431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Οφέλη της μαύρης σοκολάτας. Για να απολαμβάνετε πάνω απ΄όλα την υγεία!

5 Οφέλη της μαύρης σοκολάτας. Για να απολαμβάνετε πάνω απ΄όλα την υγεία!

Η μαύρη σοκολάτα είναι ο απόλυτος συνδυασμός απόλαυσης και διατροφικής αξίας. Φτιαγμένη από τους σπόρους κακαόδεντρου είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών που μπορείτε να βρείτε και να εντάξετε σε μια υγιεινή διατροφή. Υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας συνολικά. Υπάρχει, φυσικά, και η εμπειρία όλων, που επιβεβαιώνει ότι είναι πεντανόστιμη και μπορεί να συνδυαστεί με όλων των ειδών τα snacks, υγιεινά και μη.

Φυσικά, τα θετικά της μαύρης σοκολάτας είναι αντίστοιχα με την ποιότητα της σοκολάτας που θα καταναλώσετε και την περιεκτικότητα της σε κακάο. Όσο πιο καλής ποιότητας και υψηλής περιεκτικότητας είναι, τόσα περισσότερα και τα οφέλη.

1. Είναι εξαιρετικά θρεπτική.

Περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες και μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα, σίδηρο, μαγνήσιο κλπ. Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα της είναι άκακα για τον οργανισμό ενώ τα διεγερτικά όπως η καφεΐνη, είναι απίθανο να σας κρατήσουν ξύπνιους τη νύχτα, καθώς η ποσότητα είναι πολύ μικρή.

2. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με οργανικές ενώσεις που είναι βιολογικά ενεργές και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Αυτές περιλαμβάνουν πολυφαινόλες, φλαβανόλες και κατεχίνες, μεταξύ άλλων. Για την ακρίβεια, το κακάο και η μαύρη σοκολάτα έχουν περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από οποιαδήποτε άλλα φρούτα που έχουν δοκιμαστεί, ακόμη και από τα βατόμουρα.

3. Αυξάνει την HDL χοληστερόλη και προστατεύει την LDL από την οξείδωση.

Πράγματι, είναι απολύτως λογικό ότι το κακάο μειώνει την οξειδωμένη LDL χοληστερόλη. Περιέχει μια αφθονία ισχυρών αντιοξειδωτικών που εισχωρούν στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν τις λιποπρωτεΐνες από την οξειδωτική βλάβη. Μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία είναι ένας άλλος κοινός παράγοντας κινδύνου για ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

4. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Στην πραγματικότητα, αρκετές μακροχρόνιες μελέτες δείχνουν μια αρκετά δραστική βελτίωση όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.

5. Μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τον ήλιο.

Οι βιοδραστικές ενώσεις της μαύρης σοκολάτας είναι εξαιρετικά ευεργετικές για το δέρμα σας. Οι φλαβανόλες μπορούν να προστατεύσουν από τις βλάβες από τον ήλιο, να βελτιώσουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και να αυξήσουν την πυκνότητα και την ενυδάτωσής του.

Πριν τρέξετε στο ψιλικατζίδικο για να αγοράσετε μια μπάρα σοκολάτας, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν είναι όλες οι μορφές σοκολάτας ίδιες και επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι περιέχει και ζάχαρη.

Για τους παραπάνω λόγους και ακόμη περισσότερους που μένει να επιβεβαιωθούν, η μαύρη σοκολάτα, λέγεται αλλά και είναι σοκολάτα υγείας.

Βιβλιογραφία

1. WebMD. 20 Common Foods with the Most Antioxidants. http://www.webmd.com/food-recipes/20-common-foods-most-antioxidants. Accessed January 29, 2014.

2. Schneider, C, Strawbridge E. Chocolate and cardiovascular health. Integrative Medicine. 2012 Oct;15(10):109.

Enable Notifications OK No thanks