431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 4+ Συμβουλές για να επιστρέψετε με ασφάλεια στη γυμναστική σας ρουτίνα μετά από τραυματισμό!

4+ Συμβουλές για να επιστρέψετε με ασφάλεια στη γυμναστική σας ρουτίνα μετά από τραυματισμό!

Η επιστροφή στην άσκηση από τραυματισμό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για έναν ασκούμενο. Ο φόβος της απογοήτευσης είναι λογικός, αλλά μην τον αφήσετε να σας κρατήσει πίσω. Πάρτε το χρόνο σας, μείνετε συνεπείς με τις προπονήσεις σας και όταν νιώσετε ότι χρειάζεστε βοήθεια, μην το αμελήσετε. Συμβουλευτείτε Personal Trainers, φυσικοθεραπευτές και τον γιατρό σας.

Οι συμβουλές για να επιστρέψετε ασφαλείς στη ρουτίνα γυμναστικής σας, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

1. Η σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι πάντα σημαντική, αλλά είναι απολύτως απαραίτητη όταν επιστρέφετε από τραυματισμό. Ειδικά, αν η άσκηση περιλαμβάνει το τραυματισμένο σημείο. Ανεξάρτητα από την άσκηση, υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

 Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία στάση.

 Έχετε τους ώμους σας χαλαρούς.

 Ξεκινήστε την κίνηση από τη λεκάνη και όχι από τη σπονδυλική, όταν γυμνάζετε το κάτω μέρος του σώματός σας.

2. Η επιστροφή στην άσκηση από τραυματισμό, απαιτεί την επιλογή των κατάλληλων ασκήσεων και της κατάλληλης έντασης κατά την εκτέλεση.

 Μπορείτε σε πρώτη φάση να στοχεύσετε διαφορετικά σημεία και μυϊκές ομάδες, ώστε να μην καταπονήσετε επιπλέον τον τραυματισμό σας.

 Εισάγετε σταδιακά στο πρόγραμμα το τραυματισμένο σημείο εκτελώντας τις ασκήσεις σε πολύ χαμηλή ένταση, η οποία θα ανεβαίνει προοδευτικά.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε μεθόδους όπως το Pilates και η Yoga που προσεγγίζουν διαφορετικά την άσκηση και δίνουν έμφαση στη διάταση, την ορθοσωμία και τη ροή της κίνησης.

3. Συμφιλιωθείτε με τον πόνο, είναι ούτως ή άλλως φίλος σας. Αποτελεί το βασικός τρόπο να καταλάβετε ότι κάτι πάει λάθος με το σώμα σας και να προστατευτείτε. Αποφύγετε, λοιπόν, τα παυσίπονα πριν τη γυμναστική ώστε να καταλάβετε πότε πιέζετε τα τραυματισμένα σημεία και να μην το παρακάνετε. Όταν αισθάνεστε πόνο κατά την άσκηση, υπάρχουν εναλλακτικές.

 Περιορίστε το εύρος της κίνησης μέχρι να μην πονάτε.

 Μειώστε το βάρος ή οποιαδήποτε μορφή αντίστασης χρησιμοποιείτε.

 Αλλάξτε άσκηση.

 Βρείτε έναν φυσιοθεραπευτή που έχει γνώσεις προπόνησης δύναμης ή έναν Personal Trainer που έχει γνώσεις αποκατάστασης τραυματισμών.

4. Αξιοποιήστε μεθόδους ενεργητικής αποθεραπείας μετά την άσκηση. Θα επισπεύσει την αποκατάσταση του τραυματισμού σας.

 Επειδή ένα εβδομαδιαίο μασάζ δεν είναι πάντα εφικτό οικονομικά, χρησιμοποιήστε ένα foam roller (ρολό αφρού). Είναι ιδανικό για να ανακουφίσετε σε βάθος τους ιστούς των μυών γύρω από τον τραυματισμό.

 Η κρυοθεραπεία είναι στην πραγματικότητα απλώς πάγος! Παρόλο που υπάρχουν δημοφιλείς και ακριβές θεραπείες κρυοθεραπείας, ένα πακέτο πάγου μετά την προπόνηση για 20 λεπτά στο τραυματισμένο σημείο, είναι αρκετό.

 Μείνετε ενυδατωμένοι και τρώτε καλά. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα και παίρνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για το επίπεδο άσκησής σας.

 Τελειώστε την προπόνησή σας με διατάσεις.

Πιστέψτε σε εσάς και μην απογοητεύεστε! Θα επιστρέψετε στη γυμναστική σας ρουτίνα ακόμη πιο δυναμικά!

Βιβλιογραφία

1. Ditor DS, Hicks AL. Exercise therapy after spinal cord injury: the effects on health and function. PMID: 20201774 DOI: 10.1615/critrevbiomedeng.v37.i1-2.50

2. Eitzen I, Moksnes H, Snyder-Mackler L, Risberg MA. A progressive 5-week exercise therapy program leads to significant improvement in knee function early after an anterior cruciate ligament injury. PMID: 20710097 PMCID: PMC3158986 DOI: 10.2519/jospt.2010.3345

Enable Notifications OK No thanks