431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Pilates for men, Pilates for athletes!

Pilates for men, Pilates for athletes!

Ένας μύθος που πρέπει να καταργηθεί είναι ότι η μέθοδος Pilates είναι μόνο για γυναίκες και για αποκατάσταση. Το Pilates είναι σε μεγάλο ποσοστό μια αθλητική επιλογή των γυναικών. Έτσι, ίσως έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι η μέθοδος Pilates ταιριάζει μόνο στον γυναικείο πληθυσμό ή ότι είναι μόνο για πρόληψη ή αποκατάσταση τραυματισμών.

Εάν το δούμε ιστορικά, η μέθοδος δημιουργήθηκε από άντρα και εφαρμόστηκε πρώτα σε άντρες (σε στρατιώτες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο). Η ποικιλία και η δυνατότητα προσαρμογής και εξατομίκευσης του πλούσιου ασκησιολογίου της, την καθιστούν ιδανική μέθοδο άσκησης για άντρες όσο και γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Γιατί οι άντρες – αθλητές και μη – πρέπει να κάνουν Pilates;

• Πρόληψη τραυματισμών. Συνήθως οι άντρες στην καθημερινή αθλητική τους ρουτίνα στοχεύουν στην ανάπτυξη μόνο μεγάλων μυϊκών ομάδων χωρίς να δίνουν έμφαση στους εν τω βάθει μύες κάτι που αυξάνει των κίνδυνο τραυματισμών. Επίσης πολλά προγράμματα σε γυμναστήρια ή η υπέρχρηση σε αθλήματα προκαλούν μυϊκές ανισορροπίες τις οποίες μπορεί να διορθώσει το Pilates.

 Αύξηση επίδοσης. Ειδικά όταν μιλάμε για ‘core training’ ίσως με κανένα άλλο πρόγραμμα άσκησης δεν είναι τόσο επιτυχής η ενδυνάμωση των σταθεροποιητών μυών της σπονδυλικής στήλης. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι αυτό δεν είναι μόνο επικίνδυνο αλλά ότι περιορίζει την αθλητική τους απόδοσης. Όσοι ασχολούνται με βάρη και ξεκινήσουν πρόγραμμα pilates, θα διαπιστώσουν ότι θα σηκώνουν με μεγαλύτερη ευκολία τα ίδια ή και περισσότερα βάρη.

• Βελτίωση ευλυγισίας-ευκινησίας. Η βελτίωση της ευκινησίας και της ευλυγισίας θα μεγαλώσει το εύρος κίνησης με άμεσα αποτελέσματα επίσης στην επίδοση του αθλητή.

• Συγκέντρωση. H μέθοδος Pilates όμως δεν επιφέρει θετικές προσαρμογές μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό. Οι αθλητές βελτιώνουν την συγκέντρωση τους κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοσή τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές εντάσσουν το Pilates στο προπονητικό τους πλάνο.

Όλοι κάνουν Pilates:

➤ Tiger Woods γκόλφ
➤ LeBron James μπάσκετ
 Cristiano Ronaldo ποδόσφαιρο
➤ Andy Murray τένις
➤ Mo Farah στίβο
➤ Γνωστές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ράγκμπι και λίστα είναι ακόμη μεγαλύτερη!!!

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο MP Pilates Teacher Course είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στο εκπαιδευτικό σας χαρτοφυλάκιο. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

 

Σαββάκη Δήμητρα MSc, PhDc

Enable Notifications OK No thanks