτοφροντίδα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Ποιος δεν θέλει να δείχνει και να νιώθει καλύτερα; Ο βελτιωμένος ύπνος, η εικόνα του σώματος και η αυτοεκτίμηση αποτελούν μέρος του πακέτου. Η βελτιωμένη εμφάνιση και το υγιές σώμα είναι πολύ ισχυρά κίνητρα και όχι μόνο για τους ηλικιωμένους.

3. Θα βελτιώνουν την ποιότητα της υγείας τους και συνεπώς την ποιότητα της ζωής τους.
Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες από τις καρδιακές παθήσεις που έχουν οι άνθρωποι είναι από επιβλαβείς επιλογές τρόπου ζωής. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καρκίνο, τον διαβήτη τύπου 2, την οστεοπόρωση κλπ. Είναι δύσκολο να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους εφόσον παρουσιαστεί κάποια ασθένεια αλλά μπορούν και πρέπει να επενδύσουν στην πρόληψη.

4. Σε τελική ανάλυση, η άσκηση είναι διασκεδαστική και θα τους ανταμείψει.
Μπορεί να μην αρέσει σε όλους να σηκώνουν βάρη αλλά σαν εξειδικευμένοι προπονητές για την τρίτη ηλικία μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι που θα τους αρέσει να κάνουν. Ίσως είναι ο χορός ή το κολύμπι, ίσως να χρειάζεται ποικιλία στις προπονήσεις. Ό,τι τους φέρνει χαρά είναι μια εξαιρετική άσκηση για αυτούς! Είναι η αίσθηση της ευεξίας που είναι το πιο σημαντικό.

Εκτός από ποιοτικές υπηρεσίες πρέπει να τους δώσετε λόγους για να συνεχίζουν. Εκεί κρίνεται και η δική σας επιτυχία.

Βιβλιογραφία

1. Milanović Z, Pantelić S, Trajković N, Sporiš G, Kostić R, James N. Age-related decrease in physical activity and functional fitness among elderly men and women. doi: 10.2147/CIA.S44112. Epub 2013 May 21.

2. Knapik A, Brzęk A, Famuła-Wąż A, Gallert-Kopyto W, Szydłak D, Marcisz C, Plinta R. The relationship between physical fitness and health self-assessment in elderly. doi: 10.1097/MD.0000000000015984.

Enable Notifications OK No thanks