431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Βοηθήστε την οικογένεια σας να γίνει πιο δραστήρια

Βοηθήστε την οικογένεια σας να γίνει πιο δραστήρια

Τι κάνετε στην περίπτωση που τα αγαπημένα σας πρόσωπα κάνουν καθιστική ζωή και δεν είναι τόσο δραστήριοι όσο και εσείς; Ίσως θα θέλατε να τους παρακινήσετε; Μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσετε πιστά ένα προπονητικό πρόγραμμα όταν είστε τo μόνο πρόσωπο που αθλείται στο σπίτι.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε την οικογένεια σας να αποκτήσει ένα υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.

Η παρακίνηση των παιδιών να γίνουν πιο δραστήρια είναι μία εύκολη διαδικασία, όταν το ίδιο κάνουν και οι ενήλικες της οικογένειας. Συζητήστε όλοι μαζί τους λόγους για τους οποίους θέλετε να ξεκινήσετε ένα πλάνο άσκησης, από τους οποίους μερικοί θα είναι οι εξής:

➤ Μείωση κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας και εγκεφαλικoύ επεισοδείου, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.
➤ Υψηλά επίπεδα ενέργειας και αντοχής για διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως είναι η ορειβασία, το σκι, η ποδηλασία ή η κατασκήνωση.
➤ Βοηθάει τα παιδιά και τους έφηβους να αναπτύξουν καλές συνήθειες φυσικής δραστηριότητας και κατάστασης.
➤ Βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική άσκηση βελτιώνει τις διαδικασίες μάθησης, συγκέντρωσης και κριτικής σκέψης. Επιπλέον, βελτιώνει τη διάθεση και έχει αποδειχτεί ότι προλαμβάνει την άνοια και άλλες ασθένειες σχετιζόμενες με μεγαλύτερες ηλικίες.
➤ Έχετε μία καλύτερη εικόνα σώματος.
➤ Προγραμματίστε ένα πλάνο άσκησης και δημιουργείστε μία νέα κουλτούρα στην οικογένεια σας.

Εστίαση στην διασκέδαση

Όταν αγαπάτε κάποιον, θέλετε το καλύτερο γι’ αυτόν – και πόσο μάλλον να έχει μία καλή υγεία. Παρά τις καλές σας προθέσεις, οι οικογένεια σας ίσως να μην ενδιαφέρεται για βελτίωση της φυσικής της κατάστασης. Η πίεση των καταστάσεων ίσως να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.
Εστιάστε στην αίσθηση της περιπέτειας και αναζητήστε διασκεδαστικούς τρόπους ψυχαγωγίας. Τί θα λέγατε για κολύμβηση, bowling, κανό ή πεζοπορία; Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, η οικογένεια θα συνειδητοποιήσει ότι η δράση είναι πιο διασκεδαστική και προτιμότερη από την καθιστική ζωή του σπιτιού, από την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης.

Δραστήριο παιχνίδι

Οι ενήλικες και τα παιδιά επωφελούνται εξίσου από το παιχνίδι. Είτε έχετε εξωτερική αυλή είτε όχι, πάντα να έχετε στο σπίτι εξοπλισμό παιχνιδιού, όπως είναι οι μπάλες, οι ρακέτες, τα χούλα-χουπ ή ένα Frisbee. Εάν δεν έχετε εξωτερικό χώρο για παιχνίδι στο σπίτι, μεταφερθείτε στον ελεύθερο σας χρόνο στο πάρκο ή σε ένα χώρο παιχνιδιού και διασκέδασης.
Εάν η οικογένεια σας αγαπά τα video games, αναζητήστε παιχνίδια στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση που περιέχουν μέσα δράση και κίνηση. Δεν είναι απαραίτητο να είναι έντονη η δραστηριότητα, απλώς να υπάρχει το στοιχείο της κινητικής αλληλεπίδρασης στα παιχνίδια και όχι μόνο πληκτρολόγηση και μετακίνηση του ποντικιού του υπολογιστή που έχουν τα παραδοσιακά video games.

Περιορισμός του χρόνου μπροστά σε μία οθόνη

Πάνω από τα 2/3 των παιδιών στην Αμερική έχουν συστήματα τηλεόρασης μέσα στο δωμάτιό τους. Ο μέσος όρος χρόνου των παιδιών μπροστά σε μία οθόνη για παιδιά ηλικιών 8-18 είναι αρκετά υψηλός – 4.5 ώρες παρακολούθηση τηλεόρασης, 1.5 ώρα στην οθόνη του υπολογιστή και 1 ώρα video games. Αυτό σημαίνει συνολικά 7 ώρες μπροστά σε οθόνη!
Η υπερβολική έκθεση σε μία οθόνη έχει συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης ιατρικών προβλημάτων, όπως είναι ο διαβήτης, καρδιακές δυσλειτουργίες και μεταβολικά σύνδρομα – ακόμα και σε περιπτώσεις ένταξης της γυμναστικής στην καθημερινότητα. Οι ειδικοί προτείνουν περιορισμό της έκθεσης σε οποιοδήποτε είδος οθόνης σε μόλις 2 ώρες καθημερινά. Φυσικά αυτό ισχύει και για τους ενήλικες!

Δημιουργήστε ιδανικά πρότυπα οικογένειας με τον περιορισμό των ωρών μπροστά σε οθόνη και δραστηριοποιηθείτε. Η ένταξη της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα θα δημιουργήσει συνθήκες υγείας και χαράς στην οικογένεια σας και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλετε και στην μακροζωία.

Τι καλύτερο από το να μοιράζεστε στιγμές με αυτούς που αγαπάτε;

 

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks