431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Η άσκηση για τους ηλικιωμένους είναι χρυσός!

Η άσκηση για τους ηλικιωμένους είναι χρυσός!

Η συστηματική άσκηση αποτελεί πραγματική ανάγκη για την υγεία των ηλικιωμένων ενήλικων. Ωστόσο, ένα πρόγραμμα άσκησης για ηλικιωμένους, για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες αλλά και τους στόχους των ασκούμενων.

Ένα πρόγραμμα άσκησης για ηλικιωμένους ασκούμενους πρέπει να περιλαμβάνει καρδιαγγειακή άσκηση, μυϊκή προετοιμασία και ασκήσεις ευλυγισίας.

– Οι καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις για ηλικιωμένους δεν θα πρέπει να προκαλούν ενοχλήσεις, όπως το περπάτημα, το κολύμπι και η ποδηλασία.

Ένα πρόγραμμα χαμηλής έντασης είναι ιδανικό για αρχή. Στην πορεία μπορεί να γίνει πιο έντονο. Ο στόχος πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά δραστηριότητας τις περισσότερες, αν όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το παιχνίδι με τα παιδιά, η κηπουρική, ο χορός και η καθαριότητα του σπιτιού είναι άλλοι τρόποι για να εντάξετε τη δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας.

– Ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως η άρση ελαφρών βαρών, συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής σας μάζας και προάγουν την υγεία των οστών.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι οι ενήλικες άνω των 50 ετών που δεν κάνουν προπόνηση με αντιστάσεις χάνουν σχεδόν 1/4 κιλό μυϊκής μάζας ετησίως. Η μυϊκή μάζα αφορά και το πόσες θερμίδες καίει το σώμα σας κάθε μέρα. Επομένως, η προπόνηση με αντιστάσεις είναι σημαντική για τη διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, οι δυνατοί μύες των ποδιών και των ισχίων συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου πτώσεων, μια σημαντική αιτία αναπηρίας στους ηλικιωμένους. Επιδιώξτε να συμμετέχετε σε προπόνηση με αντιστάσεις τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα. Η εξάσκηση όλων των κύριων μυϊκών ομάδων μέσα από ένα πλήρες εύρος κίνησης είναι το παν.

Τερματίστε κάθε προπόνηση με ασκήσεις διατάσεων για να διατηρήσετε την κινητικότητα και το εύρος κίνησής σας και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η δέσμευση σε ένα συστηματικό πρόγραμμα άσκησης, πολλές φορές, προϋποθέτει να είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Εξαιρετικές επιλογές είναι το αερόμπικ στο νερό, η Yoga, το Pilates, ο χορός ή απλώς η βόλτα με τον σκύλο. Ακόμη, τα ομαδικά μαθήματα άσκησης προσφέρουν μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης και, άρα, διασκέδασης.

Ακόμη, είναι σημαντικό ο γυμναστής σας να έχει ολοκληρώσει ειδική εκπαίδευση στην υγεία και τη φυσική κατάσταση ηλικιωμένων. Βέβαια, πάντα πρέπει να έχετε στο νου σας τα άλλα στοιχεία που συμβάλλουν στην καλή υγεία ακόμη και στα χρυσά σας χρόνια. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή, το να μην καπνίζετε και να επισκέπτεστε τακτικά το γιατρό σας.

Η συνταξιοδότησή σας είναι ευκαιρία να ξεκινήσετε την άσκηση και, γενικά, να κάνετε πράγματα που δεν έχετε κάνει ποτέ πριν.

Πάνω απ ‘όλα, απολαύστε τον εαυτό σας!

Βιβλιογραφία

1. EXERCISE AND PHYSICAL ACTIVITY, Four Types of Exercise Can Improve Your Health and Physical Ability
https://www.nia.nih.gov/health/four-types-exercise-can-improve-your-health-and-physical-ability

Enable Notifications OK No thanks