431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Pilates Equipment. 4 Λόγοι να θεωρείται μοναδικό είδος προπόνησης!

Pilates Equipment. 4 Λόγοι να θεωρείται μοναδικό είδος προπόνησης!

Έχετε μπει ποτέ σε κάποιο studio Pilates και νιώσατε ότι βρίσκεστε σε θάλαμο βασανιστηρίων; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι! Κρεβάτια και καρέκλες με ελατήρια, αλυσίδες και δερμάτινους ιμάντες, μοιάζουν εκφοβιστικά. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική. Προσφέρουν τεράστια ευελιξία και δυνατότητες άσκησης με πολύ στοχευμένο και μοναδικό τρόπο. Όλος ο εξοπλισμός του Pilates, δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Joseph Pilates, σχεδόν έναν αιώνα πριν και χρησιμοποιείται αυτούσιος και σε παραλλαγές μέχρι και σήμερα, σε όλο τον κόσμο. Τα βασικά παραδοσιακά όργανα της μεθόδου Pilates είναι το Reformer, το Cadillac, το Ladder Barrel, το Spine Corrector και η Wunda Chair.

Τα οφέλη που προσφέρει είναι ευεργετικά και τα αποτελέσματα θεαματικά για όλες τις κατηγορίες ασκούμενων.

– Οι ασκήσεις Pilates με χρήση οργάνων, προσαρμόζονται στις εξατομικευμένες ανάγκες και σκοπούς του κάθε ασκούμενου. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία ασκήσεων που εύκολα εφαρμόζονται σε όλους τους σωματότυπους. Βελτιώνουν τη στάση του σώματος, την ευλυγισία και την ισορροπία. Αυξάνουν και διευκολύνουν την αναπνευστική ικανότητα και την κυκλοφορία του αίματος. Τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο, συμβάλλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους.

– Όλα τα όργανα περιλαμβάνουν βοηθητικά στοιχεία, όπως ελατήρια και ιμάντες. Με αυτά, δημιουργούνται συνθήκες αντίστασης και υποστήριξης στο σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η εποπτεία από τον εκπαιδευτή είναι συστηματική και η καθοδήγηση για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων απαραίτητη. Με τη χρήση, λοιπόν, των οργάνων οι κίνδυνοι τραυματισμών ελαχιστοποιούνται και ταυτόχρονα δημιουργούνται εξαιρετικές συνθήκες αποθεραπείας από προηγούμενους τραυματισμους και άλλες παθήσεις.

– Ο εξοπλισμός του Pilates γυμνάζει και ενδυναμώνει το σύνολο του μυϊκού σας συστήματος. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτή να αντιληφθεί με ακρίβεια σημεία του σώματος και μυϊκές ομάδες που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς ή δυσλειτουργίες. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ σημαντική για έναν νέο ή τραυματισμένο ασκούμενο. Θα αναπτύξετε καλύτερη επίγνωση του σώματός σας και η πρόοδος θα είναι σίγουρα ταχύτερη.

– Η χρήση των οργάνων Pilates, είναι από τους ασφαλέστερους και καταλληλότερους τρόπους άσκησης για εγκύους και ηλικιωμένους. Κάθε άσκηση μπορεί να εκτελεστεί σωστά από μια ποικιλία στάσεων και αυτό δημιουργεί πολλές επιλογές, ώστε να ακολουθηθεί η ιδανικότερη. Επίσης, το κάθε όργανο δίνει τη δυνατότητα εύκολης μετάβασης από τη μία άσκηση στην επόμενη, πράγμα πολύ σημαντικό για ευάλωτες κατηγορίες ασκούμενων.

O εξοπλισμός του Pilates και οι ασκήσεις του στηρίζονται σε κάποιες βασικές αρχές. Η συγκέντρωση, ο έλεγχος, η ακρίβεια, η σωστή αναπνοή και η συνεχής ροή, αποτελούν πολύτιμα μαθήματα για να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Ο εξοπλισμός του Pilates είναι μοναδικός. “ Ο απόλυτος συντονισμός του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος” – Joseph H. Pilates

Βιβλιογραφία

1. Martins FM, DA Silva EG, Souza MA, Vieira ER, DA Silva RA, Barbosa AC; Musculoskeletal Research Group – NIME. Eight-week equipment-based Pilates exercises positively affects quality of life, and functional capacity in non-active adult women: a randomized controlled trial. J Sports Med Phys Fitness. 2021 Mar;61(3):435-443. doi: 10.23736/S0022-4707.20.11327-6. Epub 2020 Oct 22.

Enable Notifications OK No thanks