431253861715905
Πηγαίνετε στην αρχή

Ιδιωτική σχολή Fitness - Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Balatsinos
Κύρια φωτογραφία για το άρθρο: Ας γνωρίσουμε το «Aqua aerobic»

Ας γνωρίσουμε το «Aqua aerobic»

Νερό, νερό παντού! Η γυμναστική στο νερό είναι μια από τις καλύτερες θεραπευτικές μεθόδους στις οποίες μπορεί κανείς να συμμετάσχει. Το αερόμπικ στο νερό δημιουργεί αερόβια αντοχή καθώς επίσης βοηθά στην κινητικότητα των αρθρώσεων στα πλαίσια ενός ιδανικού περιβάλλοντος καθώς είναι δροσερό και χαλαρωτικό. Πιο συγκεκριμένα:

Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη

Το νερό αποτελεί ένα προϊόν της φύσης συνεχώς μεταβαλλόμενο και αυτό το καθιστά απρόβλεπτο. Δεδομένου πως το νερό κινείται προς πάρα πολλές κατευθύνσεις, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η αντίσταση που δέχεται το σώμα σας. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν κάποια χρόνια, διαπίστωσε ότι μετά από 12 εβδομάδες τακτικής αερόβιας άσκησης στο νερό, οι συμμετέχοντες είχαν αυξήσει τη δύναμή τους κατά πολύ, όπως επίσης την ευελιξία και την ευκινησία.

Αυξάνει την αντοχή

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά βάρη που απαιτούν από το ανθρώπινο σώμα να ασκήσει κάποια δύναμη προκειμένου να τα σηκώσει, το νερό αποτελεί φυσική αντίσταση έχοντας σαν αποτέλεσμα να μη νιώθετε τόσο έντονα την προσπάθεια που καταβάλει το σώμα.

Αυξάνει την ευελιξία

Κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης στο νερό, απαιτείται κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι το σώμα θα πρέπει να μάθει να ανταπεξέρχεται στις αντιστάσεις του νερού και έχει ως αποτέλεσμα το να αυξάνεται το φάσμα των κινήσεων σας.

Αποτελείται από απλές ασκήσεις

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί αλλά ο αντίκτυπος και η επιβάρυνση που δέχονται τα γόνατά σας για παράδειγμα από τις ασκήσεις εδάφους είναι αρκετά σημαντική. Στο «aqua aerobic» το νερό βοηθάει στην αποφυγή ενδεχόμενων τραυματισμών. Οι ασκήσεις στο νερό είναι πολύ πιο απλές και διασκεδαστικές από τις ασκήσεις στο έδαφος (χαρακτηριστικό παράδειγμα το τρέξιμο). Αυτό είναι αρκετά ελκυστικό και για όσους έχουν παθήσεις όπως είναι η αρθρίτιδα, που  αναγκαστικά έχουν περιορισμένο ασκησιολόγιο.

Μειώνει την πίεση στις αρθρώσεις

Μελέτες έχουν δείξει πως οι ασκήσεις στο νερό ανακουφίζουν την πίεση που ασκείται στις αρθρώσεις από την φυσιολογική φθορά αλλά και από την αρθρίτιδα. Στην πραγματικότητα, η υδροθεραπεία φαίνεται ότι αποτελεί την κύρια μορφή θεραπείας για όσους πάσχουν από τέτοιου είδους προβλήματα.

Μειώνει το άγχος

Παρατηρώντας ανθρώπους που προπονούνται στο νερό, έχει διαπιστωθεί πως είναι μία από τις πιο καταπραϋντικές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να πάρει μέρος  έτσι ώστε να καταφέρει να μειώσει ή ακόμα και να αποβάλει το άγχος από τον οργανισμό του. Για αυτό άλλωστε και οι αποδράσεις στις παραλίες είναι δημοφιλής προορισμός για διακοπές.

Καίει θερμίδες

Ο συνδυασμός αερόβιας προπόνησης και αντοχής στο νερό είναι για το σώμα ότι χρειάζεται ώστε να προπονηθεί πλήρως. Ανάλογα με την αερόβια δραστηριότητα αλλά και τις εξωτερικές αντιστάσεις που μπορεί να χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της προπόνησης το σώμα είναι ικανό να κάψει μέχρι και 400-500 θερμίδες, σε μία ώρα άσκησης.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Στην πραγματικότητα, η πίεση του νερού βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση και μακροπρόθεσμα μειώνει την καρδιακό ρυθμό σε ηρεμία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όφελος για την καρδιά, την κάνει πιο «παραγωγική» και δεν επιτρέπει να αυξηθεί η πίεση.

Τέλος, το «aqua aerobic» αποτελεί μια αρκετά δημοφιλή δραστηριότητα. Το θετικό είναι ότι δεν περιορίζει καμία ηλικιακή ομάδα. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε με φίλους ή ακόμα και με την οικογένεια σας.

 

ΠΗΓΗ

Enable Notifications OK No thanks