431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 7 Οφέλη του στατικού ποδηλάτου. Θα πειστούν και οι πιο απαιτητικοί ποδηλάτες!

7 Οφέλη του στατικού ποδηλάτου. Θα πειστούν και οι πιο απαιτητικοί ποδηλάτες!

Η άσκηση σε στατικό ποδήλατο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψετε θερμίδες και σωματικό λίπος ενώ παράλληλα θα ενισχύσετε την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες σας. Σε σύγκριση με άλλους τύπους εξοπλισμού cardio, ένα στατικό ποδήλατο καταπονεί λιγότερο τις αρθρώσεις σας, ενώ παράλληλα παρέχει μια εξαιρετική αερόβια προπόνηση.

7 Οφέλη που παρέχει η άσκηση σε στατικό ποδήλατο και μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή.

1. Ενισχύει την υγεία του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

– Η ποδηλασία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανεβάσετε τους παλμούς σας. Διευκολύνει τη ροή αίματος και οξυγόνου σε όλο το σώμα σας και αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Βελτιώνει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου συνολικά, και ρυθμίζει την πίεση και τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Ευνοεί την ποιότητα του ύπνου σας και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σας. Θα αποκτήσετε καλύτερη διάθεση, χαμηλότερα επίπεδα άγχους και σίγουρα περισσότερη ενέργεια.

2. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

– Ανάλογα με την ένταση της προπόνησης και το σωματικό σας βάρος, μπορείτε να κάψετε περισσότερες από 600 θερμίδες την ώρα με μια στατική προπόνηση ποδηλάτου. Το να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους.

3. Καίει το λίπος.

– Η άσκηση σε υψηλή ένταση βοηθά στην καύση θερμίδων και την ενδυνάμωση. Αυτή η διαδικασία, με τη σειρά της, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια λίπους.

4. Παρέχει τη δυνατότητα προπόνησης χαμηλής έντασης.

– Χρησιμοποιεί ομαλές κινήσεις για να δυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις χωρίς να τους ασκεί μεγάλη πίεση. Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή προπόνησης για άτομα με προβλήματα αρθρώσεων ή τραυματισμούς.

5. Δυναμώνει τα πόδια και τους μύες του κάτω μέρους του σώματος.

– Κάνοντας πετάλι, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε υψηλότερη αντίσταση, μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις γάμπες, τα γόνατα και τους τετρακέφαλους. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει τους μύες στον πυρήνα, την πλάτη και τους γλουτούς.

6. Ενδείκνυται για διαλειμματική προπόνηση.

– Τα σταθερά ποδήλατα επιτρέπουν ποικίλα επίπεδα αντίστασης, ώστε να μπορείτε να ασκείστε σε χαμηλές, μεσαίες ή υψηλές εντάσεις. Η διαλειμματική προπόνηση επιτρέπει να εναλλάσσετε σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης με μεγαλύτερα διαστήματα λιγότερο έντονης άσκησης. Θα κάψετε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο και θα ενισχύσετε την υγεία του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

7. Παρέχει ασφάλεια.

– Η ποδηλασία σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης, αλλά συνοδεύεται από ορισμένους κινδύνους, όπως απρόσεκτους οδηγούς, ανώμαλες ή λείες επιφάνειες δρόμου, κακή ορατότητα ή και αντίξοες καιρικές συνθήκες. Με την ποδηλασία σε εσωτερικούς χώρους, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα από αυτά. Μπορείτε να ασκηθείτε με ασφάλεια σε άνετη θερμοκρασία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Κάθε σας πεταλιά, ένα βήμα πιο κοντά στη ζωή!

Βιβλιογραφία

1. Valle VS, et al. (2010). Effect of diet and indoor cycling on body composition and serum lipid. DOI:10.1590/s0066-782×2010005000080

2. Katona P, et al. (2014). The combined effect of cycling cadence and crank resistance on hamstrings and quadriceps muscle activities during cycling. DOI:10.1556/APhysiol.101.2014.4.12

Enable Notifications OK No thanks