431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos

MP Fat Loss Seminar Diamonds (Part 1)

Οι πρώτες δύο ώρες του σεμιναρίου θα είναι αφιερωμένες στην ενότητα “BASIC FAT LOSS ENDOCRINOLOGY”. Στοιχεία όπως οι ορμόνες και οι…

Γράφει ο Μαρίνος Πέιος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Personal Trainer

Οι πρώτες δύο ώρες του σεμιναρίου θα είναι αφιερωμένες στην ενότητα “BASIC FAT LOSS ENDOCRINOLOGY”. Στοιχεία όπως οι ορμόνες και οι νευροδιαβιβαστές επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα η μέτρηση θερμίδων να μην αποδίδει ερευνητικά σχεδόν ποτέ. Ας δούμε ορισμένα σχετικά αποσπάσματα διαφανειών που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο MP FAT LOSS TRAINING METHODS AND NUTRITION

Διαφάνεια 31
Η λιποπρωτεϊνική λιπάση που βρίσκεται και στο λιπώδη ιστό, έχει ως σκοπό να απομακρύνει από την κυκλοφορία του αίματος τα τριγλυκερίδια και να τα μεταφέρει στο λιπώδη ιστό για αποθήκευση. Υψηλά ποσά του ενζύμου αυτού προάγουν την αποθήκευση λιπαρών οξέων.
Τα επίπεδα του ενζύμου αυτού ποικίλουν ανάλογα με τις συνθήκες.
Η έκκριση ινσουλίνης προκαλεί αύξηση της λιποπρωτεϊνικής λιπάσης (LPL) και “μπλοκάρει” τη δράση της ευαίσθητης σε ορμόνες λιπάσης (HSL) (we don’ t want that). Η ευαίσθητη σε ορμόνες λιπάση (HSL) καθορίζει το ρυθμό λιπόλυσης κατά τη διάρκεια της άσκησης (we want that).
“LPL is also suppressed when you smoke and increases when you stop smoking”

Διαφάνειες 47, 48
Ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ένζυμα. Τα ένζυμα εμφανίζονται ως καταλύτες σε κάθε ενέργεια του σώματος. Φανταστείτε τα ως εξειδικευμένες πρωτεΐνες που “βοηθούν” τα δισεκατομμύρια βιοχημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στο εσωτερικό μας.
Ένα από τα χιλιάδες ένζυμα είναι και το ένζυμο HSD. Το ένζυμο αυτό βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κύτταρο του σώματος αλλά τα υψηλότερα επίπεδα εμφανίζονται στους ιστούς του λίπους, του ήπατος και του εγκεφάλου.
Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουμε πως η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλές τιμές κορτιζόλης (belly fat?). Σε έρευνες σχετικές με την επίδραση της κορτιζόλης (ορμόνη του stress) στην αύξηση του λίπους, παρά την υπαρκτή μεγάλη ποσότητα λίπους στην κοιλιακή περιοχή (belly fat!)… Οι συστημικές τιμές κορτιζόλης δεν ήταν ανησυχητικές. Δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την συγκέντρωση κοιλιακού λίπους.
Εδω μπαίνει στο παιχνίδι η λειτουργία του ενζύμου HSD.
Ανεξάρτητα με τις τιμές της κορτιζόλης στο αίμα, η δραστηριότητα του ενζύμου αυξάνει την τιμή κορτιζόλης στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ των κυττάρων.
Η κοιλιακή περιοχή εμφανίζει υψηλή δραστηριότητα του συγκεκριμένου ενζύμου και εκεί οφείλεται η συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή.
Τα επινεφρίδια φαίνεται να μην είναι το μοναδικό όργανο του σώματος που “παράγει” κορτιζόλη. Το παραπάνω ένζυμο φαίνεται να μετατρέπει την ανενεργή κορτιζόλη (cortisone) σε ενεργή κορτιζόλη (cortisol) στο εσωτερικό του κυττάρου.
Φανταστείτε το ως ένα ανοικτό παράθυρο σε σπίτι στο οποίο έχουμε κλειδωθεί για να αποφύγουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το σπίτι “μπάζει”.
Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;…

Διαφάνεια 17
Insulin and glucagon modulate hepatic 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A reductase activity by affecting immunoreactive protein levels.
Σε απλά ελληνικά: Η διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες (με τρόπο που η ινσουλίνη εκκρίνεται συνεχως και σε μεγάλες ποσότητες) αυξάνει την χοληστερίνη.
Γιατί η ινσουλίνη (άρα οι υδατάνθρακες και όχι τα λιπαρά);…
Επειδή η ινσουλίνη θέτει σε λειτουργία “turbo” το ένζυμο “HMG-CoA reductase”.
Τι κάνει αυτό το ένζυμο;
“Τρέχει” τον μηχανισμό παραγωγής cholesterol.

Από τα παραπάνω αποσπάσματα γίνεται φανερό πως οι ορμόνες και η επίδραση αυτών, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά πολλούς και διαφορετικούς τομείς… δυσκολεύοντας το έργο μας.
Στην συνέχεια του σεμιναρίου θα αναπτύξουμε τεχνικές και μεθόδους (TRAINING – NUTRITION – SUPPLEMENTATION) με τις οποίες μπορούμε να προσεγγίσουμε με επιτυχία κάθε πιθανή περίπτωση με στόχο το FAT LOSS.

“DON’ T MISS THE CHANCE TO LEARN HOW TO GET RESULTS IN RECORD TIME… EDUCATE TO DOMINATE”

Seminar: MP Fat Loss Training & Nutritional Methods ® | 05.11.2016
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Presenter: Marinos Peios

Ο Μαρίνος Πέιος μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών ξεκίνησε να εργάζεται αποκλειστικά ως Strength Coach στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί και εκπαιδευτεί σε 5 χώρες. Δύο από τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του είναι η συμμετοχή του στο team ενός από τα πιο επιτυχημένα Personal Training Studios των Η.Π.Α. και η συμμετοχή του στο team του πιο επιτυχημένου Personal Training Studio της Αυστραλίας που έχει ως βασικό αντικείμενο το Natural Body Building.
Σε ηλικία 25 ετών ξεκίνησε να αναλαμβάνει προπονητικούς σχεδιασμούς για αθλητές επιπέδου πρωταθλητισμού και κάθε του συνεργασία απέδιδε μετάλλιο ή ατομικό ρεκόρ επιδόσεων. Η λίστα των αθλητών του περιλαμβάνει 12 διαφορετικά αθλήματα ενώ κάποια από το ονόματα των αθλητών που έχουν προπονηθεί από τον ίδιο είναι τα εξής:
– Μιχάλης Μερτζανίδης, Πανελληνιονίκης, Άλμα εις μήκος
– Αριάδνη Έττλι, Πανελληνιονίκης, Σκι
– Αριστοτέλης Γιάννος, Πανελληνιονίκης, Crossfit
– Αργύρης Δουκίδης, Πανελληνιονίκης, Body building
– Μιχάλης Παυλίδης, Πανελληνιονίκης, 100μ (στίβος)
– Natali Gordina, Πανελληνιονίκης, Bikini body building
– Κοσμάς Καρακόλης, Πανελληνιονίκης, Ξιφασκία
Κατά το παρελθόν έχει παραδώσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ τα τελευταία 6 χρόνια αρθρογραφεί σχεδόν καθημερινά στην σελίδα Marinos Peios – Strength and Physique Coach (facebook page). Ανά διαστήματα άρθρα του φιλοξενούνται στο περιοδικό VITA.

Enable Notifications OK No thanks