431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 6 Τρόποι για να μείνετε ασφαλείς στους χώρους άθλησης!

6 Τρόποι για να μείνετε ασφαλείς στους χώρους άθλησης!

Τα γυμναστήρια άνοιξαν, τα μέτρα προφύλαξης για τον Covid-19 έχουν ληφθεί και μπορείτε, επιτέλους, να επιστρέψετε στην αγαπημένη σας συνήθεια. Ωστόσο, ακόμη και για τους λάτρεις της συστηματικής άσκησης, σε μια περίοδο πανδημίας είναι λογικό να υπάρχουν ανησυχίες ως προς την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει ένα γυμναστηριακό περιβάλλον. Οι ανησυχίες αυτές μπορεί να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επανακινητοποίησή σας, όμως η φυσική σας κατάσταση δεν μπορεί να μείνει σε αναστολή επ’ αόριστον. Η ασφαλής επιστροφή στα γυμναστήρια δεν είναι απλά μια προτεραιότητα. Είναι ανάγκη και προϋπόθεση για μια υγιή και ποιοτική ζωή!

6 Τρόποι για να περιορίσετε τους κινδύνους και να μείνετε ασφαλείς στους χώρους άθλησης.

1. Διαλέξτε το κατάλληλο γυμναστήριο.

Όλες οι εγκαταστάσεις φυσικής κατάστασης και ευεξίας ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας. Ωστόσο, ορισμένες μπορεί να λαμβάνουν περισσότερες προφυλάξεις, όπως η εφαρμογή πρόσθετων αξιολογήσεων των συμπτωμάτων, πρωτόκολλα καθαρισμού και μάσκας και περιορισμένα μεγέθη ομαδικών προγραμμάτων. Μπορείτε να κάνετε μια εκτενή έρευνα και να βρείτε το χώρο και το εξειδικευμένο προσωπικό που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ασφαλείς και άνετοι στην άσκηση. Ίσως είναι χρήσιμο να επιλέξετε μια εγκατάσταση που προσφέρει επιπλέον διαδικτυακά ή και υπαίθρια μαθήματα. Δημιουργήστε μια εβδομαδιαία ρουτίνα άσκησης με προπονήσεις στο γυμναστήριο, έξω και στο σπίτι και περιορίστε τις φορές που ασκείστε σε εσωτερικό χώρο.

2. Χρησιμοποιήστε αυστηρά και σωστά μάσκα μιας χρήσης και αντικαταστήστε την τακτικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Αν και μπορεί να είναι άβολα να ασκείστε με μάσκα, θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Επίσης, με βάση τις πρόσφατες έρευνες, οι καρδιακοί παλμοί, η αρτηριακή πίεση, ο αναπνευστικός ρυθμός και το οξυγόνο δεν επηρεάζονται αρνητικά σε υγιή άτομα που κάνουν αερόβια άσκηση φορώντας μάσκα.

3. Διατηρήστε αποστάσεις.

Όσο είναι δυνατόν, μην έρχεστε σε στενές επαφές και βρείτε τα σημεία που μπορείτε να ασκηθείτε χωρίς συνωστισμό. Ενημερωθείτε για τις ώρες αιχμής του γυμναστηρίου και έτσι δε θα είναι καθόλου δύσκολο να τις αποφύγετε.

4. Χρησιμοποιήστε τον δικό σας εξοπλισμό.

Εύκολα και οικονομικά μπορείτε να προμηθευτείτε στρώμα, αλτήρες, ιμάντες γυμναστικής και ό,τι μπορεί να χρειαστείτε για μια προπόνηση. Επενδύστε στην ασφάλεια σας!

5. Καθαρίστε τον εξοπλισμό σας!

Καθαρίστε κάθε κομμάτι του εξοπλισμού πριν και μετά τη χρήση του και αποφύγετε να αγγίξετε το στόμα, τη μύτη και τα μάτια σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας.

6. Διαμορφώστε το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης.

Για προπόνηση υψηλής έντασης προτιμήστε εξωτερικούς χώρους και αν δεν είναι εφικτό αυξήστε τις αποστάσεις. Τις ημέρες που ακολουθείτε μέτριας ή χαμηλής έντασης δραστηριότητες μπορείτε να προγραμματίζετε την άσκησή σας σε εσωτερικό χώρο.

Η έναρξη ή η διατήρηση μιας ρουτίνας άσκησης είναι υψίστης σημασίας τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία και είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα μέρος που θα υποστηρίζει καλύτερα τους στόχους και το επίπεδο άνεσης που σχετίζονται με την υγεία σας και η ασφαλής επιστροφή στα γυμναστήρια είναι, πλέον, γεγονός!

Η υγεία και η φυσική σας κατάσταση δεν μπορεί να περιμένει. Εσείς;

Βιβλιογραφία

1. Chen P, Mao L, Nassis GP, Harmer P, Ainsworth BE, Li F. Coronavirus disease (COVID-19): the need to maintain regular physical activity while taking precautions. J Sport Heal Sci. 2020; 9: 103- 104.

2. Timpka T. Sports health during the SARS-Cov-2 pandemic. Sports Med. 2020; 50(8): 1413– 1416.

Enable Notifications OK No thanks