431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Όνειρό σας η καριέρα στο Personal Training; 7 Παράγοντες επιτυχίας που ίσως αγνοούσατε!

Όνειρό σας η καριέρα στο Personal Training; 7 Παράγοντες επιτυχίας που ίσως αγνοούσατε!

Η βιομηχανία του Fitness αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία και το ίδιο ραγδαία αναπτύσσεται και η ζήτηση για το Personal Training. Σήμερα δημιουργούνται τεράστιες ευκαιρίες για ακόμη περαιτέρω εξέλιξη στην εξατομικευμένη προπόνηση και αυτό το καθήκον αντιστοιχεί τόσο στους βετεράνους και έμπειρους προπονητές, όσο και σε αυτούς που τώρα ξεκινάνε την σταδιοδρομία τους. Εκτός από την επικοινωνία και συνεργασία με τους πελάτες, οφείλουν να αναπτύσσουν την επωνυμία τους και τις επιχειρήσεις τους, να μοιράζονται την εμπειρία τους, να γράφουν και να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Αν ο στόχος σας είναι να εξελιχθείτε σε έναν επιτυχημένο και αξιόπιστο Personal Trainer, οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι πιο σύνθετοι απ’ όσο νομίζατε.

1. Το πάθος σας.

Δεν υπάρχει πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας από το να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Το πάθος σας είναι αυτό που θα αφήσει το πραγματικό επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό σας αποτύπωμα. Αυτό πρέπει να σας καθοδηγεί μέχρι να εμπνεύσετε και να κινητοποιήσετε όσο περισσότερους μπορείτε. Μέχρι να γίνει το Fitness αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

2. Η συνέπεια, η διαρκής προσπάθεια και η επιμέλεια.

Το Personal Training απαιτεί επιμονή και δέσμευση. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και προετοιμασία, έχει δύσκολα καθήκοντα και αν θέλετε να ξεχωρίσετε πρέπει να το διεκδικείτε διαρκώς.

3. Ο συγκεκριμένος προσανατολισμός στις υπηρεσίες σας.

Είναι προφανές ότι αφορά τους πελάτες, υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα. Για έναν Personal Trainer ο πελάτης είναι κάτι παραπάνω, είναι ασκούμενος. Το προϊόν που παρέχετε δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα άσκησης. Είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση και το ειλικρινές ενδιαφέρον για κάθε έναν ασκούμενο. Οφείλετε να δημιουργείτε σχέσεις εμπιστοσύνης και οικειότητας. Δεν αρκεί απλά να προσπαθείτε να βελτιώσετε την ικανοποίηση των πελατών σας. Πέρα από τη μεθοδολογία της προπόνησης, από εσάς χρειάζονται έμπνευση και κίνητρο να συνεχίζουν.

4. Η συνεχής επιμόρφωση και το ενδιαφέρον.

Σε έναν κλάδο όπου η έρευνα, τα προϊόντα και οι μέθοδοι κατάρτισης αλλάζουν και εξελίσσονται διαρκώς, είναι επιτακτική η ανάγκη να μένετε ενημερωμένοι. Πάντα να ψάχνετε για νέες ιδέες, καινοτομίες και επιχειρηματικές πρακτικές. Εκτός από το κομμάτι του Fitness, είναι απαραίτητη η διαρκής επιμόρφωση για ζητήματα διοίκησης επιχειρήσεων, εξυπηρέτησης πελατών κλπ. Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, έρευνες, βιβλία και πολλά άλλα πρέπει να ενσωματωθούν στην επαγγελματική σας ρουτίνα.

5. Η επιχειρηματική νοοτροπία.

Ειδικά οι προπονητές που κατέχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, οφείλουν να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο με συγκεκριμένη στρατηγική, προσδιορίζοντας εταιρικούς και προσωπικούς στόχους. Προσπαθήστε να συμμετέχετε σε κάθε δραστηριότητα που θα σας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε επιπλέον πληροφορίες και τεχνογνωσία, όπως εκθέσεις, σύλλογοι κλπ. Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός σε κάθε κλάδο, όμως, ποτέ να μην ξεχνάτε ότι όλοι ανήκετε στην ίδια ομάδα και η δικτύωση στη βιομηχανία του Fitness  είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τη δουλειά σας.

6. Οι άνθρωποι γύρω σας.

Επενδύστε στο προσωπικό και τους συνεργάτες σας. Δημιουργήστε μια αξιόπιστη ομάδα που θα λειτουργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά και καλλιεργήστε ένα θετικό και ομαδικό περιβάλλον εργασίας. Οι συνεργάτες σας θα αναβαθμίζουν και θα εμπνέουν τον τρόπο που σκέφτεστε, θα σας προκαλούν και θα σας υποστηρίζουν. Τους χρειάζεστε!

7. Η ισορροπία.

Όλοι οι παράγοντες που αναφέρθηκαν είναι εξίσου σημαντικοί. Σε συνδυασμό, όμως και με την ίδια την προπόνηση των ασκούμενων, ο φόρτος εργασίας μπορεί να γίνει τεράστιος και εσείς να οδηγηθείτε στην εξάντληση και την υπερκόπωση. Φροντίστε τον εαυτό σας και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τις ίδιες συμβουλές που δίνετε και στους ασκούμενούς σας, προπόνηση, καλή διατροφή και αποθεραπεία!

Άλλωστε, η επιτυχία δεν είναι ένας αγώνας σπριντ. Είναι μαραθώνιος!

Βιβλιογραφία

1. Kharrazi H., Chisholm R., Van Nasdale D., Thompson B. Mobile personal health records: an evaluation of features and functionality. Int J Med Inf. 2012;81(9):579–593. doi: 10.1016/j.ijmedinf.2012.04.007.

2. Steven R. McClaran The Effectiveness of Personal Training on Changing Attitudes Towards Physical Activity, 2003, J Sports Sci Med

 

Enable Notifications OK No thanks