431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Μυοσκελετικές παθήσεις. 3 Τρόποι να κερδίσετε πίσω τη ζωή σας!

Μυοσκελετικές παθήσεις. 3 Τρόποι να κερδίσετε πίσω τη ζωή σας!

Οι μυοσκελετικές παθήσεις είναι τραυματισμοί ή διαταραχές του συστήματος, των οστών, των μυών, των συνδέσμων κλπ. Προκαλούν πόνους, δυσκαμψία, φλεγμονές και προβλήματα στην κίνηση του σώματος. Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης και ανακούφισης από τα συμπτώματα, είναι η συστηματική άσκηση. Μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά και είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε υγιή και δυνατά όλα τα μέρη του μυοσκελετικού συστήματος.

Ποια είδη άσκησης είναι τα ιδανικότερα;

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πολλών διαφορετικών ειδών άσκησης. Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις, τη φυσική σας κατάσταση αλλά και την ένταση των συμπτωμάτων σας. Ο γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και οι ειδικοί της άσκησης και της υγείας είναι σίγουρα ικανοί να σας καθοδηγήσουν στην καλύτερη για εσάς επιλογή.

Τα είδη γυμναστικής που θα επιλέξετε θα πρέπει να εστιάζουν σε συγκεκριμένους στόχους.

1. Ασκήσεις ευλυγισίας και διατάσεις. Αποκαθιστούν και ενισχύουν το εύρος των κινήσεων του σώματός σας. Θα διατηρήσουν και θα βελτιώσουν την ευκαμψία των συνδέσμων και των μυών. Θα κερδίσετε τη δυνατότητα να κινείστε φυσιολογικά χωρίς να πονάτε ή να ζορίζεστε. Επίσης, θα βελτιώνεται σταδιακά και η στάση του σώματός σας.

2. Προπόνηση ενδυνάμωσης. Η μυϊκή ενδυνάμωση θα προσφέρει σταθερότητα στο σώμα και υγιέστερα οστά. Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτεί το σώμα σας να κινείται χωρίς να πονάει. Οι μύες χαμηλά στην πλάτη που σταθεροποιούν τον κορμό, μετά από μόνιμους πόνους, χρειάζονται συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης που σταδιακά θα δυσκολεύουν και προοδευτικά θα αυξάνουν και τη δύναμή σας.

3. Αερόβια άσκηση. Η προπόνηση που μέσω της κίνησης ανεβάζει του καρδιακούς παλμούς (ποδηλασία κ.α.). Θα βελτιώσει την υγεία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και τις αντοχές σας. Θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην πρόληψη από άλλα προβλήματα υγείας.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά με ασκήσεις που συνδυάζουν, ταυτόχρονα, όλα τα παραπάνω είδη, όπως η κολύμβηση, η υδρογυμναστική, το περπάτημα, το Tai Chi κ.α., και θα τις λατρέψετε.

Σίγουρα είναι δύσκολο να γυμναστείτε όταν πονάτε, όμως η άσκηση είναι το καλύτερο όπλο που έχετε για να αντιμετωπίσετε τον πόνο. Βρείτε μια ισορροπία στην άσκηση και στην αποθεραπεία σας και αξιοποιήστε ό,τι μπορεί να σας κινητοποιήσει. Επιλέξτε τη γυμναστική που σας ταιριάζει και σας προσφέρει απόλαυση και διασκέδαση!

Χωρίς πόνους θα απολαμβάνετε και θα διασκεδάζετε με τα πάντα.

Βιβλιογραφία

1. Coffin, CT: Work-related musculoskeletal disorders in sonographers: a review of causes and types of injury and best practices for reducing injury risk. Rep Med Imaging 2014;7(1):15–26.

2. Michael W, Baerga L, Miranda G. Basic principles regarding strength, flexibility, and stability exercises. PM R. 2012;4:805–811.

Enable Notifications OK No thanks