431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 4 Τρόποι να κάνετε την άσκηση οικογενειακή υπόθεση!

4 Τρόποι να κάνετε την άσκηση οικογενειακή υπόθεση!

Ο οικογενειακός χρόνος είναι πολύτιμος! Ανάμεσα στη δουλειά, τις κοινωνικές δεσμεύσεις, το σχολείο και τις πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, οι μέρες μπορεί να περνάνε πριν το καταλάβετε. Αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να συνδυάσετε το χρόνο με την οικογένειά σας με τη γυμναστική. Οικογένεια και άσκηση είναι ο τέλειος συνδυασμός!

Υπάρχουν τρόποι να αφιερώσετε ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο και ταυτόχρονα να βελτιώσετε την υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που αγαπάτε!

1. Θεωρήστε το προτεραιότητα!

Υπάρχουν πολλές προτεραιότητες στη ζωή και η σωματική δραστηριότητα πρέπει να είναι μία από αυτές. Εάν βάζετε τη φυσική κατάσταση ως προτεραιότητα, τα παιδιά σας είναι πιο πιθανό να κάνουν το ίδιο. Αφιερώστε 30 λεπτά κάποιες ημέρες της εβδομάδας για «διασκεδαστικό χρόνο γυμναστικής». Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα μετά το βραδινό ή νσ συμμετέχετε σε έναν απογευματινό αγώνα ποδοσφαίρου, κάθε Σάββατο, στο πάρκο. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν τις ημέρες «δραστηριότητας» και συνεισφέρετε στις ιδέες τους για το τι πρέπει να κάνετε.

2. Παίξτε!

Η φυσική γλώσσα του παιδιού είναι το παιχνίδι. Εάν έχετε μικρότερα παιδιά που δεν είναι έτοιμα για οργανωμένα αθλήματα ή άλλες δραστηριότητες που απαιτούν πιο αναβαθμισμένες κινητικές δεξιότητες, ασχοληθείτε με το ενεργό παιχνίδι. Κάντε ένα πικ νικ στο πάρκο, κολυμπήστε, φυτέψτε τον κήπο σας, παίξτε ή κυνηγήστε το μικρό σας στην αυλή (ή στο σπίτι, αν ο καιρός δεν είναι φιλικός).

3. Κάντε μια βόλτα στη φύση!

Με την τεχνολογία στη ζωή σας, ακόμη και τα παιδιά δεν περνάνε αρκετό χρόνο έξω. Κάνοντας μια βόλτα στη φύση με την οικογένειά σας είναι ευκαιρία για γυμναστική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποδήλατα, να τρέξετε ή ακόμη και να περπατήσετε. Θα πάρετε λίγο καθαρό αέρα, θα εξερευνήσετε το περιβάλλον, θα μάθετε κάτι νέο. Σίγουρα θα διασκεδάσετε και θα γυμναστείτε!

4. Προγραμματίστε ένα εβδομαδιαίο παιχνίδι ή αθλητική βραδιά!

Αυτή είναι πολύ καλή ιδέα ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών σας. Αφιερώστε μια βραδιά σε ένα οικογενειακό παιχνίδι βόλεϊ, ποδοσφαίρου ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της επιλογής σας. Πρέπει σίγουρα να συμμετέχετε όλοι ισότιμα στην επιλογή του παιχνιδιού ή αθλήματος που θα παίζετε κάθε εβδομάδα.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο ή τους τρόπους που θα επιλέξετε, μην ξεχνάτε ότι ο στόχος είναι διπλός, οικογένεια και άσκηση! Θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί ως οικογένεια. Θα διδάξετε στα παιδιά σας ότι η άσκηση για μια καλή φυσική κατάσταση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αγγαρεία, αλλά ως μονοπάτι προς έναν υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής.

Ένα μονοπάτι που μπορείτε να το βαδίσετε μαζί!

Βιβλιογραφία

1. Smith L, et al. Association between participation in outdoor play and sport at 10 years old with physical activity in adulthood. PMID: 25712327 DOI: 10.1016/j.ypmed.2015.02.004.

2. C.F Dosman, D. Andrews, K. J Goulden. Evidence-based milestone ages as a framework for developmental surveillance. 2012 Dec; 17(10): 561–568.
doi: 10.1093/pch/17.10.561

Enable Notifications OK No thanks