431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τις μυϊκές κράμπες

Μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τις μυϊκές κράμπες

Είμαστε σίγουροι ότι μισείτε τις κράμπες. Πονάνε και διακόπτουν τη ροή του προπονητικού σας προγράμματος. Εδώ θα βρείτε 5 αποτελεσματικούς τρόπους για να σταματήσετε τις κράμπες των μυών σας:

1) Προπονηθείτε σύμφωνα με το επίπεδο σας

Οι περισσότερες κράμπες προκύπτουν όταν πιέζετε τον εαυτό σας περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Εάν κάνετε παρόμοια προπονητικά προγράμματα σε επίπεδο έντασης και διάρκειας, τότε ίσως να μειώσετε τις πιθανότητες κράμπας.

2) Ξεκουραστείτε

Εάν πάθετε κράμπα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτήν είναι η ξεκούραση. Οι περισσότερες κράμπες δεν διαρκούν περισσότερο από 2 ή 3 λεπτά.

3) Διάταση στον μυ

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ελαφριά διάταση του μυ μπορεί να βοηθήσει στην γρηγορότερη απομάκρυνση της κράμπας συγκριτικά με την απλή ξεκούραση του.  Δεν θα βελτιώσετε την ευλυγισία σας με αυτή τη διάταση – απλώς θα χαλαρώσετε τον μυ.

4) Μείνετε ενυδατωμένοι

Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι η αφυδάτωση προκαλεί κράμπες μυών, αλλά ίσως συμβάλλει σε αυτές. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα πρέπει να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, επομένως πιείτε νερό όταν διψάτε. Μάλιστα, εάν πιείτε ένα όξινο ή αλμυρό ρόφημα, η κράμπα θα εξαφανιστεί γρηγορότερα.

Μειώστε τον κίνδυνο κράμπας

Δεν σας εγγυόμαστε ότι δεν θα πάθετε ποτέ κράμπα. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες:

➤ Για πρόληψη:  Προπονηθείτε έξυπνα και μείνετε πάντα ενυδατωμένοι.

➤ Για θεραπεία:  Ξεκουραστείτε, κάντε διάταση στον μυ και πιείτε κάτι όξινο η αλμυρό.

Enable Notifications OK No thanks