431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Άγχος και στρες. Αντιμετωπίστε τα κάνοντας γυμναστική!

Άγχος και στρες. Αντιμετωπίστε τα κάνοντας γυμναστική!

Η σύχρονη καθημερινότητα είναι αναμφίβολα πιεστική για όλους. Αυτή η πίεση πέρα από το σώμα καταπονεί και το μυαλό σας και ήρθε η ώρα να την αντιμετωπίσετε. Η συστηματική άσκηση είναι μια επένδυση για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας. Όταν γίνει συνήθεια, μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σας και να σας κάνει να νιώσετε δυνατοί. Ακόμη και με την επίτευξη μικρών στόχων άσκησης, θα νιώσετε λειτουργικοί και η διάθεσή σας θα βελτιώνεται αναπόφευκτα. Ίσως, το βήμα πριν τον ψυχολόγο να είναι ο Personal Trainer.

Άσκηση ενάντια στο άγχος

 Η άσκηση είναι μια φυσική και αποτελεσματική θεραπεία κατά του άγχους. Ανακουφίζει από την ένταση, βελτιώνει τη σωματική και πνευματική ενέργεια και ενισχύει την αίσθηση ευεξίας, απελευθερώνοντας ενδορφίνες. Οτιδήποτε θέτει το σώμα σας σε κίνηση μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του άγχους σας. Η συστηματική γυμναστική μπορεί να σας προσφέρει τα μέγιστα οφέλη.

 Προσπαθήστε να παρατηρήσετε την αίσθηση των ποδιών σας να χτυπούν στο έδαφος, για παράδειγμα, ή τον ρυθμό της αναπνοής σας ή την αίσθηση του ανέμου στο δέρμα σας. Εστιάζοντας πραγματικά στο σώμα σας και στο πως νιώθετε καθώς ασκείστε, όχι μόνο θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση πιο γρήγορα, αλλά θα διακόψετε τη ροή των συνεχών ανησυχιών που διατρέχουν το κεφάλι σας.

Άσκηση ενάντια στο στρες

 Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως νιώθει το σώμα σας όταν είστε υπό πίεση; Οι μύες σας μπορεί να είναι τεντωμένοι, ειδικά στο πρόσωπο, το λαιμό και τους ώμους. Δημιουργείται πόνος στην πλάτη και στον αυχένα ή επώδυνους πονοκεφάλους. Μπορεί να αισθανθείτε ένα σφίξιμο στο στήθος σας, έντονους παλμούς ή μυϊκές κράμπες. Μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως αϋπνία, καούρες, στομαχόπονο, διάρροια ή συχνοουρία. Η ανησυχία και η ταλαιπωρία όλων αυτών των σωματικών συμπτωμάτων μπορούν με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερο άγχος, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο μεταξύ του μυαλού και του σώματός σας.

 Η άσκηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σπάσετε αυτόν τον κύκλο. Εκτός από την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη χαλάρωση των μυών και στην ανακούφιση του σώματός σας από την ένταση. Δεδομένου ότι το σώμα και το μυαλό είναι τόσο στενά συνδεδεμένα, όταν το σώμα σας αισθάνεται καλύτερα, το ίδιο θα κάνει και το μυαλό σας.

Η τακτική άσκηση μπορεί να έχει βαθιά θετική επίδραση στην ψυχική και σωματική σας υγεία. Επίσης, βελτιώνει τη μνήμη, σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα και ενισχύει τη συνολική σας διάθεση. Και δεν χρειάζεται να είστε φανατικοί του Fitness για να αποκομίσετε τα οφέλη. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, μπορείτε να μάθετε να χρησιμοποιείτε την άσκηση σαν ένα ισχυρό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ποιότητα στη ζωή σας.

Για ένα υγιές μυαλό χρειάζεστε και ένα υγιές σώμα. Η άσκηση είναι ο τρόπος να τα πετύχετε!

Βιβλιογραφία

1. Stubbs, B., Vancampfort, D., Rosenbaum, S., Firth, J., Cosco, T., Veronese, N., Salum, G. A., & Schuch, F. B. (2017). An examination of the anxiolytic effects of exercise for people with anxiety and stress-related disorders: A meta-analysis. Psychiatry Research, 249, 102–108. https://doi.org/10.1016/j.psychres.2016.12.020

2. Kandola, A., Vancampfort, D., Herring, M., Rebar, A., Hallgren, M., Firth, J., & Stubbs, B. (2018). Moving to Beat Anxiety: Epidemiology and Therapeutic Issues with Physical Activity for Anxiety. Current Psychiatry Reports, 20(8), 63. https://doi.org/10.1007/s11920-018-0923-x

Enable Notifications OK No thanks