431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 8 Tips για να αγαπήσουν τα παιδιά σας την άσκηση. Είναι στο χέρι σας!

8 Tips για να αγαπήσουν τα παιδιά σας την άσκηση. Είναι στο χέρι σας!

Στόχος πολλών γονέων είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την άσκηση και να την υιοθετήσουν σαν τρόπο ζωής. Ας γίνει στόχος όλων σας! Όταν ένα παιδί αγαπήσει κάτι από μικρή ηλικία, θα το αγαπάει για πάντα. Δώστε, λοιπόν, τα κατάλληλα ερεθίσματα και κίνητρα ώστε η άσκηση να γίνει παντοτινή αγάπη για το παιδί σας.

Για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας ασκείται αρκετά καθώς μεγαλώνει, πρέπει να βάλετε τα θεμέλια στα πρώτα του χρόνια. Το κλειδί είναι ένα, η διασκέδαση!

– Δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία τους!

Μη ζητήσετε από ένα παιδί 3 χρονών να συμμετέχει σε έναν οικογενειακό αγώνα μπάντμιντον, γιατί μάλλον δε θα του δώσετε τόσο ισχυρό κίνητρο. Ωστόσο, αν χαμηλώσετε το δίχτυ, του χαρίσετε μια παιδική ρακέτα και χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη μπάλα θα αυξήσετε τις πιθανότητες να ασκηθεί σωστά, να πετύχει πόντους και, εν τέλει, να διασκεδάσει!

– Εστιάστε στις κινητικές δεξιότητες!

Ειδικά στην προσχολική ηλικία η κίνηση είναι πολύ σημαντική. Ενισχύοντας τις κινητικές δεξιότητες, βελτιώνεται η ισορροπία, η δύναμη, ο συντονισμός και ο χρόνος αντίδρασης, δηλαδή, τα αντανακλαστικά του. Κλωτσιές ή ρίψεις μπάλας, αναπηδήσεις, αναρρίχηση, διαδρομές με εμπόδια, ποδήλατο κ.α. αποτελούν ιδανικές μορφές άσκησης.

– Έχετε πάντα διαθέσιμα παιχνίδια που απαιτούν κίνηση!

Βρείτε παιχνίδια που απαιτούν ενεργητικό παιχνίδι, όπως μπάλες για μικρά παιδιά, ποδήλατα και σκούτερ για μεγαλύτερα παιδιά. Τα παιχνίδια αναρρίχησης είναι μια εξαιρετική επιλογή για νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα και ασφαλή.

– Παρακινήστε τους για ελεύθερο παιχνίδι!

Στο ελεύθερο παιχνίδι αφήστε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να ανακαλύψουν καινούργια παιχνίδια, να εξερευνήσουν τον εαυτό τους και το περιβάλλον. Δώστε τους αρκετές ευκαιρίες ελεύθερου παιχνιδιού μέσα στη μέρα και προτείνετε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως σκυταλοδρομίες ή το κυνήγι του θησαυρού που θέτουν τα παιδιά σε κίνηση.

– Συζητήστε για την άσκηση!

Αν θέλετε να εμπνεύσετε τα παιδιά να αγαπήσουν την άσκηση, πρέπει να τους αναδείξετε τη σημασία της. Αναζητήστε ευκαιρίες για να δημιουργήσετε μια θετική εντύπωση για την κουλτούρα του Fitness. Μιλήστε για τις προπονήσεις, τα αθλήματα, τις δραστηριότητές σας και πόσο σημαντικές είναι στη ζωή σας. Στο τραπέζι, συζητήστε για τη σωστή διατροφή και τη σημασία της σαν καύσιμο για την κίνηση του σώματος και του μυαλού.

– Διαβάστε τους ιστορίες εμπνευσμένες από τον κόσμο της άσκησης!

Τα βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες είναι γεμάτα βιβλία που ενθαρρύνουν τη γυμναστική στα μικρά παιδιά. Συγκεντρώστε μερικά από αυτά και αφήστε το παιδί σας να επιλέξει δύο ή τρία για να τα πάρετε σπίτι.

– Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων!

Για την ακρίβεια, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας με σαφείς στόχους. Αποφασίστε το από κοινού και φροντίστε, επίσης, από κοινού, να τηρείται με συνέπεια αλλα και ευελιξία ώστε να μην καταλήγει καταναγκαστικό.

– Δοκιμάστε ένα οργανωμένο άθλημα!

Τα ομαδικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κλπ. προσαρμόζουν το παιχνίδι στην ηλικία και το επίπεδο του κάθε παιδιού, επιτρέποντάς του να εξασκεί νέες δεξιότητες, ενώ μαθαίνει τον ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία των παιδιών σας είναι να τα κάνετε να γυμνάζονται από μικρή ηλικία. Θα τους κάνετε ένα τεράστιο δώρο που θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή.

Γιατί αν ένα παιδί αγαπήσει την άσκηση, θα κερδίσει τη ζωή!

Βιβλιογραφία

1. Smith L, et al. Association between participation in outdoor play and sport at 10 years old with physical activity in adulthood. PMID: 25712327 DOI: 10.1016/j.ypmed.2015.02.004.

2. C.F Dosman, D. Andrews, K. J Goulden. Evidence-based milestone ages as a framework for developmental surveillance. 2012 Dec; 17(10): 561–568.
doi: 10.1093/pch/17.10.561

Enable Notifications OK No thanks