431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Συμβουλές για να απολαύσετε τον καινούργιο σας ρόλο χωρίς τις δυσκολίες της λοχείας.

5 Συμβουλές για να απολαύσετε τον καινούργιο σας ρόλο χωρίς τις δυσκολίες της λοχείας.

Αν νιώθετε πιο έντονη σωματική δυσφορία κατά τη λοχεία απ’ ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας της εγκυμοσύνης, είναι φυσιολογικό. Είναι πολλοί οι λόγοι για να μην αισθάνεστε καλά μετά τη γέννηση του μωρού σας. Η επιλόχεια κατάθλιψη, οι ορμόνες και η έλλειψη ύπνου είναι μερικοί, μόνο, από αυτούς. Επίσης, οι υποχρεώσεις μιας νέας μαμάς υποβάλλουν το σώμα σας σε νέες δοκιμασίες. Μπορείτε, βέβαια, να αποφύγετε την καταπόνηση και γιατί όχι να αξιοποιήσετε αυτές τις δοκιμασίες για να βελτιώσετε, εν τέλει, τη φυσική σας κατάσταση.

Βάλτε τέλος στη δυσφορία κατά τη λοχεία με μερικά εύκολα και κυρίως χρήσιμα tips που περιλαμβάνουν άσκηση.

Βόλτα με το καρότσι.

Οι περισσότερες γυναίκες καμπουριάζουν όταν σπρώχνουν ένα καρότσι, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στάση του σώματος. Σπρώχνοντας το καρότσι όταν έχετε πάνω το μωρό, πρέπει να είστε όσο πιο κοντά γίνεται στο καρότσι, για να επιτρέψετε στην πλάτη σας να είναι ευθεία και οι ώμοι σας πίσω. Η δύναμη για να σπρώξετε το καρότσι πρέπει να έρχεται από ολόκληρο το σώμα, όχι μόνο από τα χέρια σας. Μην σπρώχνετε ενώ είστε μακριά από αυτό γιατί έτσι έρχονται οι ώμοι μπροστά και αυτό αλλοιώνει τη στάση του σώματός σας. Οδηγείτε με το στήθος σας. Οι κοιλιακοί σας πρέπει να μένουν σφιγμένοι και οι καρποί σας σε ουδέτερη θέση.

Κράτημα και μεταφορά μωρού.

Το να κρατάτε το μωρό στο ισχίο με το ένα χέρι μπορεί να προκαλέσει μυϊκές ανισορροπίες. Αντίθετα, μπορείτε να το φέρετε πιο κοντά στο σώμα και στο κέντρο βάρους σας. Χωρίς να το καταλάβετε θα κάνετε άρση βαρών με ελαφρά βάρη.

Φροντίδα του μωρού.

Το σκύψιμο πάνω από το μωρό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πλάτη και τη στάση του σώματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε το μωρό σας κοντά σας με ένα μαξιλάρι ή στηρίγματα θηλασμού και καθίστε σε μια κατάλληλη καρέκλα.

Σηκώνοντας παιχνίδια από το πάτωμα.

Ως μητέρα, θα δείτε τον εαυτό σας να συγυρίζει πολλές φορές τα παιχνίδια του μωρού. Όταν σηκώνετε παιχνίδια από το πάτωμα, το κεφάλι και η πλάτη σας πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή. Επίσης, ενώ σκύβετε, μπορείτε να εκτείνετε το ένα πόδι ευθεία πίσω σας. Δε θα καταπονήσετε το σώμα σας και θα βελτιώσετε την ισορροπία σας.

Βόλτα με “μάρσιπο”.

Η σωστή χρήση, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική προπόνηση. Διαφορετικά μπορεί να είναι όλεθρος για τη στάση σας. Η σπονδυλική σας στήλη μένει σε ουδέτερη θέση και οι κοιλιακοί σας ενεργοποιημένοι. Οι ώμοι σας πρέπει να είναι προς τα πίσω χωρίς να καμπουριάζετε για να αποφύγετε πόνους στον αυχένα και τη μέση.

Κάθε κίνησή σας μπορεί να στοχεύει στην ευεξία. Για ένα χαρούμενο μωρό είναι προϋπόθεση μια χαρούμενη μαμά!

Βιβλιογραφία

1. Lisa Druxman. My Body After Baby. May 21, 2013
https://www.acefitness.org/resources/everyone/blog/3329/my-body-after-baby/

Enable Notifications OK No thanks