431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: 6 Καλοκαιρινές τροφές για ενυδάτωση, ενέργεια και, πάνω απ’ όλα, απόλαυση!

6 Καλοκαιρινές τροφές για ενυδάτωση, ενέργεια και, πάνω απ’ όλα, απόλαυση!

Οι καλοκαιρινές τροφές είναι σημαντικές για να βελτιώσετε την ποιότητα της καθημερινότητάς σας τους θερινούς μήνες και οι επιλογές που έχετε βρισκόταν μπροστά στα μάτια σας από πάντα. Αν αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την καλοκαιρινή σας διατροφή, θα κάνετε ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό σας και όχι μόνο για το καλοκαίρι!

6 Καλοκαιρινές τροφές, για να χρησιμοποιείτε σε κάθε γεύμα!

1. Ντομάτα. Το λυκοπένιο δίνει στις ντομάτες το έντονο κόκκινο χρώμα τους και τις προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Αποδεικνύεται ότι η ουσία αυτή μπορεί με τον ίδιο τρόπο να προστατέψει και το δικό σας δέρμα.

2. Καρπούζι. Αυτό το φρούτο είναι ήρωας ενυδάτωσης και τα υγρά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό σας κρατά δροσερούς, ενυδατωμένους και χορτάτους.

3. Πορτοκάλι. Αυτό το γλυκό εσπεριδοειδές είναι πλούσιο σε κάλιο, μια θρεπτική ουσία που είναι ζωτικής σημασίας το καλοκαίρι. Σε υψηλές θερμοκρασίες, μέσω του ιδρώτα, χάνετε κάλιο, το οποίο σας θέτει σε κίνδυνο για μυϊκές κράμπες. Μερικές ζουμερές φέτες θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους τις πιο γλυκές σας καλοκαιρινές μέρες.

4. Κολοκυθάκια. Περιέχουν μια φυτική ίνα που ονομάζεται πηκτίνη και συνδέεται με την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση της χοληστερόλης. Εκτός αυτού, είναι δροσερό, ελαφρύ και πολύ νόστιμο!

5. Σέλινο. Το σέλινο δρα ως διουρητικό, βοηθώντας σας να χάσετε το πλεονάζων νερό χωρίς να προκαλέσετε αφυδάτωση. Τα συστατικά σε αυτό το φυτό διεγείρουν τους νεφρούς σας ώστε να αποβάλλουν από το σώμα σας ό,τι είναι περιττό.

6. Φράουλες. Οι γλυκές, ζουμερές φράουλες είναι γεμάτες με φλαβονοειδή. Βελτιώνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και μειώνουν την ευαισθησία στο φως, γεγονός που βελτιώνει την εμφάνιση, τη δομή και την υφή του. Για το καλοκαίρι είναι σχεδόν απαραίτητες.

Πέρα από τα παραπάνω, όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν, και δικαίως, την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στις καλοκαιρινές τροφές. Για πρωινό, στο μεσημεριανό, για σνακ, για βραδινό, οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι και πολύ γευστικοί.

Στόχος σας μπορεί να είναι η ενυδάτωση, η ενέργεια, τα κιλά, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας και η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, είτε απλά να αλλάξετε τη διατροφική καλοκαιρινή σας ρουτίνα.

Βρείτε τις τροφές που σας ταιριάζουν και γεμίστε το καλοκαίρι σας με απολαύσεις!

Βιβλιογραφία

1. Harvard School of Public Health – Harvard University. “The Nutrition Source – Vegetables and Fruits: Get Plenty Every Day.” (Mar. 20, 2012) http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/vegetables-full-story/

2. Jockers, David. “Enjoy SuperFood Nutrition for the Summer.” NaturalNews. 2010. (Mar. 30, 2012) http://www.naturalnews.com/028923_superfoods_nutrition.html

Enable Notifications OK No thanks