431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Πως το πρωινό επηρεάζει τη δίαιτα σας

Πως το πρωινό επηρεάζει τη δίαιτα σας

Είτε είστε αθλητής, είτε μπασκετμπολίστας, πρίγκιπας ή εγκληματίας, η μέρα σας πρέπει να ξεκινάει σωστά. Εδώ υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη συνήθεια του πρωινού σας:

1) Δεν τρώτε αρκετή ποσότητα φαγητού στο πρωινό σας. Οι διατροφολόγοι συστήνουν να τρώτε περίπου το 1/3 με 1/4 των ημερήσιων θερμίδων σας το πρωί. Ακόμα και να ακολουθείτε μία δίαιτα χαμηλών θερμίδων (1200 οι γυναίκες, 1500 οι άντρες), οι 300-350 θα πρέπει να καταναλώνονται στο πρωινό. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ισορροπημένο γεύμα και με αυτό το τρόπο δεν θα τσιμπολογάτε μέσα στην ημέρα.

MyfitnessPal Breakfast Clubv3 top

2) Καταναλώνετε πολλούς υδατάνθρακες και όχι λίπος. Οι diet maniacs καταναλώνουν στο πρωινό του 34g υδατάνθρακες (62%), 9g λίπος (16%) και 12g πρωτεΐνη (22%). Οι οδηγοί διατροφής προτείνουν να καταναλώνουμε 45-50% των θερμίδων σε υδατάνθρακες, 25-35% σε λίπος και 20-25% σε πρωτεΐνη. Την επόμενη φορά που θα πάτε σε μαγαζί με προϊόντα πρωινού, θυμηθείτε οτι ο ”υδατάνθρακας’’ που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει και αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης.

3) Τρώτε αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Ένα κουταλάκι ζάχαρη ισούται με 56 θερμίδες. Εάν αυτό υπάρχει στο πρωινό σας, για παράδειγμα στον καφέ σας, σημαίνει ότι 21% του πρωϊνού σας είναι ζάχαρη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει το 10% των ημερήσιων θερμίδων να είναι ζάχαρη, ενώ αν το μειώσετε σε 5% θα έχετε και όφελος στην υγεία σας. Βέβαια, οι προτάσεις αυτές δεν αφορούν τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται στα φρέσκα φρούτα. Γενικά, οι γυναίκες θα πρέπει να παραμένουν στα 6 κουταλάκια του γλυκού (24g) και οι άντρες στα 9 (36g) ζάχαρης ημερησίως. Επομένως, καλό είναι να ελέγχετε τις ετικέτες των προϊόντων που τρώτε το πρωί (ψωμί, δημητριακά, μαρμελάδα και καφές), πριν τα καταναλώσετε.
Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί από εσάς αγαπάτε τη βρώμη, τα δημητριακά και το τοστ, οπότε η παρακάτω εικόνα θα σας φανεί ενδιαφέρουσα:

MyfitnessPal Breakfast Clubv4 bottom

Ρίξτε μία ματιά και στο Pinterest – εκεί υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες χρηστών με ιδέες ισορροπημένου πρωινού και συνταγών.

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks