431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Πεζοπορία, 4 παράγοντες που την καθιστούν την πιο εύκολη και ιδανική μορφή άσκησης!

Πεζοπορία, 4 παράγοντες που την καθιστούν την πιο εύκολη και ιδανική μορφή άσκησης!

Περπατάτε λίγο αφότου γεννηθήκατε! Έχετε μάθει και στα παιδιά σας να περπατάνε. Περπατάτε και με το σκύλο σας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν υπάρχει ανθρώπινη φυσική δραστηριότητα που να μην περιλαμβάνει το περπάτημα. Είναι μια μορφή άσκησης πλήρως ενσωματωμένη στην καθημερινότητα και είστε κάτι παραπάνω από εξειδικευμένοι στο να την κάνετε!

Έχετε πολλούς λόγους να της δώσετε λίγη περισσότερη σημασία και δεν θα απογοητευτείτε!

-Με την πεζοπορία μπορείτε να ασκηθείτε παντού. Ένα βήμα από την εξώπορτα του σπιτιού και μπορείτε να ξεκινήσετε. Γυρνώντας από τη δουλειά, πηγαίνοντας για τα καθημερινά ψώνια. Δεν υπάρχει κατάλληλο ή ακατάλληλο μέρος. Ό, τι σας ευχαριστεί και ταιριάζει με το πρόγραμμά σας, μπορεί να γίνει το προσωπικό σας τερέν.

-Δε θα χρειαστείτε εξειδικευμένο εξοπλισμό. Θα χρειαστείτε μόνο ένα άνετο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, που μάλλον έχετε ήδη. Εάν είναι τα παλιά σας, ακόμη καλύτερα. Υπάρχουν τεχνικές ενδυμασίες και αξεσουάρ αλλά σίγουρα δεν είναι απαραίτητα. Απαραίτητο είναι ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα.

-Είναι ήπιας μορφής άσκηση και δε θα καταπονήσετε το σώμα σας. Ακόμη και συγκριτικά με το τρέξιμο, στην πεζοπορία, το ένα πόδι είναι μόνιμα στο έδαφος. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο για τα γόνατα, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις σας.

-Είναι υγιεινό να περπατάτε, είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Μπορείτε να ασκηθείτε με την οικογένεια και το κατοικίδιό σας. Μπορείτε με παρέα. Αν δεν έχετε, μπορεί να γνωρίσετε κατά τη διάρκεια. Σας δίνει χρόνο για τον εαυτό σας. Μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και τα ερεθίσματα κατά τη διαδρομή για να χαλαρώσετε και το πνεύμα σας.

Ξεκινήστε το περπάτημα ως άσκηση και τα οφέλη θα σας εκπλήξουν!

Δεν υπάρχει επίπεδο δυσκολίας ή κάποιο ρίσκο που θα έπρεπε να σας προβληματίσει. Η συστηματική πεζοπορία αποδεδειγμένα μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων, λειτουργεί προληπτικά για ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη. Κρατήστε το μυαλό σας καθαρό και σε εγρήγορση φροντίζοντας και την σωματική σας υγεία απλά και με ασφάλεια!

Το συμπέρασμα είναι εύκολο! Για δυνατό σώμα και κοφτερό μυαλό, κάνετε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Περπατήστε!

Βιβλιογραφία

  1. Waters RL, Lunsford BR, Perry J, Byrd R. Energy-speed relationship of walking: standard tables. Journal of orthopaedic research : official publication of the Orthopaedic Research Society. 1988;6(2):215–22.
Enable Notifications OK No thanks