431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Workout tips για κάθε γυναίκα

Workout tips για κάθε γυναίκα

Αν και οι περισσότερες γυναίκες συναγωνίζονται τους άντρες σε όλους τους τομείς, στο θέμα της άσκησης πρέπει να ακολουθήσουν διαφορετικούς ρυθμούς και τρόπους εκγύμνασης σύμφωνα με τον σωματότυπο, τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες του γυναικείου σώματος.

Δες λοιπόν 10 συμβουλές για καλύτερη και πιο αποτελεσματική προπόνηση.

Κάνε την άθληση κοινωνική στιγμή

Για να βεβαιωθείς ότι θα έχεις το απαραίτητο κίνητρο για γυμναστική, φέρε και μία φίλη μαζί σου που θα σε παροτρύνει και θα σε απαλλάξει από τη μιζέρια της μοναχικής άσκησης.

Απόκτησε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα γυμναστικής

Σίγουρα θες σφιχτούς γλουτούς και λεπτή μέση, αλλά μην παραμελείς το υπόλοιπο σώμα. Λίγες ασκήσεις που στοχεύουν σε όλο το σώμα θα δώσουν ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Βάλε περισσότερη δύναμη στις ασκήσεις

Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται ότι σηκώνοντας βάρη θα καταπονηθούν οι μύες και δεν ζορίζουν πολύ τις καταστάσεις. Παρόλα αυτά, για να δεις πραγματικά αποτελέσματα μη φοβάσαι να κουράσεις τους μυς.

Κάνε διατάσεις και τεντώματα

Οι γυναίκες από τη φύση τους είναι πιο ευλύγιστες από τους άνδρες, αλλά μην παραμελείς τις ασκήσεις με τεντώματα για να διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο ευλυγισίας με την πάροδο των χρόνων.

Καρδιαγγειακές ασκήσεις για τις ορμόνες

Οι ορμονικές διαταραχές μπορεί να οδηγήσουν σε σωματικά και πνευματικά προβλήματα. Η τακτική άσκηση για τη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς θα βοηθήσει και στη διατήρηση των ορμονών σε κανονικά επίπεδα.

Κάνε σχοινάκι για γερά κόκκαλα

Το σχοινάκι ή τα άλματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσεις υγιή γερά κόκκαλα και να προλάβεις την οστεοπόρωση, καθώς οι γυναίκες χάνουν ασβέστιο όσο μεγαλώνουν.

Γύμνασε και τον κορμό σου

Κάθε γυναίκα επιθυμεί επίπεδο στομάχι, αλλά με την εκγύμναση του κορμού ενισχύεις τους μυς της πλάτης, της μέσης και προλαμβάνεις χρόνια συμπτώματα.

Μη φοβάσαι να ιδρώσεις

Σε κάποιες γυναίκες δεν αρέσει καθόλου η ιδέα να ιδρώσουν, παρόλο που με αυτόν τον τρόπο αποβάλουν τις τοξίνες από το σώμα τους και καθαρίζουν τον οργανισμό.

Πάρε μέρος σε ομαδικά αθλήματα

Γράψου σε σύλλογο βόλεϊ ή ομαδικής κολύμβησης κτλ για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα και να έχεις το απαραίτητο κίνητρο γυμναστικής.

Βάλε στόχους

Οι γυναίκες συνηθίζουν να είναι πιο πρακτικές από τους άνδρες και λειτουργούν τις περισσότερες φορές με σύστημα. Βάλε πρόγραμμα και στον τρόπο γυμναστικής σου , θέσε στόχους και ακολούθησε συγκεκριμένη τακτική.

Πηγή: www.myfit.gr

Enable Notifications OK No thanks