431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Pilates για να πετύχετε κάθε σας στόχο και στην εγκυμοσύνη…Pilates για 2!

Pilates για να πετύχετε κάθε σας στόχο και στην εγκυμοσύνη…Pilates για 2!

Tα οφέλη της μεθόδου Pilates είναι πολλά και με την πάροδο του χρόνου ολοένα και πιο γνωστά. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η δύναμη, η ευλυγισία, η ισορροπία, η καλύτερη επίγνωση του σώματός αλλά και η ψυχική υγεία είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα του Pilates.

Tα οφέλη της μεθόδου Pilates έχουν αποτελέσματα και σε πολλούς ακόμη σημαντικούς τομείς, όπως η εγκυμοσύνη ή η απώλεια βάρους.

Pilates στην εγκυμοσύνη.

– Το Pilates υποστηρίζει το διαρκώς μεταβαλλόμενο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μειώνει την πίεση από ένα αναπτυσσόμενο μωρό με στόχο τους μύες του γλουτού, του πυρήνα και του πυελικού εδάφους.

– Συγκεκριμένες προγεννητικές ασκήσεις Pilates βοηθούν στη διαχείριση της διάστασης των ορθών κοιλιακών μυών, κάτι συνηθισμένο στην εγκυμοσύνη και στην ανάρρωση μετά τον τοκετό.

– Το Prenatal Pilates, μέσω της εστίασης στην αναπνοή, την επίγνωση του σώματος και τα οφέλη ενίσχυσης, μπορεί να σας προετοιμάσει σωματικά αλλά και ψυχικά για τον τοκετό.

Pilates για την απώλεια βάρους.

– Το Pilates μπορεί να αλλάξει το σχήμα σας. Το πετυχαίνει μέσω της τόνωσης και της έμφασης στην ευθυγράμμιση και τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Στοχεύει στην εκγύμναση από μέσα προς τα έξω. Μπορεί, ακόμη, να δημιουργεί την εντύπωση ενός πιο ψηλού και αδύνατου σώματος.

– Αν και μπορείτε να ιδρώσετε από το Pilates, δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος. Η απώλεια βάρους, όμως, σχετίζεται με τον ποιοτικό ύπνο, το μειωμένο στρες και το πιο σημαντικό, με τη δημιουργία θερμιδικού ελλείμματος. Αυτά τα χαρίζει απλόχερα το Pilates.

– Το Pilates υποστηρίζει, δημιουργεί και προωθεί όλους τους παραπάνω στόχους απώλειας βάρους. H δυνατότητα να χάσετε βάρος θα είναι πολύ πιο εύκολη με αυτόν τον τρόπο. Το Pilates βοηθάει στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος, μειώνει το στρες, αυξάνει την επίγνωση του σώματος και τα κίνητρα. Επιπλέον, σας προετοιμάζει καλύτερα για αερόβιες δραστηριότητες πιο άμεσα αποτελεσματικές σε σχέση με τα κιλά σας.

Ανακεφαλαιώνοντας, η ενσωμάτωση μιας πρακτικής Pilates στο πρόγραμμα προπόνησής σας μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει σημαντικά κάθε προσπάθεια που κάνετε και κάθε στόχο που θα βάλετε.

Pilates, λοιπόν! Για αθλητές ή αθλούμενους, νέους ή ηλικιωμένους, αδύνατους ή υπέρβαρους και στην εγκυμοσύνη…Pilates για 2!

Βιβλιογραφία

1. Nasim Yousefi Ghandali, Mina Iravani, Abdolhamid Habibi, Bahman Cheraghian. The effectiveness of a Pilates exercise program during pregnancy on childbirth outcomes: a randomised controlled clinical trial. Published online 2021 Jul 2. doi: 10.1186/s12884-021-03922-2.

2. Yi Wang, Zehua Chen, Zugui Wu, Xiangling Ye, Xuemeng Xu. Pilates for Overweight or Obesity: A Meta-Analysis. Published online 2021 Mar 11. doi: 10.3389/fphys.2021.643455.

Enable Notifications OK No thanks