431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 5 Συμβουλές για ασφαλείς χειμερινές προπονήσεις

5 Συμβουλές για ασφαλείς χειμερινές προπονήσεις

O καιρός έχει αλλάξει και για μερικούς από εσάς, αυτό σημαίνει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και χιόνια, όχι, δηλαδή, οι πιο ιδανικές συνθήκες για προπόνηση. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο σε διαδρόμους, ελλειπτικά και ποδήλατα. Η χειμερινή προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή, αν είστε προνοητικοί και ακολουθείτε τις απαραίτητες οδηγίες των ειδικών της άσκησης. Η σωστή ένδυση και στρατηγική, αρκούν για να μη χάσετε προπόνηση ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

5 Συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε, η χειμερινή προπόνηση μπορεί να γίνει από τις αγαπημένες σας.

1. Στον κόσμο της μόδας το λένε Layering.

Είναι δύσκολο να κρίνετε τι θα φορέσετε όταν σχεδιάζετε να ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους στο κρύο. Η χρήση στρώσεων επιτρέπει να προσαρμόζετε εύκολα τα ρούχα πρόσθετης μόνωσης ανάλογα με την αύξηση ή μείωση της θερμοκρασία σας.

2. Η μαμά σας είχε δίκιο από παλιά, αφαιρέστε τα βρεγμένα ρούχα!

Το νερό μεταφέρει τη θερμότητα πολύ πιο γρήγορα από τον αέρα, έτσι το σώμα σας χάνει θερμότητα πιο γρήγορα όταν τα ρούχα έχουν βραχεί. Αν αφαιρέσετε τα βρεγμένα ρούχα, θα δημιουργήσετε καλύτερη μόνωση στο σώμα σας και θα το διατηρήσετε στεγνό και στη σωστή θερμοκρασία.

3. Επιλέξτε προσεκτικά τα υφάσματα.

Το να διατηρείτε το δέρμα στεγνό είναι ένα από τα πρώτα στρώματα άμυνας ενάντια στο κρύο. Η χρήση υφασμάτων που απομακρύνουν την υγρασία από το δέρμα και που στεγνώνουν πιο γρήγορα, είναι απαραίτητη. Θερμότητα μπορεί, επίσης, να χαθεί μέσω της ψύχρας του ανέμου, επομένως χρησιμοποιήστε υλικό που σπάει τον αέρα στα εξωτερικά στρώματα.

4. Και τα αξεσουάρ!

Είναι σημαντικό να αποτραπεί η απώλεια θερμότητας και να υπάρχει η βέλτιστη ροή αίματος στα ζωτικά όργανα και στους μύες που λειτουργούν. Τα άκρα είναι ευάλωτες περιοχές για απώλεια θερμότητας και πρέπει να μένουν μονωμένα. Ένα ζευγάρι γάντια τρεξίματος, μονωτικές κάλτσες, παπούτσια προπόνησης και ένα μάλλινο/φλις καπέλο θα είναι πολύ χρήσιμα.

5. Επαρκής ενυδάτωση!

Ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνετε, το ίδιο σημαντικό είναι να μένετε ενυδατωμένοι στο κρύο, όπως και στη ζέστη. Η προσπάθεια του σώματός σας και να θερμάνει τον εισπνεόμενο αέρα που ταξιδεύει στους πνεύμονες μπορεί να σας αφυδατώσει. Η κατανάλωση ενός ζεστού ροφήματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης και να ζεστάνει το σώμα.

Ανεξάρτητα από το άθλημα ή τη ρουτίνα άσκησής σας, είναι σημαντικό να είστε ευπροσάρμοστοι στις αλλαγές του καιρού και να αναπτύξετε ένα σχέδιο δράσης για την πρόληψη τραυματισμών και μείωσης της απόδοσης.

Μάθατε τους τρόπους! Τώρα απολαύστε την προπόνησή σας με ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες!

Βιβλιογραφία

1. Castellani JW, Young AJ. Health and performance challenges during sports training and competition in cold weather. Br Journ Sport Med (2012);46:788-791.

2. Rome LC. Influence of temperature on muscle recruitment and muscle function in vivo. Am Jorurn Physiol (1990); 259: 210-222.

3. Koskela HO. Cold air-provoked respiratory symptoms: the mechanisms and management. Int Journ of Circ Health (2007); 66(2): 91-100.

Enable Notifications OK No thanks